Η εικόνα της Ελλάδος ..??


H κατάντια της Ελλάδος οφείλεται εν πολλοίς και στην αποχαυνωμένη παιδεία , που ουσιαστικώς έχει καταστεί η μαρξιστική επιμόρφωσι των νέων επι παντός επιστητού. ..
Το πανεπιστήμιο, το πολυτεχνείο, το σχολείο γενικότερα , δεν είναι ο χώρος αποκτήσεως γνώσεων ,σμιλεύσεως του νου προς αναζήτηση της αλήθειας , της ερευνάς, της συνειδητοποιήσεως της υπάρξεως μας , της αναπτύξεως της κρίσεως και της λογικής .Όλα αυτά είναι διακοσμητικό διαμπερές ψευδεπίγραφο νέφος, Σειρηνα πέριξ του πυρήνα της νόσου, ..

  Η νόσος είναι η διδαχή του το πολικά ορθού, που βεβαίως είναι το αριστερό ως δογμα.Ως Σαρια Ως κορανι. Ως μοναδική αληθεια ως το απαύγασμα της διαννοησεως εν τω Κοσμω!! Ο,τι συμφωνεί με το ευαγγέλιο της η αριστερής αγιογραφίας, είναι σωστό αποδεκτό Ότι δεν συμφωνεί είναι φασιστικό είναι εχθρικό, είναι αμαρτια .Και κυρίως οσοι το υποστηρίζουν είναι εχθροί του λαου..…που πρεπει να αφανισθουν..( κατι αναλογο που πραττει το ISIS) Ναμην ειναι σε θεσι να διατυπώνουν αυτά που διαβάζετε κι εσείς σ αυτό το « αμαρτωλο» ιστολογιο

  Βεβαιως, πρωταρχικός στόχος της « ελληνικής» α-παιδειας ειανι η μαρξιστοποιησι των νέων. Με την ιστορία που έχει γαλβανισθεί και τις « εκθέσεις» κομμουνιστικών ιδεών, καλύπτεται το «επιστημονικό» στάδιο, στην δημόσια « εκπαίδευσή» = κατηχησι που την πληρώνουμε εμεις για να μας κάνουν κουμουνιστές.. Από κει και πέρα , η πρακτική εφαρμογή εξαπλώνεται σε κάθε δράσι, στα μαθητικά- φοιτητικά συμβούλια στις καταλήψεις, αλλά και στην κρατούσα άποψή που καθημερινώς διαχέεται εκπορευεται και διδάσκεται , ότι δηλαδή..το περιβάλλον το καταστρέφουν οι κακοί επιχειρηματίες, « βεβαίως» οι δολοφονοι των λαων οι είναι οι Αμερικανοι, οι ισλαμιστες είναι κι αυτοι το « διαφορετικό» και η πολυπολιτισμικοτητα !!Η αλληλεγγύη ως μαρξιστικη συντροφικότητα κα όχι ως ανθρώπινη εύλογη ιδιότητα προς όλους αλλά μονο προς τους συντροφους, τους αναρχικους, τους εγκληματιες//, Όλα αυτά είναι σε καθημερινη επανάληψι με παραδείγματα.προς εμπεδωσι ( Για τις απόψεις, ως έχουν με στατιστικές αποκρυσταλλωθεί, ενος καθυστερημενου και αποβλακωμένου ανατολιτη λαού παρακαλώ ιδε το άρθρο μου « Πιστοί στα ψέματα,» συνημμένο στο τελος..)

  Τα μαρξιστοκρατουμενα μέσα, ΟΙ Μονοπωλητες της « αλήθειας» , συνεχιζοντας την δια βίου εκπαίδευσι στο πολιτικο ορθο=αριστερός επέτυχαν ακόμη και την εκλογικη επικράτησή των σημαιοφόρων αυτών των ιδεών. Ενω τώρα δε που διακινδυνεύει η λειτουργία των, μερικώς αφυπνίσθηκαν ..Σημειώνω π.χ την « αριστερη» κατακραυγη για την επισκεψι της Αντζολινα Τζολι που μεχρι τωρα εχει προσφερει 30 εκατομμύρια δολλαρια http://www.protagon.gr/epikairotita/sto-plevro-twn-prosfygwn-kai-stin-ellada-i-antzelina- tzoli-44341081877 με τον σύζυγο της σε αγαθοεργίες και συνεπεια της δρασεως της αυτης, ετεθη ως Πρεσβειρα της Υπατης αρμοστειας του ΟΗΕ..Όμως και στο δελτίο ειδήσεων του Σκαι, που ανήκει στον μη μαρξιστκρατουμενο χωρο, η διακεκριμένη παρουσιάστρια των ειδήσεων αντί να αναφερθη στην επισκέπτρια Αντζελίνα Τζολί, με τον τίτλο της , Πρέσβειρα ( διοτι ως

