6 Φυσικοί Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τις Ενοχλητικές Τρίχες που Γυρνούν Προς τα Μέσα

 Πόσες φορές μετά την αποτρίχωση ή το ξύρισμα δεν έχετε αντικρίσει μικρά αντιαισθητικά σπυράκια στο σώμα ή το πρόσωπό σας; Πόσες φορές δεν έχετε προσπαθήσει με ένα τσιμπιδάκι να τραβήξετε

τρίχες που έχουν γυρίσει προς τα μέσα; Αν χρησιμοποιείτε ξυραφάκια, ηλεκτρική μηχανή ή κερί για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, τότε καταλαβαίνετε για τι σας μιλάμε. Ευτυχώς, όμως, η θυλακίτιδα είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που τις περισσότερες φορές λύνεται από μόνο του.

Ενώ μπορεί να γυρίσει σε οποιοδήποτε σημείο μια τρίχα, ωστόσο είναι πιο πιθανό σε περιοχές όπου ξυρίζεστε. Μόλις σχηματιστεί ο θυλακας, μπορεί να γίνει επώδυνο και να γεμίσει πύον. Κάποιοι προτιμούν να αυτοϊαθεί, γεγονός που μπορεί να πάρει αρκετό καιρό. Αν θέλετε όμως να κάνετε κάτι, τότε διαβάστε αυτά τα γιατροσόφια.

1. Ασπιρίνη

Η σκόνη ασπιρίνης μπορεί αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τις τρίχες που γυρίζουν. Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ της ασπιρίνης καθαρίζει το δέρμα και βοηθάει στην εξυγίανση της δερματικής λοίμωξης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λιώσετε 3-4 ασπιρίνες και να αναμείξετε με νερό μέχρι να γίνει πάστα. Εφαρμόστε στα σημεία που έχει γυρίσει η τρίχα και αφήστε να στεγνώσει και ξεπλύντε καλά.

2. Γάλα και μπαγιάτικο ψωμί

Μη πετάτε το μπαγιάτικο ψωμί. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε το για να θεραπεύσετε τις τρίχες που γυρνάνε. Το ζεστό γάλα και το μπαγιάτικο ψωμί μπορούν να ανοίξουν τους πόρους, ώστε να τραβήξετε την τρίχα. Απλά ζεστάνετε λίγο γάλα και βουτήξτε ένα κομμάτι ψωμί μέσα. Τοποθετήστε το βρεγμένο ψωμί πάνω στη γυρισμένη τρίχα μέχρι να κρυώσει. Μόλις οι πόροι μαλακώσουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βελόνα για να τραβήξετε την τρίχα.

3. Αλάτι

Το αλάτι όχι μόνο κάνει απολέπιση στο δέρμα, αλλά προωθεί τη κυκλοφορία του αίματος για να ανοίξουν οι πόροι. Αναμείξτε μισό κουταλάκι αλάτι με ένα ποτήρι νερό. Με ένα βαμβάκι βουτήξτε στο μείγμα και εφαρμόστε πάνω στη γυρισμένη τρίχα. Μη ξεβγάλετε και αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ.

4. Ζάχαρη

Η ζάχαρη κάνει παρόμοια δουλειά με το αλάτι. Απλά αναμείξτε ζάχαρη και ελαιόλαδο. Εφαρμόστε πάνω στο δέρμα και αφήστε να δράσει για 10 λεπτά, πριν ξεβγάλετε.

5. Μέλι

Το μέλι είναι καταπραϋντικό για τρίχες που γυρνούν. Εφαρμόστε αρκετή ποσότητα μελιού πάνω στη γυρισμένη τρίχα. Αφήστε να δράσει για 10 λεπτά και ξεβγάλτε καλά. Επαναλάβετε 2-3 φορές εβδομαδιαίως.

6. Ζεστές κομπρέσες

Η ζέστη είναι γνωστό ότι ανοίγει τους πόρους και έτσι είναι ευκολότερο να αφαιρέσετε τις γυρισμένες τρίχες. Μουλιάστε ένα πανάκι σε ζεστό νερό. Εφαρμόστε κατευθείαν πάνω στο δέρμα και επαναλάβετε μέχρι ο θύλακας να ανοίξει και να μπορέσετε με ευκολία να τραβήξετε την τρίχα.

loading...