Κρατικός υπάλληλος ή μετανάστευση. Αλλιώς χάθηκες…

Αν δεν μεταναστεύσεις από την Ελλάδα του Τσίπρα, έχεις δύο λύσεις. Κρατικός υπάλληλος με 1.502 ευρώ ή ιδιωτικός, όπου βρεις, με 317-450. Διάλεξε.

Τα παράπονα μας…, για όσους δεν τα πιστεύουμε, στην ΕΡΓΑΝΗ και τα χθεσινά στοιχεία του ΣΕΒ (Περίπου ένας στους τέσσερις αμείβεται με ποσό μέχρι 500 ευρώ), που μεταξύ των άλλων δείχνουν ότι ο Τσίπρας βρήκε, το 2015, κατώτατο μισθό συμβασιούχου κρατικού υπαλλήλου στα 887 ευρώ μέχρι τα 1.286,6 ευρώ και τα ανέβασε στα 1.092 ευρώ και στα 1.502!!!

Τους άλλους μισθούς, τους μισθούς των κάφρων του ιδιωτικού τομέα, τους έβαλε στη μηχανή σανού… για τα 751 ευρώ αλλά η δίκαιη αριστερή ανάπτυξη τους άλεσε… και τους πήγε στα 586 ευρώ (στα χαρτιά) και στα 450 στην τσέπη!!!

Θα μου πεις βέβαια πως άνοιξε δουλειές ο Τσίπρας. Έδωσε ευκαιρίες σε όσους δεν θέλουν να “καταταχθούν” στις ένδοξες ορδές… του Ρουβίκωνα. Κίνητρα σε επαγγελματίες… σε επαγγέλματα…

Άλλα μας λένε όμως τα αδιάψευστα στοιχεία του ΓΕΜΗ, για πάνω από 100 ατομικές και μονοπρόσωπες (κυρίως) νέες επιχειρήσεις, που πήραν άδεια από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι τώρα, στην αριστερή Ελλάδα.

Οι 14 ήταν για αγοραπωλησία ακινήτων, 14 για λογιστικές υπηρεσίες, 10 με αντικείμενο κατασκευαστικές εργασίες για οικιστικά κτίρια, 10 για εκμίσθωση και διαχείριση ακινήτων, 10 παροχής επιχειρηματικών συμβούλων, 9 με αντικείμενο τις υπηρεσίες ενοικίασης επιπλωμένων διαμερισμάτων για μικρή διάρκεια, 8 με αντικείμενο τις υπηρεσίες εκμίσθωσης και διαχείρισης ακινήτων, 7 από τον κλάδο των ξενοδοχείων, 7 ταξιδιωτικά πρακτορεία, (Πότε ξεκινά η e-ίδρυση ΑΕ, ΕΠΕ και ΟΕ).

Αυτό και αν είναι μεταστροφή της οικονομίας προς την τεχνολογία…, την καινοτομία, τα νέα σύγχρονα επαγγέλματα που θα τροφοδοτήσουν την αγορά εργασίας με δουλειές. Κάνουμε λάθος;

Μεσίτες του κερατά… οι νέοι μας, που λέει ο λαός, και εμπρός συντρόφια για μια Ελλάδα νέα… Πού όμως θα βρουν σπίτια για να πουληθούν… αφού τα σπίτια γίνονται ήδη τροφή για “κοράκια”;

Περισσότερα από 30.000 σπίτια (λογαριάζουν οι Τράπεζες) θα βγουν σε πλειστηριασμούς το 2019. Και το παζάρι, για το αν τα σπίτια αυτά θα είναι πρώτη κατοικία και αξίας από 100.000 και κάτω, έχει ήδη ξεκινήσει με την κυβέρνηση.

Απλά ο Τσίπρας κρύβεται (όπως και με την εκκλησία) και δεν παίρνει θέση, αλλά τη σαβούρα… της κωλοτούμπας θα την σηκώσει (πολύ σύντομα) ο Τζανακόπουλος, που επιμένει να είναι το δεξί χέρι… του αρχηγού.

Ποια σπίτια λοιπόν θα πουλήσουν οι μεσίτες και τα νέα οικοδομικά γραφεία που πήραν τις παραπάνω 100 και περισσότερες άδειες, καλύπτοντας άνω του 10% του συνόλου των επαγγελμάτων του 2018; Ποιών επαγγελμάτων… Έλα τώρα… Αυτών που άνοιξε η αριστερή Ελλάδα για να μην χάνει τους νέους της…

Πρόβλημα μηδέν, λοιπόν… Η σοβιετική μας οικονομία επί Τσίπρα θα καλύπτει τους νέους συμβασιούχους, κομματικούς κρατικούς υπαλλήλους των 1.502 ευρώ, με πληρωμή χωρίς λεπτό καθυστέρηση και στο επίπεδο της χλεμπάγιας… θα έχουμε ιδιωτικούς με 450-317 καταβλητέα… ανά 4μηνο (στο 60%)!!!

Και πέραν όλων αυτών έχουμε και την επιχειρηματική Ελλάδα που “γέννησε” η πρώτη φορά αριστερά.

Τι διαπιστώνει όμως και για δαύτην… ο ΙΟΒΕ; (IOBE:ιστορικό χαμηλό στην επιχειρηματικότητα) “…Ότι, το 2017, διευρύνεται το 4,7% του πληθυσμού (310 χιλιάδες άτομα), το ποσοστό ατόμων που διέκοψε την επιχειρηματική του δραστηριότητα (έναντι 3,8% το 2016), κυρίως λόγω έλλειψης κερδοφορίας. Η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει πολύ μικρή εισροή νέας επιχειρηματικότητας στην χώρα. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί θετικό μόνο αν “έκλειναν” εγχειρήματα χαμηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας και “άνοιγαν” εγχειρήματα υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας. Ωστόσο, από τα ευρήματα της έρευνας δεν σημειώνεται ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση.”

Τι μας μένει να περιμένουμε; Τις επενδύσεις, του Τσίπρα, που μασουλάει… σε κάθε λόγο και λογύδριο το επιτελείο κομισάριων, του υπουργείου Ανάπτυξης (το Ανάπτυξης… μας μάρανε). Αλλά αν διαβαστούν, με αναπτυξιακά κριτήρια, τα στοιχεία των επενδύσεων της προπαγάνδας του, θα γίνει ευκολότατα αντιληπτό… ότι μιλάμε για αποθήκες… μάντρες…, αλλαγές παλαιών μηχανημάτων και βοηθητικών χώρων (που θα ολοκληρωθούν, αν ολοκληρωθούν μετά από μια 3ετία) και δεν περιλαμβάνουν θέσεις εργασίας ή μισθούς – κίνητρα, για να ανακοπεί η μετανάστευση. Δικό μας λοιπόν το αριστερό πεπόνι… δικό μας και το μαχαίρι… Ας διαλέξουμε…

Του Γιώργου Κράλογλου
Capital

loading...