Έγιναν τα εγκαίνια του πακιστανικού σχολείου στην Αθήνα

Σε θερμό κι εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των παιδιών του Κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας που θα στεγάζεται κάθε Κυριακή στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Σεπόλια.

Τα παιδιά θα διδάσκονται ουρντού, αγγλικά και αραβικά, ενώ την ίδια ώρα οι μητέρες των παιδιών θα μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. Από νωρίς το πρωί αντιφασιστικές συλλογικότητες και σύλλογοι εκπαιδευτικών συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο εκφράζοντας αλληλεγγύη και υποστήριξή στους μαθητές και μαθήτριες.

Λίγο αργότερα περίπου 100 μαθητές και μαθήτριες από την Πακιστανική Κοινότητα έφτασαν μαζί με τους γονείς τους και τους δασκάλους τους. Στην είσοδο εκπαιδευτικοί του 144ου δημοτικού σχολείου τους περίμεναν μοιράζοντάς τους μπαλόνια και γλυκά.

Ακολούθησε σύντομη γιορτή υποδοχής κατά τη διάρκεια της οποίας τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Αθήνας, το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς για την παραχώρηση του χώρου. Στη συνέχεια ο κ. Ασλάμ ευχαρίστησε «όλους όσους τους στήριξαν, έδειξαν την αγάπη τους κι άνοιξαν το σχολείο καθώς και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων αλλά και κάθε Έλληνα κι Ελληνίδα που τους έχει στηρίξει κι είναι σήμερα εδώ».

loading...