Αποκάλυψη για την Κιβωτό του κόσμου: Παρακαλούσαν για δωρεές αλλά είχαν πλεόνασμα 1 εκατ. ευρώ το χρόνο

Η έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οι δύο μεζονέτες σε Ραφήνα και Βραυρώνα

Θυελλώδεις είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, την ώρα που οι πρώτοι καταγγέλλοντες κλήθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές να καταθέσουν τα όσα βίωσαν μέσα στις δομές της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης.

Εκτός από τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει πλέον η οικονομική διαχείριση της οργάνωσης, η οποίο βρισκόταν υπό τον έλεγχο του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή.

Το «πάγωμα» της κρατικής χρηματοδότησης ακολούθησε η εντολή του προέδρου της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, να γίνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης, οι χορηγίες και οι δωρεές, ώστε να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα όπως απάτη και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η δομή φέρεται να διαχειριζόταν εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν είχε δημοσιεύσει ποτέ ισολογισμό. Σύμφωνα με την ΜΚΟ, η μόνη πηγή εσόδων τους ήταν οι δωρεές. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί, η οργάνωση είχε έσοδα σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και πλεόνασμα από 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε αυτό το πλεόνασμα, η ΜΚΟ έκανε εκκλήσεις για περισσότερες δωρεές προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των δομών.

Κανένας εκτός από την ίδια τη διοίκηση της «Κιβωτού» δεν γνώριζε τα ακριβή ποσά των δωρεών αλλά και των χορηγήσεων, με το ρεπορτάζ του Live News να αναφέρει ότι 80-90% του ετήσιου προϋπολογισμού προερχόταν από δωρεές.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες ΜΚΟ αναρτούν την οικονομική τους κατάσταση και εκθέσεις ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί, η Κιβωτός του Κόσμου δεν είχε δημοσιοποιήσει τίποτα από τα παραπάνω.
Οι δυο μεζονέτες

Πλέον μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» και τα ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας. Μέχρι στιγμής, είναι γνωστό ότι υπάρχουν δύο μεζονέτες οι οποίες ανήκουν στην οικογένειά τους. Η μια βρίσκεται στη Ραφήνα και και αγοράστηκε το 2004 με το συμβόλαιο να γράφει αντικειμενική αξία 67.000 ευρώ. Ωστόσο το σπίτι φαίνεται ότι είναι πολυτελές και πολύ πιο ακριβό.

Μόλις ένα χρόνο μετά, ο πατέρας Αντώνιος αγοράζει άλλη μια μεζονέτα, τριών ορόφων στη Βραυρώνα. Το συμβόλαιο ανέφερε τιμή αγοράς περίπου 70.000 ευρώ με πραγματική αξία στις 210.000 ευρώ. Μετά από ένα έτος, ο πατέρας Αντώνιος πούλησε το σπίτι σε εργαζόμενο της δομής, και η αγορά έγινε μέσω ενός άτυπου δανείου με την προφορική δέσμευση ότι τα χρήματα θα κρατούνταν από τον μισθό του αγοραστή.

Κανένας δεν γνωρίζει αν οι δύο αυτές μεζονέτες αγοράστηκαν με χρήματα από την περιουσία της οικογένειας ή αν πρόκειται για χρήματα που προήλθαν από τα… πλεονάσματα.
Δημοφιλείς Ειδήσεις Ξεψύχησε κυνηγός που είχε διασωθεί σήμερα από δύσβατη περιοχή στα Σφακιά

Για όλα τα παραπάνω αναμένεται να υπάρξει ενδελεχής έρευνα, ωστόσο θα μπορούσε κάποιος να σχολιάσει ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον οι Αρχές να επιδείκνυαν την ίδια ευαισθησία που δείχνουν με τις μεζονέτες του πατέρα Αντώνιου και με τα δεκάδες ακίνητα τα οποία σκανδαλωδώς διαθέτουν πολιτικοί που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια ώρα στη ζωή τους…

loading...