Πρωτοφανές κυνήγι πολιτών - 10.000 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα


Δείτε το έγγραφο με το οποίο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζητά από τις τράπεζες να αυξηθεί κατά 50% ο αριθμός των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων ανά ημέρα

Ενώ τα μέλη της κυβέρνησης επισημαίνουν δημοσίως ότι δίνουν σκληρές μάχες για να υπερασπιστούν τους μη έχοντες, όσους έχουν γονατίσει από την οικονομική κρίση και τους ανήμπορους, ενώ στο οικονομικό επιτελείο διατείνονται ότι αγωνίζονται για να μην αφήσουν τα κόκκινα δάνεια να περιέλθουν στα «κοράκια» και ενώ υποτίθεται ότι προστατεύουν την πρώτη κατοικία όσων δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το «ΘΕΜΑ» αποτυπώνει τη σκληρή και ωμή πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει τσουνάμι κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο! Η μυστική κυβερνητική πολιτική για τις κατασχέσεις αποκαλύπτεται σε έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ». Πρόκειται για επιστολή της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών προς τις τράπεζες-μέλη της με θέμα: «Αίτημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για αύξηση του ανώτατου ημερήσιου ορίου αποστολής ηλεκτρονικών κατασχετηρίων ανά πιστωτικό ίδρυμα». Το σημερινό όριο είναι 1.800 ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών την ημέρα, εκ των οποίων οι 1.200 αφορούν τη ΓΓΔΕ για χρέη προς το Δημόσιο και οι υπόλοιπες 600 για την αναγκαστική είσπραξη οφειλών από το ΙΚΑ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών - ΚΕΑΟ).

Τώρα, η ΓΓΔΕ ζητά από τις τράπεζες να αυξήσουν κατά 50% τις καθημερινές κατασχέσεις ώστε τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια να ανέλθουν στον αριθμό των 2.400 κάθε 24ωρο (1.800 για τη ΓΓΔΕ, ενώ παραμένουν 600 αυτά για το ΚΕΑΟ-ΙΚΑ), με αποτέλεσμα ο αριθμός των κατασχέσεων να ανέρχεται σε 10.000 κάθε μέρα, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η επιστολή απευθύνεται στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες, Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Εurobank.Το έγγραφο της ΕΕΤ που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ» αφήνει βαριά εκτεθειμένη την κυβέρνηση, η οποία δήθεν έδινε μάχη για τα κόκκινα δάνεια, για να υπερασπιστεί τους χαμηλοσυνταξιούχους και να ενισχύσει -υποτίθεται- τους μη προνομιούχους.
Ενώ δημοσίως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. επικαλείται το συμφέρον των αδυνάμων, από την πίσω πόρτα εκτελεί εν ψυχρώ τη μεσαία τάξη αξιώνοντας από τις τράπεζες να αυξήσουν κατακόρυφα τις κατασχέσεις. Είναι πραγματικά παράδοξο πώς την ίδια ώρα που δηλώνουν υποκριτικά ότι προστατεύουν τις κατοικίες των πολιτών από τους «ανάλγητους» τραπεζίτες, οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου ετοιμάζουν καταιγίδα κατασχέσεων για να αυξήσουν τα κρατικά έσοδα! Η κατά 50% αύξηση των κατασχέσεων θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στη μεσαία τάξη και προφανώς σηματοδοτεί την οριστική ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ με τα ευρύτερα στρώματα που στήριξαν την κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα πιστεύοντας τις υποσχέσεις για τερματισμό της σκληρής οικονομικής πολιτικής. Πλέον, γίνεται σαφές σε όλους ότι η καταιγίδα των φορομπηχτικών μέτρων που ψηφίστηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν έρχεται χωρίς κόστος. Διότι δεν είναι μόνο ο αυξημένος ΕΝΦΙΑ, οι επιπλέον άμεσοι και έμμεσοι φόροι. Η απόφαση της ΓΓΔΕ του υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει ότι αγριεύει και ο τρόπος αντιμετώπισης των Ελλήνων που πλέον δεν μπορούν να καταβάλλουν τους φόρους τους.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι πλέον ένας στους δύο φορολογούμενους χρωστάει στο Δημόσιο. Το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2016 το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο αυξήθηκε κατά 2,755 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,445 δισ. αφορούν φορολογικές οφειλές. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έχουν φτάσει το ιλιγγιώδες ποσό των 84,154 δισ. ευρώ.

