Στίβεν Χόκινγκ: "Αν οι εξωγήινοι φτάσουν στη Γη θα μας σκοτώσουν"!


Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, δήλωσε βέβαιος για την ύπαρξη ζωής και σε άλλους πλανήτες του αχανούς σύμπαντος.
Όπως, έχει δηλώσει και σε παλαιότερες συνεντεύξεις και ομιλίες του είναι σχεδόν αδύνατο στο απέραντο σύμπαν να μην υπάρχουν ίχνη ζωής και σε άλλους πλανήτες.

"Σε ένα απέραντο σύμπαν, θα πρέπει να υπάρχουν ίχνη ζωής. Ίσως σε κάποιο σημείο του σύμπαντος μια έξυπνη ζωή μας παρακολουθεί. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κανένα μεγαλύτερο ερώτημα. Ήρθε ο καιρός να βρούμε την απάντηση, να αναζητήσουμε ζωή πέρα από τη Γη. Πρέπει να μάθουμε" είχε δηλώσει ο Χόκινγκ στο Λονδίνο.

Ενώ, λίγο καιρό αργότερα, ήταν ίδιος που είχε πει πως αν υπάρχουν οι εξωγήινοι, οι άνθρωποι δεν θα ήθελαν να τους γνωρίσουν, λόγω των εχθρικών τους διαθέσεων.

Αυτή τη φορά δήλωσε στην ισπανική El País, πως αν υπάρχουν οι εξωγήινοι και φτάσουν ποτέ στην Γη τότε το ανθρώπινο είδος θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη απειλή.

Συγκεκριμένα, ο επιστήμονας και καθηγητής στο Κέιμπριτζ ανέφερε: "Αν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο με την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο. Μπορεί για την Ευρώπη το αποτέλεσμα να ήταν πολύ καλό, ωστόσο για τους ιθαγενείς όχι και τόσο. Επομένως, οι πιο εξελιγμένοι (τεχνολογικά) εξωγήινοι θα φτάσουν στη Γη με κατακτητικές διαθέσεις, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν αποικιοκρατίες σε άλλους πλανήτες".

Παράλληλα, τονίζει :"Στο μαθηματικό μου μυαλό οι αριθμοί από μόνοι τους καθιστούν σχεδόν βέβαιη την ύπαρξη των εξωγήινων. Η πραγματική πρόκληση είναι να ανακαλύψουμε πως είναι αυτά τα πλάσματα".

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στην εξωγήινη απειλή για το ανθρώπινο είδος επισημαίνει πως αν η ανθρωπότητα καταφέρει να επιβιώσει τότε η μόνη λύση που θα μπορούσε να ακολουθήσει θα ήταν να βρει έναν άλλο πλανήτη για να αποικίσει.

"Υπάρχει μια αυξανόμενη πιθανότητα μια καταστροφή να αφανίσει τη Γη. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι ενημερώσω και να ευαισθητοποιήσω το κοινό σχετικά με τις διαστημικές περιπέτειες", κατέληξε ο καθηγητής.
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

5 σχόλια :

 1. Που το ξέρεις σε Στήβεν οτι θα μας σκοτώσουν;

  Εμείς σαν ανθρώπινο είδος.έχουμε επιδείξει πολλές φορές τις αιμοβόρες διαθέσεις μας στους μεταξύ μας αμέτρητους πολέμους διαχρονικά.Μήπως λοιπόν σκοτώσουμε εμείς αυτούς..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για εμας τους ελληνες δεν χρειαζονται οι απειλες των εξωγηινων , μας φτανουν οι φορολογιες για την κανουμε σε αλλο συμπαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για εμας τους ελληνες δεν χρειαζονται οι απειλες των εξωγηινων , μας φτανουν οι φορολογιες για την κανουμε σε αλλο συμπαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εμείς δεν είμαστε εξωγήινοι;;;;
  Ε, τότε πώς ψηφίσαμε μνημονιακά κόμματα;;;;

  (Το παραμύθι περί υπάρξεως εξωγήινων είναι σαγηνευτικό,
  γι' αυτό θα το διατηρούν στο προσκήνιο επ' άπειρον)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είναι εντελώς απίθανο σε ένα ολόκληρο ΣΥΜΠΑΝ μόνο στη Γη να υπάρχει ζωή και ίσως πολύ πιο εξελιγμένη από την δική μας. Το ζητούμενο είναι αν υπάρχει δυνατότητα να μας επισκεφτούν λόγω των αποστάσεων. Αν όμως, υποθετικά, μας επισκεφτούν σίγουρα θα έχουν πολύ πιο προηγμένες δυνατότητες και αλίμονό μας αν μας συμπεριφερθούν όπως οι Ευρωπαίοι στην Αμερική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή