Το βιβλίο που λίγοι μπορούν να διαβάσουν

Ένα βιβλίο για δυνατούς… λύτες καθώς το συγκεκριμένο βιβλίο πρέπει πρώτα να καταφέρεις να το ξεκλειδώσεις και μετά να το διαβάσεις. Το όνομα του Codex Silenda και πρόκειται για ένα χειροποίητο βιβλίο πέντε σελίδων που δημιουργήθηκε από τον Brandy Whitney.

Ο βιομηχανικός σχεδιαστής συγκέντρωνε χρήματα για το συγκεκριμένο προϊόν μέσα από ένα Kickstarter.

Κάθε σελίδα του βιβλίου αποτελεί και ένα μοναδικό παζλ, το οποίο είναι απαραίτητο να λυθεί, για να μπορέσει ο αναγνώστης να πάει στην επόμενη σελίδα. Η λύση του παζλ αποτελεί την αρχή μιας ιστορίας. Όχι όμως μιας τυχαίας ιστορίας αλλά εκείνης ενός μαθητή του Da Vinci που είχε έρθει αντιμέτωπος με τον ίδιο κώδικα.

Η δυσκολία όμως δεν σταματά εκεί, καθώς στην ιστορία ο κώδικας αποτελεί ουσιαστικά ασφαλιστική δικλίδα, την οποία είχε βάλει ο ίδιος ο Da Vinci, για να μην του κλέψουν την δουλειά του. Συνεπώς είναι μια καλοστημένη παγίδα για τον αναγνώστη.

Ο μόνος τρόπος για να την αποφύγει κάποιος είναι να λύσει το παζλ πριν γυρίσει ο δάσκαλος του από το ταξίδι του.

Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να αποκτήσουν το συγκεκριμένο βιβλίο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκτός από την υπομονή που θα χρειαστούν για να το λύσουν, πρέπει να είναι υπομονετικοί και για την απόκτηση του καθώς υπάρχει σε λίστα αναμονής.

loading...