  Πρέσβειρα ήλθε στην διαλυμένη χώρα των ηλιθίων που ζούμε) την αποκάλεσε δυο φορές « χολυγουντιανη σταρ» ..Τι να πούμε για τα αλλα…τα μαρξιστοκρατουμενα… Όμως αυτό που προκαλεί θλίψι αηδία αγανάκτησι οργή, είναι η πλήρης αλλοίωσι εκτροπή διασάλευσι του νου από μηχανισμό συνειρμών σκέψεων αναζήτησι αιτιών δημιουργία συμπερασμάτων σε ένα αποχαυνωμένο χυλο του νεοελληνικού « νου» προσαρμοσμένου σε έτοιμα μα κλισέ που δινει η λενινιστική και σταλινική εφαρμογή του Μαρξ Η αυθάδεια και η άρνησή θεωρείται ως θαρρετή διεκδίκησι , η ανυπακοή αγωνας ..η αλητεια γεναιοτης…η σταδιοδρομια χολερα, η οκνηρια αρετη.. Επισυνάπτω δυο φωτογραφίες που ένας φιλος μου έστειλε από την πελοποννησο Η μια δειχνει την προσοψι του πανεπιστημίου του Μπέρκλευ. Και η αλλη από το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Αν ακόμη σκέπτεσθε, μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας..

  Ιασων 

Ποιοι ειμεθα: Πιστοί στα Ψέμματα
  Είναι τραγική ιστορικώς η επανάληψις των ανθρωπίνων σφαλμάτων που εμφανίζονται και διαπράττονται ως η ιστορία μηδέποτε συνέβη και τίποτα δεν διδαχθήκαμε από το παρελθόν μας..Κατ εξοχήν στην εποχή μας- που βασιλεύει η απόλυτη ελευθερία και είναι προσιτή σε όλους η πρόσβασι στην αλήθεια και στην πληροφορία- είναι τόσο λυπηρό και καταστροφικό να αποδεικνύονται όλα αυτά μάταια .Εφ όσον, στην χώρα μας φαίνεται διαχρονικώς, ότι ως νομοτέλεια ο δρόμος της κακίας ,της αρνητικής επιλογής ,της ιδεοληψίας των ολοκληρωτισμών της ψυχωτικής εμμονής τελικώς θα ακολουθηθεί.. Η σημερινή εικόνα - πέραν εκείνης των αποτελεσμάτων των πολιτικών εκλογών-, που μας παρέχουν οι δημοσκοπήσεις για το πως σκέπτεται ο ελληνικός λαός και τι πιστεύει ο Έλληνας είναι επιεικώς δραματική Μας γεμίζουν απογοήτευσι και θλίψι, απόγνωσι για την κατάπτωσι λαού και ηγεσίας, αλλά και φόβο για το μέλλον..Όχι λόγω της κρίσεως ή των προβλημάτων της οικονομίας, όσο λόγω της απαξιώσεως της κοινής λογικής και της κατά κράτος επικρατήσεως του λαϊκισμού και της συνωμοσιολογίας, που αναδυόμενα και εμπλουτισμένα από ένα μισητικό αριστερισμό σ όλες τις εκφάνσεις κάθε διαμαρτυρίας και απόψως , έχει εμποτίσει μέχρι μυελού οστών την συνείδησι της κοινωνίας τω συμπολιτών μας .

