Ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

Της Λέττας Καλαμαρά*    

Στη θέση του παραμένει ο ύποπτος για την εθνική ασφάλεια από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και την αρμόδια Εισαγγελέα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου Στρατηγός Φλώρος. Ακόμη χειρότερα, αναφορές σε ακίνητα και δίκτυο παρακολουθήσεων παραπέμπουν σε μαύρες ημέρες της ιστορίας και δημιουργούν τραγικές καταστάσεις αν όχι αδιέξοδα για τη δημοκρατία μας.

Η πρόσφατη παρουσία του Στρατηγού Φλώρου με την ένδοξη πάλαι ποτέ σε μάχες στολή του ‘Ελληνα Αξιωματικού σε κομματική εκδήλωση του Αντώνη Σαμαρά, καθήμενος έμπροσθεν του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, εξέπεμψε ένα απειλητικό και θλιβερό μήνυμα στον ελληνικό λαό, πολλάκις στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Στρατηγός Φλώρος κατέχει την εξουσία των Ενόπλων Δυνάμεων από την παράδοση των καθηκόντων του προκατόχου του εν μία νυκτί από το 2019, για έναν χρόνο προσωρινά, και συμπληρώνει 3 ακόμα έτη από την 17η Ιανουαρίου 2020. Αναμφίβολα αναντικατάστατος στο ρόλο του για κάποιους παρόλο που η Τουρκία, σύμμαχος και κυριότερη απειλή για τα εθνικά συμφέροντα, διείσδυσε σε απελπιστικό βαθμό στον ελληνικό αέρα, θάλασσα και έδαφος αυτά τα 4 χρόνια.

Με Δούρειο Ίππο τους μετανάστες από τα βάθη της Ασίας και κράτη φίλα προσκείμενα στην Τουρκία, ο Στρατηγός Φλώρος έπεσε στην παγίδα της γείτονος υψώνοντας χαλύβδινους στύλους, ύψους 5 μέτρων και θεμελίων 10 μέτρων βάθος, στο ποταμό Έβρο και εξαλείφοντας την κύρια απειλής της Τουρκίας πρακτικά και τη Μεγάλη Ιδέα της Ελλάδας επακόλουθα.

Τι μέλλει γενέσθαι με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και τη δημοκρατία μας καθώς και την ημέρα των εθνικών εκλογών, το γνωρίζει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ. Οφείλει όμως να το ξέρει και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας. Για πόσο μπορεί ο Κ.Μητσοτάκης να ανέχεται και ακόμη χειρότερα να εμπιστεύεται ως Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεών μας τον ύποπτο για τον ίδιο Στρατηγό Φλώρο είναι θέμα δημοκρατίας και εθνικής ασφάλειας.

Οι διαρροές περί διεξαγωγής των εκλογών την Κυριακή των Βαΐων την 9η Απριλίου 2023 παραπέμπουν σε προκήρυξη 40 ημέρες πρωτύτερα περί τέλους Φεβρουαρίου 2023 και αναβολής των επομένων τακτικών κρίσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων που ξεκινούν σύμφωνα με το Νόμο την 1η Μαρτίου 2023.

Εκλογές που όποτε και να προκηρυχθούν θα αφήσουν την ηγεσία που διαμόρφωσε ο Στρατηγός Φλώρος, με ή χωρίς αυτόν αδιάφορο, στην εξουσία για όσους μήνες απαιτηθεί μέχρι τη διαμόρφωση σταθερής δημοκρατικής Κυβέρνησης. Μία στρατιωτική ηγεσία με πολλούς ένθερμους οπαδούς, ακαδημαϊκούς και κλήρο για οποιαδήποτε εθνικό ρόλο σωτηρίας σε αποσταθεροποιητικές καταστάσεις.

Έναν μικρό Βασιλιά με τον επίλεκτο στρατό του δηλαδή, με απρόβλεπτες διαστάσεις εθνικής και μετεμφυλιακής μορφής, σύμφωνα με τη σύγχρονη ιστορία μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να παραδώσει στον επόμενο δημοκρατικά εκλεγμένο Πρωθυπουργό μία Ελλάδα ακέραια χωρίς περαιτέρω εκχερσώσεις θεμελίων και μετατόπιση συνόρων.

Με Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς ύποπτους Στρατηγούς που δεν έχουν την τόλμη να αποχωρήσουν και κρατούν την εξουσία σιωπηρά, αφήνοντας παρακαταθήκη ντροπής σε νεωτέρους Αξιωματικούς.

Η λύση σε μία ελαττωματική δημοκρατία δεν είναι Βασιλιάδες και Πραξικοπηματίες και ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Η λύση είναι περισσότερη δημοκρατία και δικαιοσύνη.

loading...