7 φυσικοί τρόποι για να απελευθερώσετε την ορμόνη της χαράς

Πώς θα επιθυμούσατε να βιώσετε την εμπειρία της βαθιάς ευτυχίας; Κάποιοι σκέφτεστε ότι μπορεί να
επιτευχθεί μέσα από ριψοκίνδυνες… αποφάσεις, όπως πηδώντας από έναν βράχο ή μέσω κάποιας ψυχοκτόνου δραστηριότητας. Θα συμφωνούσαμε όλοι ότι η έντονη αγάπη είναι απλώς ένας τρόπος για να αγγίξουμε την απόλυτη ευτυχία, αν και σίγουρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να προκαλέσουμε τη ροή των φυσικών ενδορφινών.

Οι ενδορφίνες είναι φυσικές χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από το μυαλό σας όταν είστε χαρούμενοι, όταν αισθάνεστε συνδεδεμένοι με τους άλλους και νιώθετε ότι μπορείτε να κατακτήσετε τον κόσμο. Αυτοί οι νευροδιαβιβαστές παράγονται στο τμήμα του εγκεφάλου για να μειώσουν τον πόνο και τη δυστυχία, λέει ο Alan Hirsch, διευθυντής της νευρολογικής Smell and Taste Treatment and Research Foundation στο Σικάγο. Όταν οι ενδορφίνες απελευθερώνονται, μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας σημαντικός δείκτης για καρδιακές παθήσεις. Οι ενδορφίνες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης, μειώνουν τον πόνο και το άγχος. Πώς λοιπόν θα τις θέσετε σε λειτουργία;

Φυσικοί τρόποι για να αυξήσετε τις ενδορφίνες και να αισθανθείτε καλύτερα

1. Μυρίστε βανίλια ή λεβάντα

Το άρωμα βανίλιας ή λεβάντας αναγκάζει τον εγκέφαλο να απελευθερώσει τις χημικές ουσίες χαράς ενισχύοντας τη διάθεσή σας. Στην πραγματικότητα, η βανίλια λέγεται ότι είναι αφροδισιακό για τους άνδρες, και μπορεί να ενισχύσει τα συναισθήματα της αγάπης και της σύνδεσης. Γι’ αυτό δεν έχετε παρά να προσθέσετε λίγη βανίλια σε συνταγές ή ακόμα και στον πρωινό καφέ σας και να εισπνεύσετε βαθιά, ενώ το έλαιο λεβάντας στο μπάνιο σας δημιουργεί μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

2. Γέλιο

Μικρές δόσεις γέλιου ενεργοποιούν την ορμόνη της χαράς. Οι μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και ένα «ψεύτικο» γέλιο μπορεί να μεταβάλλει σημαντικά τις χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο. Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν είναι η πνευματική πράξη του γέλιου, αλλά η φυσική αυτή που καθιστά τη ροή των ενδορφινών.

3. Τζίνσενγκ

Αυτό το αρχαίο βότανο από τη Σιβηρία έχει χρησιμοποιηθεί από τον 6ο αιώνα π.Χ.. Είναι γνωστό ότι βοηθά τα άτομα με σχιζοφρένεια ηρεμώντας τους ψυχικούς τους τρόμους. Γι’ αυτό πάρτε ένα μικρό ginseng και απελευθερώστε τις ενδορφίνες από τον εγκέφαλο.

4. Μαύρη σοκολάτα

Ένας ευεργετικός εθισμός πρόκειται να θέσει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου σας σε λειτουργία. Εκτός του ότι έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, η μαύρη σοκολάτα είναι επίσης ένα φυσικό αναλγητικό ή παυσίπονο.

5. Άσκηση

Η άσκηση από μόνη της μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή διάθεσης. Μελέτες δείχνουν ότι ομαδική άσκηση μπορεί να ενισχύσει τις ενδορφίνες ακόμη περισσότερο από ό, τι η σόλο άσκηση. Οι λάτρεις των ατομικών δραστηριοτήτων καλό είναι να ακολουθούν ένα έντονο πρόγραμμα εκγύμνασης για να επιτευχθεί η απελευθέρωση της ορμόνης.

6. Πικάντικες τροφές

Οι πικάντικες τροφές είναι γνωστό ότι απελευθερώνουν καλές χημικές ουσίες. Μπορούν επίσης φυσικά να μειώσουν την απόκριση πόνου.

7. Αλλάξτε τις σκέψεις σας

Αλλάζοντας τις σκέψεις σας δεν αλλάζει κατ’ ανάγκη η έκβαση μιας κατάστασης, αλλά μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που αισθάνεστε από ημέρα σε ημέρα. Οι θετικές σκέψεις συμβάλλουν στην επαναδημιουργία χημικών ουσιών του εγκεφάλου σας και στη διασπορά τους στην κυκλοφορία του αίματος. Ακόμα και η επιστήμη έχει αποδείξει ότι ο τρόπος που σκέφτεστε είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την ευτυχία.

loading...