Θα περέμβει κανείς;;; Διώχνουν τους σεισμόπληκτους από τις σκηνές στην Κρήτη: «Έρχονται 10 φορές την ημέρα και μας λένε “να φύγετε, να φύγετε”»

 Τελεσίγραφο δύο ημερών έχουν πάρει οι σεισμόπληκτοί ενοικιαστές που έχουν χάσει το σπίτι τους στο Αρκαλοχώρι για να εγκαταλείψουν τις σκηνές.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου που ζούσαν στο ενοίκιο και τώρα δεν έχουν που να μείνουν μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Κρήτη.

Όπως καταγγέλουν με δάκρυα στα μάτια, όσοι βρίσκονται στον χώρο που έχουν στηθεί οι σκηνές ενημερώθηκαν πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πρέπει να έχουν μαζέψει τα πράγματά τους και να εγκαταλείψουν τον χώρο.

Μάλιστα, το αίτημα για αποχώρηση από το εκθεσιακό κέντρο είναι πολύ συχνή. «Έρχονται 10 φορές την ημέρα και μας λένε “να φύγετε, να φύγετε”. Δεν έχουμε που να πάμε, είμαστε και 5 άτομα, δεν χωράμε σε ένα αυτοκίνητο», είπε στην κάμερα του Star η μητέρα ενός 13χρονου παιδιού.

«”Να φύγετε, να φύγετε”, που στο διάολο να πάμε δηλαδή», ανέφερε στο ξέσπασμά του ένας ηλικιωμένος κύριος.

Η απάντηση του Δήμου

Από τον Δήμο αναφέρουν πως θα μεταφερθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αλλά αίτημά τους είναι να πάρουν οικίσκους. Σαν και αυτούς που έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στην περιοχή για τους ιδιοκτήτες σπιτιών που υπέστησαν καταστροφές.

Σύμφωνα όμως με τα μέτρα, δεν δικαιούνται κάτι τέτοιο. Σε κάποια φάση, θα πάρουν επίδομα ενοικίου.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης τόνισε πως θα μεταφερθούν σε μία άλλη δομή, προκειμένου να είναι προστατευμένοι από τον χειμώνα και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

(gazzetta)

loading...