Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ του Καντάφι: Αμέτρητοι πρόσφυγες θα κατακλύσουν την Ευρώπη, η Μεσόγειος θα γίνει θάλασσα του χάους


Στρατής Μαζίδης
Ήταν Μάρτιος του 2011 όταν ο Καντάφι προειδοποίησε ότι χωρίς ενιαία και σταθερή Λιβύη δε θα υπάρχει κανείς να ελέγξει τα αμέτρητα κύματα μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή με προορισμό την Ευρώπη.

Σε αντίθεση με τους δυτικούς ηγέτες, ο Καντάφι είχε κατανοήσει πως όχι χιλιάδες αλλά εκατομμύρια ανθρώπων θα εμφανιστούν μόλις πέσει η Τρίπολη. Και η πραγματικότητα είναι πως αρκετοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα ήταν σε θέση να αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη, αν τα σπίτια τους δεν είχαν καταστραφεί  ως αποτέλεσμα της επιθετικής παρεμβατικής πολιτικής της Δύσης.
«Υπάρχουν εκατομμύρια των μαύρων που θα μπορούσαν να έρθουν στη Μεσόγειο για να διασχίσουν τη Γαλλία και την Ιταλία, και η Λιβύη διαδραματίζει κάποιο ρόλο στην ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου» είχε δηλώσει τότε στο τηλεοπτικό σταθμό France 24.
Ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ, που κάποτε εθεωρείτο ο προφανής κληρονόμος και τώρα αναμένει ως θανατοποινίτης την εκτέλεσή του, εξέφρασε τότε την ανησυχία στην ίδια συνέντευξη:
«Η Λιβύη μπορεί να γίνει η Σομαλία της Βόρειας Αφρικής, της Μεσογείου. Θα δείτε τους πειρατές στη Σικελία, στην Κρήτη, στη Λαμπεντούζα. Θα δείτε τα εκατομμύρια των παράνομων μεταναστών. Ο τρόμος θα είναι στη διπλανή πόρτα».
Ένα άλλο απόσπασμα, από τον Καντάφι, δίνει μια ζωντανή εικόνα του τι περίμενε ο συνταγματάρχης να συμβεί: «Η Μεσόγειος θα γίνει μια θάλασσα από χάος»
Κανείς δεν άκουγε. Αντ 'αυτού, η Δύση ξεκίνησε μια στρατιωτική επέμβαση για να εκδιώξουν τον Καντάφι τη στιγμή κατά την οποία η λυβική κυβέρνηση είχε αρχίσει να ελέγχει την εξέγερση η οποία κόντευε στο τέλος της.
Το αποτέλεσμα; Η χώρα σπαράσσεται από ανταγωνιζόμενες φατρίες και ριζοσπαστικές ομάδες.
Ακριβώς όπως προφήτεψε ο Καντάφι, η Μεσόγειος εξακολουθεί να παραμένει μια θάλασσα από χάος και χιλιάδες πρόσφυγες στοιβαγμένους σε πλοία που κατευθύνονται προς τις ακτές της Ιταλίας. Για πολλούς αυτό το ταξίδι αποδεικνύεται το τελευταίο της ζωής τους.
Η Αραβική Άνοιξη, που υποστηρίχθηκε από τη Δύση και την ηγεσία των ΗΠΑ με στρατιωτικές επεμβάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ένας από τους κύριους παράγοντες, που προκάλεσαν τα τεράστια κύματα μεταναστών.
Ωστόσο αν ο δυτικός κόσμος δεν κατανοήσει και αποδεχθεί τις πραγματικές αιτίες της συντριπτικής εισροής μεταναστών, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα αναγκάζονται να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο μακριά από την πατρίδα τους.
Η προφητεία του Καντάφι εκπληρώνεται με τον πλέον τραγικό τρόπο...

freepen.gr 
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :