Είναι Θέμα Χρόνου Η Πολεμική Αναμέτρηση Με Την Τουρκία

Γιώργος Τράγκας: Η παρέα του Τσίπρα τα δίνει όλα στους ξένους και τα παίρνει όλα από τους Έλληνες.

Είναι θέμα χρόνου η πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία. Ο Ερντογάν προετοιμάζει τους Τούρκους για γιγαντιαία επιστράτευση.
Στη γειτονική χώρα επικρατεί παραλήρημα εθνικού πατριωτισμού. Ο Ταγίπ έχει συμμάχους πλέον τους γκρίζους λύκους και στα θέματα των νήσων του Αιγαίου και της Κύπρου τον στηρίζει η αντιπολίτευση.

Παρά το μήνυμα των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας, ουδεμία διεθνής εκτίμηση υπάρχει ότι οι Ευρωπαίοι ή οι Αμερικανοί πρόκειται να στηρίξουν στρατιωτικά την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η Τουρκία θα εξαφανίσει κάθε κίνδυνο και απειλή τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο.

Θεωρείται βέβαιο πλέον από πολλούς ότι η Τουρκία επιλέγει το Αιγαίο ως θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων για να κάνει επίδειξη δυνάμεως.

Την ίδια ώρα, το Βερολίνο επαναλαμβάνει σε βάρος της Ελλάδας και έχοντας ως μαριονέτα τον Τσίπρα και την παρέα του, τα παιχνίδια που έπαιζε πάντα υπέρ των Τούρκων. Παρασύρει τον απερίγραπτο και διαταραγμένο Τσίπρα σε παράδοση του ονόματος Μακεδονία, με δήθεν αντάλλαγμα μια πιο χαλαρή έξοδο από το πρόγραμμα του Μνημονίου.

Την ίδια ώρα, ο ελληνικός πληθυσμός που θα κληθεί να πολεμήσει στο Αιγαίο, στην Κύπρο και κατά μήκος όλων των συνόρων, υφίσταται από τον Τσίπρα – αυτό το πιόνι των δυνάμεων κατοχής – τη χειρότερη οικονομική πίεση με πλήρη αφαίμαξη και ρευστοποίηση όλων των περιουσιακών του στοιχείων.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνουν ελληνικές και ξένες εφημερίδες, ο ιδιαίτερα επικίνδυνος ένοικος του Μαξίμου επιχειρεί μία ακραία πόλωση τόσο με τη Novartis και γενικά τη σκανδαλολογία, όσο και με την υπερφορολόγηση που οι πάτρωνές του και τα προαπαιτούμενα που υπέγραψε, τον καλούν να επιβάλλει στο σύνολο του πληθυσμού. Ο Τσίπρας ψάχνει να βρει ημερομηνία για να κάνει εκλογές, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν – όπως αυτή του Βήματος- ότι πατώνει εκλογικά σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα αλλά και ο Μητσοτάκης έχει απώλειες, λόγω των εντυπώσεων που προκαλεί το σκάνδαλο Novartis. Οι δέκα μονάδες διαφορά διατηρούνται – 35-25%, αλλά η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα με 9,4%.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι η απόστασή του από το πρώτο κόμμα θα μεγαλώσει ενόψει της κάλπης. Γιατί ο κόσμος υποφέρει και καταλαβαίνει πλέον τι έχει κάνει. Επιδιώκει να κάνει τον κόσμο να ζήσει πάλι το παρελθόν μέσα σε ένα σκηνικό σκανδάλων. Μετά τη Novartis, θα πει στους Έλληνες βάζω τους κακούς τραπεζίτες στη φυλακή! Έτσι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μία ομίχλη με δικαστικές διώξεις επί δικαίων και αδίκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις υποθέσεις που θα ανοίξει για τον δανεισμό των κομμάτων, θα επιτεθεί και σε διάφορους επιχειρηματίες για τα δάνειά τους. Στο στόχαστρο φυσικά θα μπουν και τραπεζίτες, όπως ο Μιχάλης Σάλλας  και άλλοι. Ωστόσο, όπως λένε κάποιοι στενοί συνεργάτες του, ο γνωστός τραπεζίτης δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Προβληματισμένα είναι ορισμένα κυβερνητικά στελέχη  και ο Καμμένος, για το αν θα το πάει μέχρι το τέλος και θα πάρει μερίδιο της ευθύνης στους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων από τον Τσίπρα.

