ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που οι αθλητές ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ τα μετάλλια τους…

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως όλοι οι ευτυχισμένοι Ολυμπιονίκες πάνω
στο βάθρο δαγκώνουν τα μετάλλια τους…
Δεν είναι σύμπτωση. Και να ο λόγος για την παράξενη αυτή συνήθεια.
Ο χρυσός είναι το πιο μαλακός και εύπλαστος από τα άλλα μέταλλα και ένας τρόπος για να διαπιστώσει κανεις αν πρόκειται για πραγματικό χρυσάφι είναι να το δαγκώσουν. Αν είναι αληθινό τα δόντια θα αφήσουν ένα μικρό σημάδι. Βέβαια οι αθλητές νοιάζονται περισσότερο για τον συμβολισμό του μεταλλίου και λιγότερο για την πραγματική του αξία. Γιατί λοιπόν το κάνουν;

Γιατί είναι η καλύτερη πόζα για τα μέσα ενημέρωσης, φυσικά. “Γιατί έχει γίνει εμμονή στους φωτογράφους. Το θεωρούν μια εμβληματική εικόνα που θα πουλήσει. Δεν πιστεύω πως το σκέφτηκε κάποιος από τους αθλητές”, διευκρίνισε ο Ντέιβιντ Γουαλεσίνσκι πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Ιστορικών των Ολυμπιακών Αγώνων! (Υπάρχει και αυτή η ένωση). Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι κολυμβητές είναι που δαγκώνουν περισσότερο από τους άλλους Ολυμπιονίκες τα μετάλλια τους.

loading...

1 thought on “ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που οι αθλητές ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ τα μετάλλια τους…

  1. Γιατί τα λαμόγια είναι παντού. Σε πόσους θα έδωσαν μπακίρια αντί για χρυσό, πριν αρχίσουν να τα δαγκώνουν; Για αυτό και βάζουν τους φωτογράφους να τραβάνε τέτοιες φωτογραφίες. Για να αποδείξουν πως δεν φάγανε τον χρυσό των μεταλλίων.

Comments are closed.