  Στις 22 Φεβρουαρίου του 2016 δημοσιεύθηκε το 84ο τακτικό Ευρωβαρόμετρο, το οποίο κατεγράφη μια ακόμη θλιβερή πρωτιά. Οι συμπολίτες μας σε ποσοστό 81% δεν εμπιστεύονται την ΕΕ και κατατάσσονται τελευταίοι μεταξύ όλων των ευρωπαίων. Εξ ίσου αξιοθαύμαστα είναι τα αποτελέσματα πανελλαδικής ερεύνης του οργανισμούς « διαΝεοσις» που δημοσιεύθησαν τον Φεβρουάριο του 2016. Κατά την ερεύνα αυτή σε ποσοστό 47% οι συμπολίτες μας θεωρούν ότι η ένταξις μας στην ΕΕ ευθύνεται για την οικονομική μας κρίσι!!Ενώ ότι από την συμμετοχή της Ελλάδος στην ΕΕ περισσότερο 2 ωφελημένη βγήκε η ΕΕ ( το 53,9% των συμπολιτών μας) Επίσης ότι η ΕΕ έχει βγει κερδισμένη, από την συμμετοχή της Ελλάδος στην ΕΕ, στην οικονομία πιστεύει το 77,9% των Ελλήνων. Στην εξωτερική πολιτική ( έχει βγει κερδισμένη η ΕΕ, από την συμμετοχή της Ελλάδος στην ΕΕ )το 80,9% και στον πολιτισμό το 84,9% Στην ερώτησι « αν κατά την διάρκεια της πρόσφατης κρίσεως χρέους οι χώρες της ΕΕ βοήθησαν την Ελλάδα» , οι πανέξυπνοι συμπολίτες μας διαφωνούν σε ποσοστό 57% . Παρά ταύτα με μια θεαματική κυβίστησι το 73,9% των Ελλήνων πιστεύουν ότι « είναι καλλίτερα να παραμείνουμε στην ΕΕ.» Δηλαδη το Όχι-ισούται προς το ΝΑΙ και το Α με το όχι Α είναι η νέα -λογική των Ελλήνων..

  Όμως και για την ελληνική οικονομία οι απόψεις των συμπολιτών είναι διαζευγμένες με τον αιώνα που ζούμε, την ανάπτυξι και την πρόοδο που γνώρισαν τα Δυτικα ελευθέρα κράτη και ακολούθησαν τα ανατολικά που ενσωματώθησαν μετά την αυτό- κατάρρευσι του « υπαρκτού» τέρατος.,Εδώ άλλος ήλιος ανατέλλει. Έτσι σε ποσοστό 42,4% οι Έλληνες σήμερα πιστεύουν « ότι το ελληνικό κράτος δεν επεμβαίνει αρκετά και επιτρέπει στον ιδιωτικό τομέα να δρά ασύδοτος» !!Ενώ για την αντιμετώπισι των προβλημάτων της οικονομίας μας «χρειαζόμαστε βελτίωσι του κράτους που έχουμε χωρίς όμως ούτε να μεγαλώσει ούτε να μικρύνει» πιστεύουν το 57% των Ελλήνων. Στο ίδιο μήκος κύματος το 51,6% των συμπολιτών μας τάσσεται κατά των ιδιωτικοποιήσεων των οργανισμών και υπηρεσιών κοινής ωφελείας. Ενώ το 47,9% πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει υψηλή φορολογία για όλους και το 56,7% συμφωνούν με την φορολόγησι της ακίνητης περιουσίας.Σχετικώς προς τις ξένες επενδύσεις την άποψι ότι « αυτές καταπατούν την εθνική κυριαρχία» υποστηρίζει το 40,1%. Ότι αντιπροσωπεύει το καλό η αριστερά πιστεύει το 52,5% ενώ ότι αντιπροσωπεύει το κακό ο καπιταλισμός πιστεύει το 70% και βεβαίως ότι ο σοσιαλισμός αντιπροσωπεύει το καλό ( φαίνεται αναζητούν το ΠΑΣΟΚ) το 58,5% Διερωτώμαι αν- όπως γράφει ο M.Lewis στο βιβλίο «Ταξίδια στον νέο τρίτο κόσμο » οι φιλομαθείς συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι: «ο μέσος μισθός στον Δημόσιο τομέα είναι σχεδόν τριπλάσιος από τον μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, Ότι ο οργανισμός σιδηροδρόμων έχει ετήσια έσοδα 100 εκατομμύρια έναντι μισθοδοσίας κόστους 400 εκατομμυρίων και λοιπών δαπανών λειτουργίας 300 εκατομμυρίων» ( στοιχεία 2011). Όπως είχε πη ο Μάνος πριν από 20 χρόνια « θα ηταν φθηνότερα για το κράτος μετέφερε τους επιβάτες του ΟΣΕ με ταξι!!»

