Ο Αμερικανός πρέσβης στην πρώην ΕΣΣΔ: Οι ΗΠΑ δεν συμμετέχουν στο δικαστ. ανθρ. δικαιωμάτων για να μη μπορούν να τις δικάσουν εκεί VIDEO

Σπάνια μπορεί κανείς να ακούσει λογικές φωνές στο CNN.

Δυστυχώς κόπηκε και η συνέντευξη με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΣΣΔ, Τζακ Μάτλοκ! Την εξαφανίζουν από επίσημα μέσα. Είπε, μεταξύ άλλων ότι η Κριμαία έχει στην πλειοψηφία της ρωσικό πληθυσμό πληθυσμού και ότι η δήθεν σφαγή στη Μπούχα δεν μπορεί να αποδοθεί στην Ρωσία, επειδή δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό.

Στο παρακάτω σημαντικό απόσπασμα που απέμεινε, ο πρεσβευτής αναφέρει, αφήνοντας άναυδη την δημοσιογράφο, που δεν το περίμενε, πως είναι υποκριτικό οι ΗΠΑ να μην δέχονται την δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και να ζητούν άλλου να καταδικαστούν σε αυτό.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Υπάρχει ένα διεθνές ποινικό δικαστήριο και σίγουρα οι όποιες θηριωδίες θα πρέπει να διερευνηθούν και εάν υπάγονται σε αυτή την δικαιοδοσία θα πρέπει να δικαστούν εκεί.

Ωστόσο, για να έχουν λόγο οι Αμερικανοί, θα πρέπει να συμμετέχουν σε αυτό.

Οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν στους πολίτες της να δικάζονται εκεί. Οπότε εδώ υπάρχει λίγη υποκρισία. Λέμε ότι άλλοι πρέπει να δικαστούν, αλλά οι δικοί μας δεν θα έπρεπε!

Νομίζω ότι το επείγον τώρα είναι να τερματιστεί ο πόλεμος και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με διπλωματία. Νομίζω ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτήν».

Δείτε το βίντεο:

loading...