Η αποστροφή Καμμένου που δείχνει… πότε θα γίνουν εκλογές

Του Φρίξου Παλαιολόγου …

Ήταν περίπου αναμενόμενο ότι, από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου, θα προέκυπτε ανανέωση… όρκων πολιτικής συγκατοίκησης στην εξουσία.
Αμφότεροι άλλωστε έχουν αποδειχθεί προχωρημένα ρεαλιστές, για να κατανοούν το υπόβαθρο χρησιμότητας της σχέσης τους.
Από όσα είπε ωστόσο… στην γκαραζόπορτα του Μεγάρου Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος, αποκαλύπτεται εν πολλοίς ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές. Που προφανώς θα διεξαχθούν όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας, αν όχι… σίγουρα το φθινόπωρο του 2019.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εστίασε στα δυο βασικά ζητούμενα για τον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα:
Την έξοδο από τα Μνημόνια και την κάθαρση, με την τιμωρία των πολιτικών που συμμετείχαν και πρωταγωνίστησαν σε σκάνδαλα του παρελθόντος.
Η έξοδος από τα Μνημόνια είναι προγραμματισμένη για τον Αύγουστο του 2018. Με την κάθαρση, η… βαλίτσα θα πάει πιο μακριά, σχεδόν έναν χρόνο μετά, μέχρι το φθινόπωρο του 2019, καθώς η κυβέρνηση προσδοκά ότι, μέχρι τότε, η Δικαιοσύνη θα έχει “μιλήσει” για τις ευθύνες του παλαιού πολιτικού προσωπικού.
Κάτι τέτοιο είχε πει πρόσφατα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, από βήματος Βουλής. Και, προφανώς… ξέρει καλύτερα.

πηγη

loading...