Κι ενώ το σύνολο των δανειστών προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην επιβάλει νέους φόρους επειδή δεν θα βελτιωθεί η εισπραξιμότητα, η κυβέρνηση όχι μόνο θεσμοθέτησε νέα φορολογικά μέτρα αλλά επιβάλλει και την αναγκαστική είσπραξή τους μέσω κατασχέσεων. Η εντατικοποίηση των κατασχέσεων, σε συνδυασμό με τα νέα σκληρά μέτρα που τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιουνίου, αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω φτωχοποίηση ευρύτερα στρώματα του ελληνικού λαού.

Οπως επισημαίνουν παράγοντες με γνώση των φορολογικών, τα περισσότερα από τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια αφορούν δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, ενώ σε δεύτερη φάση δεν αποκλείεται οι κατασχέσεις να αφορούν και σπίτια.

Με τις ισχύουσες ρυθμίσεις, όσοι πολίτες ή επιχειρήσεις χάνουν τη ρύθμιση για αποπληρωμή παλαιότερων οφειλών σε 100 δόσεις, γίνονται αμέσως «κόκκινοι» και το κράτος λαμβάνει σε βάρος τους αναγκαστικά μέτρα με κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες φορολογούμενοι τίθενται εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων επειδή δεν μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τον διακανονισμό τους. «Τα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο αυξάνονται και θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο με τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ και τους νέους φόρους», παρατηρεί στέλεχος με μεγάλη πείρα στα φορολογικά θέματα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για αποστολή κατασχετηρίων σε όσους έχουν οφειλές από ένα συγκεκριμένο ύψος και πάνω. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι τα κατασχετήρια θα αποσταλούν αδιακρίτως σε όσους πολίτες έχουν χρέη προς το Δημόσιο, όσα και αν χρωστούν!
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

9 σχόλια :

 1. τωρα απο 10 φεβρουαριου εχουν δεσμευσει το P.O.S απο το ΙΚΑ σε λιγο και ρος θα κλεισουν ολα τα μαγαζια ειδεικα η μεγαλεμποροι
  που δεν θα εχουν ρευστο να κινηθουν,και απο τις καρτες που θα πληρωνουν ολοι σε λιγο καιρο,γιατι δεν θα μπαινει καθολου ρευστο στο ταμειο και δεν θα μπορει να τα κανει αγορες αφου οι λογαριασμοι θα ειναι δεσμευμενοι και αναγκαστικα ουτε να την κουτσοβγαλει δεν θα μπορει ο εμπορος ο μεγαλος βλεπε ηλεκτρονικη *

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://www.seedpeer.eu/details/11268646/The-Transporter-4-and-the-fantastic-stories-of-the-world-and-greece.html
  449254ae8232dae8b591c1f85c42d6909582f53b
  http://mab.to/EtTdO8HRG
  https://new.myairbridge.com/en/#!/download/package/K0FH12QA5UHZPF57

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ....ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ "ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝ" ΔΕΝ ΘΑ ΤΣΙΝΙΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕΣ..!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. α να χαθεις παλιοπαιδο τι λογια ειναι αυτα?

   Διαγραφή
  2. ΑΜΑ ΣΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕΣ ΘΑ ΚΑΤΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ...

   Διαγραφή
 5. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Νο [ 00087 ] [ 2015.07.05 24:00 ] ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

  "....» ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΩΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ "ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΩΝ" ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΒΕΒΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ...."

  ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
  ΕΔΩ:
  http://anakoinwths.pa-sy-a.gr/2015/07/05/24-00/pa-sy-a_anakoinwths_2015-07-05_24-00.htm#plohgos_03

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ 100.000 ΕΥΡΩ
  ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ
  ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
  ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΥΤΟΥ
  ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΟΡΤΟΔΑΝΕΙΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΑΝΕΙΑ, ΔΙΑΚΟΠΟΔΑΝΕΙΑ ΚΛΠ ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ 2000000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ ΣΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ,ΘΑ ΠΛΕΡΩΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟ!!
  ΣΑΚΚΟΥΛΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή