Tεράστιο σκάνδαλο: Η Τουρκία “παίρνει” τα ευρωπαϊκά προγράμματα για τους μετανάστες που στέλνει στην Ελλάδα

 Η ΕΕ παρέτεινε ως το 2022 τα διεξαγομένα 2 προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας για την υποστήριξη των προσφύγων στην Τουρκία.

ΗΕυρωπαϊκή Επιτροπή προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με τα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας που επιδιώκουν να συμβάλουν στην κάλυψη των βασικών αναγκών και στην εκπαίδευση των προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως θα συνεχιστεί μέχρι τους πρώτους μήνες του 2022 η στήριξη προς το πρόγραμμα Βοήθειας Κοινωνικής Συμμόρφωσης όπως και στο πρόγραμμα της Υπό Όρους Εκπαιδευτικής Βοήθειας που επιδιώκει την διασφάλιση της συνέχειας της παιδικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με τα προγράμματα αυτά διασφαλίζεται χρηματική βοήθεια σε 1,8 εκατομμύρια πρόσφυγες, βοηθούνται στην εκπαίδευσή τους 700.000 παιδιά και προστίθεται πώς τα εν λόγω προγράμματα βοήθειας καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Στην ανακοίνωση καταγράφεται πως η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες με τους 70% εξ αυτών να είναι γυναίκες και παιδιά.

loading...