Ανάπηρη από επισκληρίδιο

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος …
«Καμπάνα» δύο ετών και τριών μηνών επέβαλε το Εφετείο Κοζάνης στον ιατρό-αναισθησιολόγο ο οποίος κατηγορούνταν ότι κατά τη διάρκεια τοκετού το 2010 άφησε παράλυτη μία εκπαιδευτικό. Η δίκη διήρκεσε πέντε μήνες και η απόφαση για την καταδίκη του ήταν ομόφωνη, ενώ καταδικαστική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα.

Σε πρώτο βαθμό, ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε φυλάκιση 4 ετών και 8 μηνών, ενώ παράλληλα του είχε επιβληθεί απαγόρευση άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος για δύο χρόνια.

Σε δηλώσεις του στο zougla.gr ο δικηγόρος της παθούσας κ. Νίκος Διαλυνάς ανέφερε:

«Τη Δευτέρα 23 Απριλίου εξεδόθη μετά πάροδο 5 μηνών η απόφαση του Εφετείου Κοζάνης με κατηγορούμενο ιατρό αναισθησιολόγο, ο οποίος κατά τη διάρκεια επισκληριδίου αναισθησίας άφησε παράλυτη μία έγκυο και μία άλλη γυναίκα με σοβαρά προβλήματα διαταραχής του νωτιαίου μυελού, την ίδια μέρα στην ίδια κλινική. Εξετάστηκαν πολλοί ιατροί και τελικά το δικαστήριο ομόφωνα με καταδικαστική εισαγγελική πρόταση κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή 27 μηνών.

»Η ποινική δίκη τελείωσε σε δεύτερο βαθμό, όμως παράλληλα υπάρχει και η αστική δίκη. Για την αστική δίκη εξεδόθη μία απόφαση που διέταξε πραγματογνωμοσύνη στην Κοζάνη ζητώντας να εξεταστεί η αναπηρία της κοπέλας. Επειδή αυτό αποτελεί μία πρόκληση για μας, να τίθεται σαν στοιχείο πραγματογνωμοσύνης αν η ανάπηρη είναι όντως ανάπηρη, και επειδή θεωρούμε ότι η αλήθεια πρέπει να λάμπει, θα απευθυνθούμε στην επιθεωρήτρια του Αρείου Πάγου για να ερευνηθεί το θέμα όπως πρέπει».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Στις 06-12-2010, η άτυχη γυναίκα προσήλθε σε ιδιωτική κλινική ευρισκόμενη στην 40η εβδομάδα κυήσεως. Κατ’ αρχάς εξετάσθηκε από μαιευτήρα, ο οποίος προέβη σε διέγερση τραχήλου της μήτρας και της πρότεινε να επανέλθει με την έναρξη ωδινών τοκετού.

Περίπου στις 14.30 γέννησε φυσιολογικά με επισκληρίδιο αναισθησία από τον ιατρό-αναισθησιολόγο.

Μετά τον τοκετό μεταφέρθηκε στον θάλαμο νοσηλείας. Από τις 17.00 άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα παραλυσίας του κάτω μέρους του σώματός της, τα οποία με την ώρα επιδεινώνονταν.

Δεδομένου ότι η κατάστασή της επιδεινώθηκε τα ξημερώματα της 17/12/2010 μεταφέρθηκε στη νευροχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», όπου υπεβλήθη άμεσα σε μαγνητική και αξονική τομογραφία ΘΜΣΣ/ΟΜΣΣ.

Η αξονική τομογραφία κατέδειξε: «Παρουσία φυσαλίδων αέρος στον πρόσθιο κυρίως επισκληρίδιο χώρο στα επίπεδα Θ11 έως Θ3 και υπόνοια πρόσθιας επισκληρίδιας συλλογής τοπικά στο 02 επίπεδο».

Το πόρισμα, δε, της μαγνητικής τομογραφίας κατέδειξε «Παρουσία αιματώματος περιβάλλον τον νωτιαίο μυελό από το επίπεδο Θ7-Θ12 (πρόσθιος και οπίσθιος επισκληρίδιος χώρος)».

Ευθύς αμέσως εισήχθη στο χειρουργείο και υπεβλήθη σε επέμβαση Πεταλοκτομία Θ7-Θ11 για αφαίρεση του επισκληριδίου αιματώματος. Έλαβε εξιτήριο στις 27.12.2010 φέρουσα ουροκαθετήρα.

Μέσα σε λίγα 24ωρα εμφάνισε σοβαρά κινητικά προβλήματα και πλέον αδυνατεί να περιποιηθεί το παιδί της.

Τα ανωτέρω προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η κυρία Ευαγγελία είναι αποτέλεσμα των επιπλοκών που παρουσίασε μετά την επισκληρίδιο αναισθησία.

loading...

4 thoughts on “Ανάπηρη από επισκληρίδιο

  1. EΦΑΓΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ? Α ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ!! ΑΥΤΗ Η ΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ? ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΙΣΟΒΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ? ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΛΚΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ? ΟΧΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕΙΜΕΙ ΠΑΡΑΛΥΤΗ? ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕΜΠΕΜΠΛΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ

  2. Κριμα μεγαλο για την κοπελα.Κανονικα πρεπει να βαλουν πιο αυστηρα μετρα για την αλογιστη χρηση της ενεσης αυτης,ασε που βγαινει ζαλισμενο το μωρο.Μονο σε ειδικες περιπτωσεις χρειαζεται.

  3. Και εμενα γεννησε η γυναικα μου πριν 20 χρονια (εγω ελλειπα καπου στο Βορνεο λογω της εργασιας μου) και οταν γεννησε οπως μου ειπε ο γιατρος εξαδελφος του κουμπαρου μου αδελφικου φιλου 50 χρονια καθηγητου κλπ κλπ Γυναικολογου μου ειπε οτι ανετα μπορουσε να γεννησει φυσιολογικα και φαγωθηκε οχι ανωδυνα και ανωδυνα οποτε εκανε καισαρικη χωρις κανενα λογο γιατι ετσι την συμβουλευσαν οι ξαδελφες της οι οποιες εκανα απο 2 και 3 παιδια ολα με φυσιολογικο τοκετο. δεν ηθελε να ''ζοριστει!!. Σμφωνω μαζι σου μονο οταν υπαρχει προβλημα και οχι ετσι αντε ασυστολα αν και ο γιατρος που την ξεγενηησε δεν πηρε ΔΡΑΧΜΗ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ λογω τησ συγγενειασ του αδελφου και κουμπαρου μου μου ειπε οτι ειναι θεμα ΚΟΝΟΜΑΣ!! Θελεισ ανωδυνο? σκασε τοσα.

  4. Την μαστουρα ξαδελφη όμως,του γιδοβοσκου πολακη που σσκοτωσε το 4χρονο κοριτσακι,ουτε που την πειραξαν

Comments are closed.