Ν.Τραμπ κατά Τουρκίας: «Υπονομεύει την επιχείρηση κατά του ISIS στην Συρία & αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ»

Ότι υπονομεύει την επιχείρηση κατά του ISIS στην Συρία κατηγορεί την Τουρκία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ότι αποτελεί «εξαιρετική» και «ασυνήθιστη» απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ αναφέρει σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, με την οποία την ενημερώνει για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ πέραν την 14ης Οκτωβρίου.

«Η κατάσταση στη Συρία και ειδικά οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά της Συρίας, υπονομεύουν την επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και την Συρία, βάζει σε κίνδυνο άμαχο πληθυσμό και απειλεί την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφαλεια στην περιοχή αποτελώντας μια έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ» γράφει ο Τραμπ στην επιστολή του.

«Επομένως αποφάσισα ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την υπ. αριθμ. 13894 εκτελεστική εντολή όσον αφορά την κατάσταση στη Συρία» καταλήγει η επιστολή.

Πρώτη φορά ο Ν.Τραμπ χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα για την Τουρκία και κατ’ επέκταση για τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν.

loading...