Νέα δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρόθεση ψήφου και στην
καταλληλότητα για την πρωθυπουργία αντίστοιχα καταγράφεται από τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει προβάδισμα 10,9 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση ψήφου (37,8%), διευρύνοντας περαιτέρω το προβάδισμά του από τον ΣΥΡΙΖΑ ( 26,9%) και σε μια πεντακομματική Βουλή.

Αναλυτικά, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 37,8% έναντι 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ με 6,9%, η Χρυσή Αυγή με 7,2% και το ΚΚΕ με 6,3%. Το Ποτάμι βρίσκεται στο 2,5%, η Ένωση Κεντρώων στο 2,4% και οι ΑΝΕΛ στο 1,3%.

Μπροστά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 11 μονάδες είναι ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 31% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων και ο Αλέξης Τσίπρας το 20%. Στην πρώτη θέση έρχεται η απάντηση κανένας από τους δύο σε ποσοστό 33%.

Το 47% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση η συμφωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου για την εκκλησιαστική περιουσία (έναντι 36%).

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

loading...