  Έχοντας λοιπόν αυτές τις απόψεις , που οι δημοσκοπήσεις μας αποκαλύπτουν, φαίνεται ότι το πρόβλημα εξακολουθεί είναι αυτό που είχε εξηγήσει στους Αθηναίους ο Σόλων , για να χαρακτηρισθεί από τους βουλευτές του Πεισιστράτου, παράφρων. “εἰ δὲ πεπόνθατε λυγρὰ δι' ὑμετέρην κακότητα, μὴ θεοῖσιν τούτων μοῖραν ἐπαμφέρετε· αὐτοὶ γὰρ τούτους ηὐξήσατε ῥύματα δόντες, καὶ διὰ ταῦτα κακὴν ἔσχετε δουλοσύνην. ὑμέων δ' εἷς μὲν ἕκαστος ἀλώπεκος ἴχνεσι βαίνει, σύμπασιν δ' ὑμῖν χαῦνος ἔνεστι νόος· ἐς γὰρ γλῶσσαν ὁρᾶτε καὶ εἰς ἔπη αἱμύλου ἀνδρός, εἰς ἔργον δ' οὐδὲν γιγνόμενον βλέπετε” Δηλαδή: « Εάν δε, έχετε πάθει συμφορές εξ αίτιας της δικής σας αθλιότητας, μην αποδίδετε την κακή σας μοίρα στους Θεούς. Διότι εσείς οι ίδιοι τους ( ηγέτες) αυτούς ενισχύσατε παρέχοντες την υποστήριξη σας . Και κατ αυτόν τον τρόπο έχετε πικρή σκλαβιά .Κι ενώ ο καθένας σας στα ίχνη της αλεπούς βαδίζει, Όμως εις όλους μαζί υπάρχει μάταιος νους .Διότι την ομιλία και τους λόγους δολερού ανδρός πιστεύετε.. Ενώ στο έργο που ακολουθούν τίποτα δεν καταλαβαίνετε» Είναι λοιπόν το πρόβλημα όχι το πότε θα φύγει ο κος Τσίπρας και το συνονθύλευμα της καταστροφικής και απεχθούς κυβερνήσεως του που συμπαρασύρει την Χώρα στην καταστροφη.. Αυτό το είναι εύκολο μέρος ..Αλλά το πότε θα πεισθεί ο ελληνικός λαός για το δέον γενέσθαι. Διότι μόνο αν αντιληφθεί και πεισθεί που οδήγησε την χώρα μας ο κρατισμός ο σοσιαλισμός, ο λαϊκισμός, τα ψέματα, και τι ευγνωμοσύνη οφείλουμε στους Ευρωπαίους σήμερα, εχθές στην Αμερική, πάντοτε σε όσους μας βοηθούν , τότε μόνο θα μπόρεση να κυβερνηθεί η Ελλάδα προς την σωστή κατεύθυνσι Τα νουνεχή κόμματα που σέβονται το σύνταγμα την δημοκρατία και τους θεσμούς που υπαγορεύει ο πολιτισμός μας και οι συνθήκες- υποχρεώσεις συμμετοχής μας στην ΕΕ, οφείλουν πρωτίστως και κατ εξοχήν να διαλαλούν την αλήθεια και το σωστό επί παντός επιστητού Νυχθημερόν συνεχώς μεθοδικά παντού .. Διότι κοι. της ορθοφρονούσης Αντιπολιτεύσεως, θα έπρεπε να το έχετε εμπεδώσει: « Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από την στρατευμένη άγνοια .. Η Αλήθεια πρέπει να επαναλαμβάνεται σταθερά, γιατί το Λάθος κηρύσσεται καθημερινά και όχι μόνο από λίγους αλλά από τους πολλούς. Στον τύπο στις εγκυκλοπαίδειες, στα Σχολεία στα Πανεπιστήμια. Παντού το Λάθος ασκεί τη εξουσία του, ευτυχισμένο και άνετο γνωρίζοντας ότι έχει την πλειοψηφία με το μέρος του..» Γκαιτε

 ΙΑΣΩΝ

loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

3 σχόλια :

