ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, κ.ΦΛΩΡΕ

Της Λέττας Καλαμαρά*

Το ήδη δημοσιευμένο πρωτοσέλιδο του φύλλου εφημερίδας Documento της 15ης Ιανουαρίου 2023 αναφέρεται σε έναν στρατηγό, σε ένα κρατικό έγγραφο και στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος του Οργανωμένου Εγκλήματος μέσω αγορών και πωλήσεων ακινήτων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του κράτους μας δίνουν αγώνα νυχθημερόν για να διατηρούν τα σύνορά μας ανέπαφα, την εδαφική ακεραιότητά μας, τη θαλάσσια κυριαρχία μας και τον αέρα που αναπνέουμε ελληνικό και ελεύθερο.

Κανείς ένστολος κρατικός υπάλληλος, στρατηγός ή στρατιώτης δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει ζωντανούς και νεκρούς ήρωες που δίνουν και έδωσαν τη ζωή τους στην υπηρέτηση της πατρίδος μας.

Κανείς ένστολος κρατικός υπάλληλος, στρατηγός ή στρατιώτης, δεν έχει το δικαίωμα να παραμένει σιωπηλός στη διαπόμπευση της στολής του που φέρει το εθνόσημο της πατρίδος μας.

Ακόμα και την εποχή του στρατιωτικού δικτάτορα Θεόδωρου Παγκάλου, ιδρυτή της Ακαδημίας Αθηνών, οι καταχραστές του δημοσίου χρήματος αξιωματικοί του ελληνικού στρατού κρεμάστηκαν στο Γουδή.

Σύσσωμη η εκλεγμένη δημοκρατική εξουσία ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας, τα πολιτικά κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, οφείλουν να απαιτήσουν από τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της Ελλάδας την απαλλαγή του κ.Φλώρου από τα καθήκοντά του μέχρι τη δίκη του μετά το σημερινό πρωτοσέλιδο.

Δημοκρατία, Δημοσιογραφία και Δικαιοσύνη δεν μπορούν να σιωπούν σε μία έκθεση καταπέλτης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών η οποία αναφέρεται σε “μαύρο χρήμα”, αγνώστου προέλευσης και κράτους, προφανώς.

Δεν έχετε το δικαίωμα, πλέον κ.Φλώρε, να παραμένετε σιωπηλός στις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και να ηγείστε των Ενόπλων Δυνάμεων, των αξιωματικών, υπαξιωματικών και στρατιωτών του λαού μας.

Ποια ήταν τα τυχόν εθνικά και προσωπικά ανταλλάγματα της παράδοσης του “μαύρου χρήματος” που αναφέρονται στην έκθεση της ΕΥΠ;

Ποια ήταν τα κριτήρια των εισηγήσεων και αποφάσεων του κ.Φλώρου ως προς τη διαμόρφωση της στρατιωτικής ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθος θεμάτων επί 3 χρόνια της θητείας του;

Τα ανώμαλα φαινόμενα αναξιοκρατίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και παραγκωνισμού έντιμων αξιωματικών καθώς και ανοχής στις τουρκικές ενέργειες άνω του ελληνικού εδάφους μήπως είναι τελικά εξηγήσιμες;

Αμείλικτα ερωτήματα που η δημοκρατική πολιτική εξουσία, η ερευνητική δημοσιογραφία και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και αρχές οφείλουν να διερευνήσουν άμεσα για την προάσπιση της δημοκρατίας, την υπεράσπιση της Ελλάδας και την τιμή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων μας.

Δεν έχετε το δικαίωμα να παραμένετε στη θέση σας, κ.Φλώρε και να κατέχετε δημόσιο αξίωμα.

Δεν τιμάτε πλέον τη θέση σας στη συνείδηση των πολιτών.

Δεν είστε αποδεκτός, παρά μόνο από τους αυλικούς σας και τους εχθρούς της Ελλάδας ως χειραγωγήσιμος.

loading...