Δέκα «γιατροσόφια» που ανακουφίζουν από πόνους και παθήσεις

Τα κλασικά γιατροσόφια των παλιών μπορεί να φαντάζουν
ανίσχυρα μπροστά στα… επιτεύγματα της ιατρικής, αλλά πολλές φορές έχουν αποδειχτεί σωτήρια για διάφορες παθήσεις. Tο φαρμακείο της φύσης έχει τις κατάλληλες λύσεις. Αφήστε τα αντιόξινα στην άκρη και ακολουθήστε μία από τις παλιές, καλές και φυσικές συνταγές. Ακόμα και αν είστε σκεπτικοί απέναντι σε τέτοιες λύσεις, μια δοκιμή θα σας πείσει. Αρκεί να είστε ανοιχτοί να κάνετε, τουλάχιστον, μια δοκιμή.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα ενδείκνυται για περιπτώσεις καούρας ή δυσπεψίας. Εξάλλου, όλα τα αντιόξινα του εμπορίου έχουν σα βάση το όξινο ανθρακικό νάτριο, δηλαδή τη σόδα. Ένα κουταλάκι του γλυκού ή δύο, αν πονάτε πολύ, σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό θα ηρεμήσει το στομάχι σας και θα σας απαλλάξει από τον έντονο πόνο.

Η μαγειρική σόδα όμως ενδείκνυται και για την ουρολοίμωξη. Στα πρώτα σημάδια των συμπτωμάτων, πιείτε ένα διάλυμα το οποίο θα περιέχει ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 8 κουταλιές νερό. Επαναλάβετε μία φορά την ημέρα. Η μαγειρική σόδα καθιστά το περιβάλλον της ουροδόχου κύστης πιο αλκαλικό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ικανότητα των βακτηρίων να πολλαπλασιάζονται.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ ή πιπερόριζα είναι μία καλή επιλογή αν αισθάνεστε ναυτία. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που λειτουργεί μπλοκάροντας τις επιδράσεις της σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας που παράγεται από τον εγκέφαλο και σταματά παράλληλα την παραγωγή των ελευθέρων ριζών, μια άλλη αιτία της διαταραχής στο στομάχι.

Γλυκόριζα

Η γλυκόριζα είναι ένα πολύ καλό “φάρμακο” όχι μόνο για την καούρα αλλά και να την επαναφορά του στομάχου σας στην φυσιολογική του λειτουργία. Έχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες για το στομάχι, καθώς είναι ουσιαστικά ένα φυτικό αντιόξινο. Ωστόσο, προσοχή στην κατάχρηση γιατί αυτό το “φάρμακο” μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό σας, ανεβάζοντας την πίεση λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε γλυκοριζικό οξύ.

Γαρύφαλλο για τα κοψίματα

Ψεκάστε με σκόνη από γαρύφαλλο (το μπαχαρικό) στην περιοχή που κοπήκατε για να περιορίσετε τη μόλυνση. Το λάδι από το γαρύφαλλο είναι πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό που είναι αντισηπτικό και έχει καταπραϋντική δράση.

Ελαιόλαδο για το έκζεμα

Το ελαιόλαδο είναι πλούσια πηγή βιταμίνης E, γεγονός που το καθιστά φυσικό ενυδατικό για το δέρμα. Τοποθετήστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο σώμα σας μετά από το ντους, ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό. Το ελαιόλαδο έχει την ικανότητα να «σφραγίζει» την υγρασία και να απαλύνει τον πόνο από τα επώδυνα εκζέματα.

Στοματικό διάλυμα για τους μύκητες των ποδιών

Ένα ποδόλουτρο με …στοματικό διάλυμα για περίπου 15 με 20 λεπτά, δύο φορές την ημέρα, μπορεί να σας απαλλάξει από τους μύκητες των ποδιών. Τα αντισηπτικά και απολυμαντικά του συστατικά είναι αρκετά ισχυρά, για να «επιτεθούν» στους μύκητες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς, ότι τα στοματικά διαλύματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε ποικίλες καταστάσεις, από τη θεραπεία της γονόρροιας μέχρι και τον …καθαρισμό δαπέδων. Το στοματικό διάλυμα είναι ιδανικό και για τις «φουσκάλες». Απλά, τοποθετήστε λίγη ποσότητα πάνω στη φουσκάλα 2 με 3 φορές την ημέρα και αφήστε το να στεγνώσει.

