«Θα είμαι ο τελευταίος Βραζιλιάνος που θα εμβολιαστεί»: Ο Ζ.Μπολσονάρο απορρίπτει τα υγειονομικά διαβατήρια

 Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο και η περίπου 50μελής αποστολή που εκπροσώπησε την Βραζιλία στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επέστρεψε στην χώρα της Νοτίου Αμερικής. 

Μια αποστολή η οποία δέχθηκε έντονη κριτική από τα ΜΜΕ γιατί ο πρόεδρος Ζ.Μπολσονάρο είναι ανεμβολίαστος και τάχθηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και κάθε μορφής υγειονομικού διαβατηρίου. 

Πρόκειται για έναν πρόεδρο ο οποίος κυκλοφορούσε κανονικά χωρίς μάσκα στη Νέα Υόρκη και εθεάθη να τρώει πίτσα έξω αρνούμενος θα πειθαρχήσει στα μέτρα κοινωνικού Απαρτχάιντ που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις πολλών χωρών.

Ο Μπολοσονάρο επέστρεψε πλέον στην Βραζιλία και ετοιμάζεται να ασκήσει εκ νέου τα καθήκοντα του. 

Κατά την επιστροφή του υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο ήταν αρνητικό, ενώ όλα τα μέλη της αποστολής τέθηκαν σε απομόνωση και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, εξαιτίας της στενής επαφής τους με τον υπουργό Υγείας Μαρσέλου Κεϊρόγκα, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον Covid-19, παρότι ο Κεϊρόγκα διαβεβαίωσε πως φόραγε συνεχώς μάσκα.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θα είναι «ο τελευταίος Βραζιλιάνος» που θα λάβει δόση εμβολίου. Και γιατί άλλωστε να το κάνει; Αφού ο ίδιος είχε νοσήσει στο παρελθόν από κορωνοϊό, το πέρασε ελαφριά και πλέον έχει αντισώματα τα οποία τον προστατεύουν. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ΓΣ του ΟΗΕ ο Ζ.Μπολσονάρο είπε τα εξής: «Στηρίζουμε τον εμβολιασμό, αλλά η κυβέρνησή μας είναι κατά του υγειονομικού διαβατηρίου ή κάθε μορφής υποχρεωτικού εμβολιασμού».

«Από την αρχή της πανδημίας, είμαστε υπέρ της ανεξαρτησίας των γιατρών που αναζητούν μια προληπτική θεραπεία. Ήμουν ένας από τους πρώτους που δοκίμασα μια προληπτική θεραπεία» για την Covid-19.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε, έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 260 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και «πάνω από 140 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι» έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, δηλαδή «σχεδόν το 90% των ενηλίκων». 

Δηλαδή, χωρίς καμία υποχρέωση, κανένα μέτρο πίεσης, η Βραζιλία κατάφερε να εμβολιάσει το 90% του ενήλικου πληθυσμού (σύμφωνα με τα λεγόμενα του)! Ένα απίστευτο ποσοστό για μια χώρα που έχει δεχθεί έντονη κριτική από τα συστημικά ΜΜΕ. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος «όσοι το επιθυμούν, θα έχουν εμβολιαστεί». 

Την ίδια ώρα έναν ακόμα λόγο για να ασκήσει κριτική στην Βραζιλία βρήκε ο συστημικός Τύπος, καθώς και τέταρτο μέλος της αποστολής της βρέθηκε θετικό στον Covid-19, ο λόγος για τον Πέδρο Γκιμαράες, τον διευθύνοντα σύμβουλο της βραζιλιάνικης δημόσιας τράπεζας Caixa Econômica Federal, ο οποίος όμως είναι πλήρως εμβολιασμένος. 

Ο ίδιος τόνισε πως είναι ασυμπτωματικός αλλά έχει τεθεί σε απομόνωση από την Τετάρτη, όταν επέστρεψε στην πατρίδα του από τη Νέα Υόρκη.

loading...