Σύμφωνα με την φυσική το σώμα της μέλισσας δεν είναι αεροδυναμικά φτιαγμένο για να πετάει. Το χτύπημα των φτερών των μελισσών, απλά δεν θα αρκούσε για να κρατά τα βαριά τους σώματα εν πτήση.

Και όμως, οι μέλισσες, αγνοώντας τις εξισώσεις της φυσικής, πετούν βάση ειδικών τεχνικών που έχουν αναπτύξει.

Το παράδοξο της μέλισσας μας υποδεικνύει πως στην διάρκεια του βίου μας, οφείλουμε να επιστρατεύσουμε την εσωτερική εκείνη δύναμη όσες φορές χρειαστεί να ξεπεράσουμε τα όρια, να πάμε πέρα από το σημείο που νομίζαμε πως ήμασταν ικανοί να φτάσουμε.

Ίσως πολλά από τα προβλήματα να προέρχονται από τις λανθασμένες πεποιθήσεις που έχουμε. Παραδείγματα κοινών λανθασμένων πεποιθήσεων είναι ότι είμαστε μικροί, αδύναμοι, έρμαια των συνθηκών, φτωχοί, θύματα, αδικημένοι, δουλεύουμε χωρίς να κερδίζουμε, δεν βρίσκουμε αυτό που ζητάμε, το παρελθόν ήταν άδικο, το παρών χάλια, το μέλλον μας φοβίζει, τα προβλήματα είναι μεγάλα, η ευτυχία είναι στον κόσμο που πρέπει να κερδίσουμε.

Σωστές πεποιθήσεις είναι ότι είμαστε δυνατοί ως άνθρωποι, κύριοι της μοίρας μας, το καλό πάντα νικά, η αλήθεια αποκαλύπτεται, όλα όσα συνέβησαν-συμβαίνουν- θα συμβούν είναι για το καλό μας, ζούμε σε ένα φιλικό σύμπαν, όλα είναι δυνατά, η ευτυχία είναι πάντα εδώ και μέσα μας.

Χρειάζεται να σκάψουμε στον υποσυνείδητο νου μας, να φτάσουμε στον πυρήνα των πεποιθήσεων μας, να δούμε τι επιτέλους υπάρχει.

Στον υποσυνείδητο νου βέβαια δεν μπορούμε να επέμβουμε με λόγια και απλές σκέψεις, γιατί αυτά είναι ανίσχυρα εκεί. Εκεί επιδρούμε μόνο με τη βιωματική γνώση, την προσευχή και το διαλογισμό, και αυτοί ας είναι οι τρόποι μας.

loading...