Στερεύει ο Ευφράτης ; Πρωτοφανής υποχώρηση υδάτων κατά 5 μέτρα ! «Μήπως για να ετοιμασθεί ο δρόμος των βασιλέων της Ανατολής ( Κίνας )…» πού γράφει η Αποκάλυψη ;

 Στην Αποκάλυψη αναζητούν τώρα απαντήσεις για το πρωτόγνωρο φαινόμενο…

Σε κρίσιμη κατάσταση λόγω ξηρασίας και ελαχιστοποίησης των υδάτινων πόρων περιέρχονται οι περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Συρίας, καθώς η Άγκυρα έχει περιορίσει σε ποσοστό 70% την ροή του Ευφράτη, ενισχύοντας τα φράγματα στο εσωτερικό της Τουρκίας, ειδικά το μεγάλο φράγμα «Ατατούρκ», αλλά οδηγώντας ταυτόχρονα και σε λιμό τους Σύρους κατοίκους της περιοχής, αρκετοί εκ των οποίων είναι Κουρδικής καταγωγής.

Η μείωση της ροής των υδάτων ξεκίνησε στις 27 Ιανουαρίου και ξεκίνησε με το τέλος του χειμώνα και την ελαχιστοποίηση των βροχών και της εισροής των υδάτων να επηρεάζει τις περιοχές Ράκκα, Τάμπκα, Ντέιρ Έζζορ και άλλων περιοχών της βορειοανατολικής Συρίας.

Αποτέλεσμα είναι η στάθμη του ποταμού να έχει υποχωρήσει κατά τουλάχιστον 5 μέτρα και αυτό για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Το γεγονός αυτό εκτός από τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή των κατοίκων έχει και εσχατολογικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννου:

«Και ο έκτος (άγγελος) έχυσε τη φιάλη του πάνω στον ποταμό το μεγάλο, τον Ευφράτη». Ο πατριάρχης Άνθιμος των Ιεροσολύμων ερμηνεύει:

«Λέει ότι θα ξεραθεί ο ποταμός ο μέγας ο Ευφράτης διότι, καθώς λένε κάποιοι, από ανατολικά διά του Ευφράτου θα έρθει ο Αντίχριστος, και από τη φυλή του ∆αν ενός των υιών του πατριάρχη Ιακώβ». Και είναι προφητεία του Ιακώβ, ότι από τον ∆αν θα προέλθει ο Αντίχριστος, όπως έχομε αρκετές φορές αναφέρει.

«Και ξεράθηκε το νερό του, για να ετοιμαστεί η οδός των βασιλέων που προέρχονται από την ανατολή του ηλίου».

Ο πατριάρχης Άνθιμος συμπληρώνει: «Βασιλείς από ανατολών ηλίου, οι διά του Ευφράτου ερχόμενοι προς αυτόν, είναι οι σύμμαχοι και συμπράκτορες του Αντιχρίστου».

«Ο ποταμός Ευφράτης κατά θεία παραχώρηση ξεραίνεται για να τον διαβούν οι βασιλείς των εθνών, με σκοπό την μεταξύ τους και την των άλλων ανθρώπων εξολόθρευση», λέει ο άγιος Ανδρέας. Όπως είπε ο Κύριος στα Ευαγγέλια: «Θα εγερθεί έθνος εναντίον έθνους και βασιλεία εναντίον βασιλείας» (Ματθ. 24:7). Αυτοί θα έρθουν από τα μέρη της Ανατολής, δηλ. από τα μέρη Γωγ και Μαγώγ, όπως θα δούμε γι’ αυτούς στη συνέχεια της Αποκάλυψης. (Ανδρέας)…

«Στο Θ (9ο) κεφάλαιο αναφέρεται ότι οι κακοποιοί άγγελοι, οι δαίμονες δηλαδή, η πηγή, ο θρόνος του κακού, ευρίσκοντο στον μεγάλο ποταμό Ευφράτη: ὁ ἔχων την σάλπιγγα, λῦσον τους τέσσαρας ἀγγέλους τους δεδεμένους ἐπὶ τῷ ποταμῷ τῷ μεγάλῳ Εὐφράτῃ» (9:14), λέει ο π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος.

Και προσθέτει: «Στο 14ο κεφάλαιο επίσης, όπου αναφέρεται στην συντριβή του κακού αναφέρεται η πτώση της Βαβυλώνας: ἔπεσε Βαβυλών ἡ μεγάλη» (14:8)

Έν τώ μεταξύ: Καταγγελίες εκτοξεύουν οι Κούρδοι της Συρίας εναντίον της Τουρκία, υποστηρίζοντας πως «έκοψε» για μια ακόμη φορά τη ροή των νερών στον ποταμό Ευφράτη, προκαλώντας αισθητή πτώση της στάθμης των υδάτων στην κουρδική πόλη Κόμπανι και στην πρόσφατα απελευθερωμένη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Τάμπκα.

