Σούπερ βιταμίνες για αδυνάτισμα!

Για να χάσετε βάρος είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε
μια δίαιτα, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ακολουθείτε πιστά μια δίαιτα, μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι και τόσο ικανοποιητικά. Μερικές φορές μια διατροφική έλλειψη μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας και να αυξήσει την αντίσταση στο αδυνάτισμα. Αν δεν μπορείτε να χάσετε βάρος ή αν ο ρυθμός με τον οποίο χάνετε είναι πολύ αργός, υπάρχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να σπάσουν τη μεταβολική αντίσταση. Υπάρχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα που θα σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος και να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας, αναπρογραμματίζοντας το σώμα σας να μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια αντί σε λίπος.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β: Μετατρέπουν τη γλυκόζη που παίρνουμε από τις τροφές σε ενέργεια. Κάθε μία από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας. Η γλυκόζη δεν μπορεί να μετατραπεί σε πυροσταφυλικό οξύ χωρίς Β1 και Β2. Το ακετυλοσυνένζυμο Α (AcoA) δε θα λειτουργήσει κατάλληλα χωρίς Β1, Β2, Β3 και Β5 (παντοθενικό οξύ).

Έλλειψη των βιταμινών του συμπλέγματος Β καθώς και διαφόρων μετάλλων σημαίνει ότι τα ενεργειακά μας εργοστάσια, τα μιτοχόνδρια, δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Αποτέλεσμα είναι η ανεπαρκής παραγωγή ενέργειας. Και ό,τι το σώμα δεν μπορεί εύκολα να το μετατρέψει σε ενέργεια, το μετατρέπει σε λίπος. Ένα συμπλήρωμα συμπλέγματος βιταμινών Β ή μια καλή πολυβιταμίνη που να περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β σε υψηλές ποσότητες είναι απαραίτητα για όλους όσοι ακολουθούν μια δίαιτα για απώλεια βάρους.

Βιταμίνη C: Βοηθά να σταθεροποιηθεί το σάκχαρο στο αίμα και επισπεύδει την
καύση λίπους.

Μαγνήσιο: Το μαγνήσιο εμπλέκεται στο 75% των ενζύμων του σώματος και είναι απαραίτητο για τον έλεγχο του σακχάρου του αίματος και για την καύση των υδατανθράκων για ενέργεια αντί για την αποθήκευσή τους ως λίπος.

Ψευδάργυρος: Έλλειψη ψευδαργύρου διαταράσσει τον έλεγχο της όρεξης και
προκαλεί απώλεια της γεύσης και της όρεξης, ένας συνδυασμός που συχνά οδηγεί στην υπερκατανάλωση τροφών με έντονη γεύση. Η έλλειψη ψευδαργύρου είναι πολύ διαδεδομένη.

Χρώμιο: Το χρώμιο είναι ένα μέταλλο που βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου του αίματος και κατά συνέπεια του βάρους. Βοηθά να ενεργοποιηθεί η πρόσληψη της ινσουλίνης από τους υποδοχείς της. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι το χρώμιο δημιουργεί μυϊκό ιστό, μειώνει το σωματικό λίπος και χαμηλώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν το χρώμιο καταναλώθηκε από ανθρώπους που δεν έκαναν καμιά αλλαγή στη δια- τροφή τους είχε μια μικρή επίδραση στην απώλεια βάρους σε σύγκριση με placebo. Το χρώμιο μείωνε την επιθυμία για ζάχαρη και κατά συνέπεια την όρεξη για λάθος τροφές.

L-καρνιτίνη: Η καρνιτίνη έχει την ικανότητα να εξασφαλίζει τη μετατροπή του λίπους σε καύσιμο, συχνά όμως χρειάζονται πολύ υψηλές δόσεις.

Συνένζυμο Q10: Είναι απαραίτητο για να μπορέσει το λίπος να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο, μπορεί επίσης να απαιτείται σε μεγάλες δόσεις. Λειτουργεί σε συνεργασία με την καρνιτίνη και το χρώμιο για την κινητοποίηση του λίπους. Μια μελέτη έδειξε ότι παχύσαρκοι ασθενείς με ανεπαρκή επίπεδα CoQ10 είχαν σημαντική απώλεια βάρους, όταν άρχισαν να παίρνουν αυτό το συστατικό. Η δόση που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την έρευνα ήταν 100 mg τη μέρα.

Λιπαρά οξέα ωμέγα 3/6: Η λήψη συμπληρωμάτων ιχθυέλαιου, borage oil, evening primose oil και λινέλαιου μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα έχει αποδειχθεί ότι επι- δρούν στο μεταβολισμό. Σε μια μελέτη οι μισοί από τους παχύσαρκους έχασαν βάρος χωρίς να κάνουν καμιά δίαιτα, λαμβάνοντας απλώς 400 mg GLA την ημέρα.

Πηγη healthy news
loading...