O Τσίπρας βλέπει μόνο εκλογές μπροστά του και δυστυχώς εξ όσων μπορεί να κρίνει κανείς, είναι ο απόλυτα ιδιοτελής. Παρά την φαινομενική διάθεση των Ευρωπαίων για διάλογο μαζί του, τον οδηγούν σε εθνική τραγωδία και εθνική ταπείνωση, προκειμένου να εμπεδωθεί ο απόλυτος αέναος έλεγχος σε ό,τι απομείνει από την ηττημένη Ελλάδα. Ενδεχομένως θα έχουμε επεισόδιο με τους Τούρκους πριν από τις εκλογές, ενώ το «παραμύθι» της πιο χαλαρής εξόδου και της αναβάθμισης από τη mood’ys διαλύεται από τις δηλώσεις των διαφόρων εκπροσώπων των δανειστών που εναλλασσόμενοι καθημερινά μιλάνε για αυστηρή εποπτεία, επισημαίνοντας ότι η έξοδος που κάναμε με το ομόλογο στις αγορές βουλιάζει και θεωρείται ήδη προβληματική. Όλη αυτή η κατάσταση θα έχει βαρύ κόστος στην άρρωστη και ισοπεδωμένη οικονομία, και μεγάλες επιπτώσεις στον Τουρισμό, αφού ο Ερντογάν μιλάει για θερμό καλοκαίρι.

Kάποιοι προσπαθούν να συνδέσουν με υπονοούμενα ή γενικές αναφορές την υπόθεση Novartis με τον τραγικό θάνατο του εκδότη Μαυρίκου μέσα στο τζιπ αυτοκίνητό του και θέλουν ακόμη να πουν ότι υπάρχουν και άλλα περίεργα θανατηφόρα τροχαία… Στην πραγματικότητα επειδή νομικά δεν μπορούν να σταθούν κουκουλοφόροι μάρτυρες χωρίς να υπάρχει απειλή – χωρίς να υπάρχει εγκληματική οργάνωση απέναντί τους, θέλουν να δημιουργήσουν ένα απειλητικό κλίμα με υπόνοιες και ιστορίες που δεν αποδεικνύονται αλλά δημιουργούν τροφή συζήτησης. Δεν ξέρω πόσο είναι αληθές αλλά μου λένε ότι ορισμένοι στο Μαξίμου όπως ο Νίκος Παππάς κρατάνε αποστάσεις από τη Novartis, το ίδιο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ούτε καν αναμείχθηκε στη συζήτηση της βουλής. Ακόμη μακριά όσο είναι δυνατόν μένει και ο Πάνος Καμμένος. Προσπαθούν να μιλήσουν για περίεργα τροχαία και για αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες που περιέργως παίρνουν φωτιά! Δεν τους βγαίνει όμως να πούνε ότι οργάνωσαν δολοφονίες ο Σαμαράς και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Θέλουν να το κρατάνε σε επίπεδο αιωρούμενης απειλής, γιατί οι κουκουλοφόροι στην πραγματικότητα κινδυνεύουν από τους χειρισμούς και τις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής. Και θα πρέπει να προσέχουν από τυχόν προβοκάτσιες…

Θα ήταν προτιμότερο να βγουν από τώρα στο φως ή να προσέλθουν στην προανακριτική της βουλής. Το φως θα τους προστάτευε απόλυτα από τις δολιότητες των πολιτικών παρασκηνίων και κυρίως από το ενδεχόμενο να βρεθούν έκθετοι σε κύκλους που θέλουν να στήσουν προβοκάτσια. Το φως είναι η καλύτερη ασπίδα.