 1. ο δημόσιος τομέας είναι μια από της μεγαλύτερες πληγές στη χώρα.όλοι ξέρουν ότι οι αμοιβές των εργαζομένων στο δημόσιο είναι πολλαπλάσιες από ότι οι αντίστοιχες στον ιδιωτικό τομέα.τα αποτελέσματα τα ζούμε.
  όταν θα δούμε οι αμοιβές να εξισώνονται και μάλιστα να είναι μικρότερες από τις αντίστοιχες των ιδιωτών μιας και υπάρχει και η εξαργύρωση της μονιμότητας τότε πραγματικά θα μπορώ να πω ότι η χώρα μας παίρνει μπροστά.
  αντί αυτού αυτό που επικρατεί είναι η τεράστια διαφορά μεταξύ των απολαβών των δυο ομάδων εργαζομένων ,που αν προσθέσεις και το ότι οι ιδιώτες υπάλληλοι δεν έχουν εφάπαξ , δεν έχουν ασφάλιση (στην ουσία είναι ασφαλισμένοι μόνο όσοι είναι σε κάποιο πρόγραμμα ) ,σίγουρα πλέον δεν θα πάρουν και καμία σύνταξη ,οι μισθοί που δίνονται είναι κατά βούληση , τα ωράρια καταπατούνται τουλάχιστο κατά το 1/3 επιπλέον του 8ώρου ,οι συνθήκες τις περισσότερες φορές είναι απάνθρωπες στο σημείου να ισχύει το όσο αντέξεις,
  μιλάμε για διαφορά εργαζόμενου και σκλάβου.
  αν τώρα προσθέσεις και τις καινούριες φορολογίες που προστίθενται με τον ίδιο τρόπο σε όλους ,και τις ακόμα χειρότερες συνθήκες που θέλουν να κάνουν πραγματικότητα η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση (με περιττό ζήλο),επικαλούμενοι την ανάπτυξη (με κέρδη μόνο για τους πλούσιους) και τα πράσινα άλογα τότε φτάνεις στο σημείο να πεις:
  δεν ξαναδουλεύω ας πεθάνω αφού έτσι και αλλιώς θα πεθάνω.
  και αντί να προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση ,που χωρίς πολύ μυαλό, είναι και ο λόγος που οι παραπάνω σκλάβοι, δεν θέλουν να κάνουν παιδιά (που να ζήσουν και αυτά μέσα στην κόλαση),
  φέρνουν αρμάδες ,αλλόθρησκων ακόμα ποιο εξαθλιωμένων στυγνών δολοφόνων, ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι σκλάβοι που έληξε ο χρόνος τους θα πεθάνουν χωρίς να προσπαθήσουν καν να αντιδράσουν.
  βέβαια η διαφοροποίηση μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα συντηρείται ώστε να προχωρεί χωρίς προβλήματα η σκλαβοποίηση των εργαζομένων και το ξεπούλημα της χώρας ,αφού οι εργαζόμενοι δεν ενώνονται όλοι μαζί μιας και έχουν διαφορετικά συμφέροντα.

  αλλά βέβαια ο στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι πως θα καταστρέψει την πραγματική οικονομία,και τους πραγματικούς εργαζόμενους μιας και το δημόσιο όσο και αν φαίνεται δύσκολο με ένα νόμο το καταστρέφει σε ούτε ένα λεπτό και χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση.
  (οι στημένες αντιδράσεις και αγώνες που βλέπουμε κατά καιρούς πραγματικά προσβάλλουν την νοημοσύνη μου).
  τελειώνοντας θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους εργαζόμενους στο δημόσιο μια και δεν είναι αυτοί οι πραγματικοί δυνάστες μου,αλλά αυτή την κατάσταση βλέπω μέσα από την μίζερη ,απάνθρωπη ζωή μου.
  OTAN ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ,
  αυτό θα σημαίνει ότι υπάρχει η βούληση ώστε η χώρα να πάει μπροστά.
  και δεν είμαι κατά του δημοσίου, ίσα,ίσα πιστεύω ότι το δημόσιο πρέπει να έχει πολύ κόσμο , ο οποίος όμως να παράγει με ιδιωτικά κριτήρια και να αμείβεται με ιδιωτικά κριτήρια όπως ο ιδιωτικός τομέας.
  ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ καλά το πήγες, μέχρι το σημείο που λες..." ίσα,ίσα πιστεύω ότι το δημόσιο πρέπει να έχει πολύ κόσμο". Γιατί φίλε μου; Για περισσότερους "εξασφαλισμένους" δυνάστες; Το είπαμε και είναι αναμφισβήτητο : Τα τρία κακά της Ελλάδας είναι οι ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι, οι πανηλίθιοι πολιτικοί μας που κοιτάνε μόνο τον κώλο τους και οι σαρσέμηδες "συνδικαλιστάδες" με τα "κεκτημένα" που εξασφαλίζουν για τα ψοφίμια τους ψηφοφόρους τους. ΤΕΛΟΣ !

   Διαγραφή
 2. Ευχαριστω το ιστολογιο για την δημοσιευσι και τους σχολιαστες για τα συγκροτημενα και ευπρεπη σχολια των
  Ιασων

  ΑπάντησηΔιαγραφή