«Η τουρκική κυβέρνηση έκοψε τα νερά του Ευφράτη, προκαλώντας αισθητή πτώση της στάθμης του νερού στο Φράγμα Τισχρίν, κοντά στην Κόμπανι και στο Φράγμα της Τάμπκα, στην επαρχία της Ράκα», δήλωσε ο Αμπντουλκαρίμ Ομέρ, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του κουρδικού καντονιού της Τσεζίρε στη Ροζάβα του συριακού Κουρδιστάν, στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων, η στάθμη του νερού στα φράγματα της Συρίας είναι η χαμηλότερη εδώ και 17 χρόνια.

Όπως λένε οι Κούρδοι της Συρίας, η στάθμη του νερού στα φράγματα Τισχρίν και Τάμπκα έχει κατέβει 4 με 5 μέτρα από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Η Τουρκία κόβει συχνά το τελευταίο διάστημα την παροχή νερού από τον Ευφράτη ποταμό στη Συρία από το Φράγμα Ατατούρκ (φωτογραφία) στο έδαφός της.

Αυτό δεν επηρεάζει μόνο την υδροδότηση αλλά και την ηλεκτροδότηση των περιοχών της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)

Αν και μεταξύ Συρίας και Τουρκίας έχουν υπογραφεί συνθήκες σχετικά με τα νερά του Ευφράτη, η Τουρκία εκμεταλλευόμενη το χάος του πολέμου και ότι κανείς διεθνής οργανισμός δεν την ελέγχει, ούτε τις επιβάλλει κυρώσεις, χρησιμοποιεί το νερό ως όπλο.

ΟΤΑΝ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ »ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ»

25 Χρόνια πριν…

Ρώτησα μια μέρα του έτους 1987 τον Γέροντα για το μελλοντικό παγκόσμιο πόλεμο, εκείνον που ονομάζεται «Αρμαγεδών» και που τον αναφέρουν οι Γραφές.

Με πατρικό ενδιαφέρον μου ανέφερε διάφορα σχετικά στοιχεία. Θέλησε, μάλιστα, να προχωρήσει περισσότερο, αποκαλύπτοντας ορισμένες ενδείξεις που θα μας πιστοποιήσουν ότι πράγματι βρισκόμαστε στην γενεά του Αρμαγεδώνος. Είπε, λοιπόν:

«Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι τούρκοι με φράγματα, και τα χρησιμοποιούν για αρδευτικά έργα, τότε να ξέρετε ότι ήδη έρχουμε μπει στην ετοιμασία του μεγάλου εκείνου πολέμου και κατ’ αυτόν τον τρόπο ετοιμάζεται η οδός για τις μύριες μυριάδων στρατού των από ανατολών ηλίου, που αναφέρει η Αποκάλυψη.

Μέσα σ’ όλη την ετοιμασία είναι και τούτο: Πρέπει να ‘χει στερέψει ο ποταμός Ευφράτης, για να μπορέσει να περάσει έτσι ο πολυάριθμος στρατός.

Αν και – γελούσε ο Γέροντας σ’ αυτό το σημείο – διακόσια εκατομμύρια Κινέζοι, όταν φτάσουν εκεί, από ένα κύπελλο νερό να πιουν, πάει, τον άδειασαν τον Ευφράτη!

Πληροφορήθηκα ότι ο Στρατός της Κίνας αυτή την στιγμή είναι διακόσια εκατομμύρια, δηλαδή ο συγεκριμένος αριθμός, που γράφει ο Άγιος Ιωάννης στην Αποκάλυψη.

Μάλιστα οι Κινέζοι κατασκευάζουν κι ένα δρόμο, τον οποίο αποκαλούν «θαύμα της εποχής».

Το πλάτος του είναι τόσο ώστε να προχωρούν άνετα χίλιοι στρατιώτες παρατεταγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο.

Κι αυτή την στιγμή τον έχουν φτάσει ως στα σύνορα των Ινδιών.

Θέλει, όμως, πολλή προσοχή και νου φωτισμένο και καθαρό, για να μπορούμε να διακρίνουμε τα σημεία των καιρών, επειδή κατά κάποιο τρόπο γίνονται όλα έτσι, ώστε να μην μπορούν να τα διακρίνουν όσοι δεν φροντίζουν για την καθαρότητα της καρδιάς τους, με αποτέλεσμα να πλανώνται εύκολα.

πηγη forza-grecia.pblogs.gr

*Ουδείς από εμάς γνωρίζει το μέλλον,που μπορεί να καταλήξουν τα πρόσφατα πολεμικά επεισόδια μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνιων..

https://katohika.gr

loading...