H ατμόσφαιρα σκοτεινιάζει στην πατρίδα μας, εξαιτίας της διχόνοιας, της διχαστικής ατμόσφαιρας που δημιουργεί ο κος Τσίπρας. Εκτός από το θέμα της Μακεδονίας και την πλήρη παράδοση των πόρων της χώρας μέσω του υπερταμείου, ο σημερινός πρωθυπουργός οδηγεί σε εθνική ταπείνωση. Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν de facto αλλαγή του στάτους του Αιγαίου. Δεν υπολογίζουν τίποτα. Ήδη εγκαθιστούν θερμικές κάμερες παρακολούθησης των Ιμίων. Επιτίθενται εναντίον όλων των πολεμικών σκαφών ή των εναέριων μέσων που μεταφέρουν Έλληνες υπουργούς στην περιοχή. Δύο φορές αποπειράθηκαν εμβολισμό πολεμικών σκαφών μας. Επί ημερών Τσίπρα ακούσαμε να λένε ότι θα σπάσουν τα χέρια του πρωθυπουργού και όσων υπουργών ανέβουν πάνω στα νησιά. Ξεκίνησαν με την επικαιροποίηση της Λωζάνης- αυτό που μας είπε ο Ερντογάν στην επίσκεψη του – και ως τελευταία είδηση έχουμε το κάλεσμα του Ερντογάν για γενική επιστράτευση στην Τουρκία

Είναι ασύλληπτα μειοδοτικό. Είναι καθαρή προδοσία, να μην υπάρχουν αυτές τις ώρες κινήσεις για εθνική ενότητα. Κατέβασμα των πολιτικών τόνων και αποφυγή κάθε διχαστικής πολιτικής ενέργειας. Εάν υπήρχε ένας σοβαρός πρωθυπουργός, ένας νουνεχής, ένας υγιής εγκέφαλος με στοιχειώδη πατριωτικά αισθήματα, δεν θα τορπίλιζε την κοινωνική συνοχή και δεν θα υποθήκευε ακόμα περισσότερο την οικονομία με κουκουλοφόρους και αστήρικτες κατηγορίες. Ο κος Τσίπρας θα περάσει στην ιστορία ως ο μεγάλος υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβεί και δυστυχώς ήδη συμβαίνει αυτή την τραγική περίοδο. Δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί κανείς, διότι πέφτει συνεχώς έξω σε όλες τις εκτιμήσεις του.

http://www.crashonline.gr/

loading...

2 thoughts on “Είναι Θέμα Χρόνου Η Πολεμική Αναμέτρηση Με Την Τουρκία

  1. Μήπως είναι και θέμα χρόνου μπαρμπα-τράγκα να σταματήσεις τα "ναι μεν, αλλά…" στις εκπομπές σου (όσον αφορά την Novartis) και να δεις επιτέλους πως είναι και δυνατόν να τα έχουν αρπάξει δεξιοί, γιατί λύσσαξες προσπαθώντας να τους βγάλεις "λάδι"; Κρίνεσαι παππού σε κάθε σου λέξη κι΄ας πιστεύεις πως είσαι ανεπανάληπτος επειδή έχεις 50 χρόνια στο κουρμπέτι της "ελληνικής δημοσιογραφίας" (φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή !)…

  2. ΕΣΕΝΑ ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΟΥΝ. ΜΟΝΟ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Ε ΘΑ ΣΕ ΦΩΝΑΞΕΙ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΜΑΡΤΗ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ. Α ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΓΥΦΤΙΣΑ ΤΗΝ ΚΛΑΡΙΝΑΤΖΟΥ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ. ΤΗΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ ΠΟΥΧΕ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ 2 ΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑ ΔΩΣΑΝΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΥΡΑ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΑΒΗΞΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΩΣΑΝΕ ΑΛΛΑ 2 ΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ. ΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΓΟΡΑΣΘΗΣΑΝ ΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΕΙΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥΣ Ε ΓΙΩΡΟ?

Comments are closed.