Αν διαβάζατε αυτά, δε θα ερχόσασταν κι εσείς το επόμενο πρωί στην Ελλάδα;

Αν υποθέσουμε ότι ζείτε κάπου στο Μπαγκλαντές, το Μαρόκο, το Πακιστάν και διαβάζετε ή σας ενημερώνουν πως σε ιστοσελίδα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ [estia.unhcr.gr] για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ αναφέρεται το εξής:

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συνεργάζεται με την ελληνική Κυβέρνηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα και τη στήριξη μέσω προπληρωμένων καρτών των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA, με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η στέγαση σε διαμερίσματα βελτιώνει την καθημερινότητα των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες, συμπεριλαμβανόμενης και της εκπαίδευσης. Με αυτό τον τρόπο σταδιακά υποστηρίζεται η ένταξη αυτών που θα παραμείνουν στη χώρα. Η τοπική κοινωνία εμπλουτίζεται με τη συνύπαρξη με τα νέα μέλη της ενώ η τοπική οικονομία ενισχύεται με την ενοικίαση των διαμερισμάτων.

Η οικονομική υποστήριξη μέσω προπληρωμένων καρτών ενισχύει το αίσθημα αξιοπρέπειας και ενδυναμώνει τους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιλέξουν πώς θα καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Παράλληλα ενισχύεται άμεσα η τοπική αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.
Πατήστε για πλήρη μεγέθυνση:

Και στα στατιστικά βλέπατε αυτά:


Και ύστερα σας ενημέρωναν με βάση όσα αναφέρονται εδώ asylo.gov.gr ότι έχετε 66,5% πιθανότητα η αίτησή σας να γίνει αποδεκτή:


Δε θα επιθυμούσατε να έρθετε κι εσείς στην Ελλάδα αιτούμενοι ασύλου;

freepen.gr

loading...