Βότκα για τη μυρωδιά των ποδιών

Λίγα πράγματα υπάρχουν, τα οποία μάλλον …δε μπορεί να θεραπεύσει η βότκα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε, αυτή της δυσοσμίας των ποδιών, η βότκα είναι ιδανική λύση. Σκουπίστε τα πόδια σας με ένα πανί, το οποίο προηγουμένως έχετε υγράνει με βότκα. Η βότκα έχει αντισηπτική δράση και μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το οποίο καταστρέφει την οσμή, που προκαλούν τα βακτηρίδια και οι μύκητες και παράλληλα, στεγνώνει την υγρασία, που αφήνουν αυτοί οι οργανισμοί μεγαλώνοντας.

Παγωτό για το κάψιμο

Ο ιστός στον ουρανίσκο της στοματικής κοιλότητας έχει μόλις μερικά χιλιοστά πάχος, γι ‘αυτό είναι πολύ ευαίσθητος στα ζεστά τρόφιμα. Στην περίπτωση, που καείτε από κάποιο ζεστό τρόφιμο, φάτε μία κουταλιά παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι. Η δροσιά αυτή μπορεί να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση. Ένα κρύο ποτό ή ένα παγάκι στο στόμα θα μπορούσε να κάνει την ίδια δουλειά, αλλά προσοχή: αφαιρέστε το παγάκι γρήγορα, πριν επιδεινώσει την κατάσταση.

Αλόη βέρα για ούλα που ματώνουν

Τα οφέλη της αλόης είναι πολλά και άπτονται πολλών θεμάτων, ένα εκ των οποίων είναι και η αιμορραγία των ούλων. Κάντε μασάζ στα ούλα σας με τριμμένη αλόη και αφήστε τη να δράσει για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνετε το στόμα σας. Πέραν αυτής της χρήσης, ελαφρού τύπου μολύνσεις των ούλων, μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάποση υγρών που περιέχουν στη σύστασή τους αλόη βέρα.

Λευκό ξύδι για το ηλιακό έγκαυμα

Το οξύ που περιέχει το λευκό ξύδι βοηθάει στην ανακούφιση από τον πόνο, τη φαγούρα και τη φλεγμονή που έχουν προκληθεί από το έγκαυμα. Μουλιάστε κομπρέσες σε λευκό ξύδι και τοποθετείστε τις στις πληγωμένες περιοχές, μέχρι να στεγνώσουν. Αποφεύγετε την περιοχή των ματιών, καθώς είναι πιθανό να ερεθιστούν και εναλλακτικά, γεμίστε μια μπανιέρα με χλιαρό νερό, ρίξτε σε αυτή μια κούπα λευκού ξυδιού και κάνετε εκεί μπάνιο για 20 περίπου λεπτά.

Σπυράκια και λεκέδες στο δέρμα

Η πικάντικη γεύση και ο έντονος χαρακτήρας του χρένου έχει θεραπευτικές ιδιότητες, όσον αφορά τα σπυράκια και τυχόν αποχρωματισμούς του δέρματος. Τοποθετήστε λίγο χρένο στο πρόσωπό σας, στα σημεία που έχετε το πρόβλημα και μετά από 5 λεπτά, ξεπλύντε καλά με νερό. Οι λεκέδες θα έχουν απαλυνθεί και τα σπυράκια θα έχουν εξαφανιστεί.

Αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα στα σπυράκια έχει ο πολτός από αγγούρι ή ακόμα καλύτερα η θεραπεία, διάρκειας 3-4 εβδομάδων, με πλύσεις από μείγμα με ίσα μέρη χυμού λεμονιού και ροδόνερου.

loading...