Έτσι θα ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος – Τι λέει Ρώσος αξιωματούχος

 

Με την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, απαντάει Ρώσος αξιωματούχος

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να οδηγήσει στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέβαλε στα τέλη Σεπτεμβρίου αίτημα προς το ΝΑΤΟ για την ένταξη της χώρας του στη Συμμαχία με ταχείες διαδικασίες. Είχε προηγηθεί η προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία.

«Το Κίεβο γνωρίζει καλά ότι μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε σίγουρα κλιμάκωση σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Προφανώς βασίζονται σε αυτό, να δημιουργήσουν μιντιακό θόρυβο και να προσελκύσουν ξανά την προσοχή πάνω τους», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Ρώσος αξιωματούχος επανάλαβε επίσης τη θέση της Ρωσίας ότι η Δύση βοηθώντας την Ουκρανία υποδηλώνει ότι «εμπλέκεται άμεσα στη σύγκρουση».

Την ίδια θέση εξέφρασε χθες ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και στενός σύμμαχος του Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.  «Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ πως μία νίκη της Ρωσίας θα σήμαινε ήττα για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι άμεση επιβεβαίωση πως το μπλοκ συμμετέχει στον πόλεμο κατά της χώρας μας. Όπως λένε, δεν ήταν και ό,τι πιο έξυπνο, αλλά δήλωση από αγνή καρδιά. Ένας ειλικρινής Νορβηγός επιτέλους ομολόγησε» είπε μεταξύ άλλων ο Μεντβέντεφ, διαμηνύοντας μάλιστα πως η πιθανότητα αποστολής πυραυλικών συστημάτων MLRS στο Κίεβο θα οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

naftemporiki.gr

loading...