ΣΤΑ ΚΕΠΑ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑΖΕΙ

Ζούμε στη χώρα του παραλόγου, και αντί να πηγαίνουμε προς το καλύτερο, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, πάμε ολοταχώς ΟΧΙ προς το χειρότερο, αλλά … στο χειρότερο του χειρότερου, αν και ορισμένοι τα βλέπουν όλα ρόδινα, και προσπαθούν να μας πείσουν πως «χάρη σε αυτούς, ακόμα και ο γάιδαρος πεταει».Ο λόγος ΚΑΙ πάλι, για τα περιβόητα, τα ΑΜΑΡΤΩΛΑ Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, τα οποία είναι πιο γνωστά σε ΟΛΟΥΣ τους χρόνια πάσχοντες, και στα Άτομα Με Αναπηρίες που είχαν την ατυχία να μπλέξουν με αυτά, σαν « Κέντρα Επιδιόρθωσης Παθήσεων και Αναπηριών», λόγο των συχνών «θαυμάτων» που γίνονται από αυτά.

Είναι γνωστό άλλωστε, σε σχετικούς και μη, πως τα τελευταία χρόνια, κατά την διάρκεια των επιτροπών, ο ασθενής, μπαίνει άρρωστος, ανάπηρος, τυφλός, κλπ, και βγαίνει θεραπευμένος…..

ΕΥΤΥΧΩΣ, που τα παράλογα, ΔΕΝ συμβαίνουν σε ΟΛΕΣ τις επιτροπές, ΕΥΤΥΧΩΣ που αρκετές από αυτές, οι πιο πολλές, απαρτίζονται από ΣΩΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Πάμε να δούμε μια καταγγελία, την ΑΣΧΗΜΗ εμπειρία μιας ασθενούς, η οποία πέρασε δευτεροβάθμια επιτροπή…

«Σήμερα περνουσα επιτροπη δευτεροβαθμια.

Δεχτηκα φραστικη επιθεση απο τον γιατρο συγκεκριμενα αι σιχτιρ ηλιθια σας βαρεθηκα ολους σας .πεταξε το φακελο μου μεσα στο γραφειο οι αλλοι δυο γιατροι μαζευτηκαν σε μια γωνια.του ειπα οτι δεν του επιτρεπω να μου μιλαει ετσι και οτι θα παω στο διευθυντη. ορμησε κατα πανω μου .πηγα στο διεθυντη και μου ειπε με τον συγκεγκριμενο εχει καθε μερα προβλημα μου ειπε να παω στον εισαγγελεα γισ να παρω το ονομα του .πηγα στην εισαγγελεα και απο δευτερα θα αρχισω οτι διαδικασια χειαστει. θα το φτασω στα ακρα. συγνωμη για τα λαθη αλλα κλαιω με λυγμους.»

Η συγκεκριμένη γυναίκα, περιέγραψε ΕΝΑ από τα πολλά που συμβαίνουν σε διάφορα ΚΕΠΑ.

Συμπεριφορές σαν του εν λόγω «επιστήμονα» υπάρχουν αρκετές (για του λόγου το αληθές αναζητήστε στα διάφορα forum σχετικές καταγγελίες, θα βρείτε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ).

Εκτός από την ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ τους, οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν και κάποιους, οι οποίοι κάνουν ΑΓΓΑΡΕΙΑ με αποτέλεσμα να έχουν πια ΒΑΡΕΘΕΙ τον άνθρωπο που πάσχει.

Αναρωτιέμαι, από τη στιγμή που ο διευθυντής έχει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ πρόβλημα με τον συγκεκριμένο «γιατρό», ΓΙΑΤΙ δεν κάνει κάτι;

Τα καθήκοντα του σαν διευθυντή, περιορίζονται στην καρεκλά του μόνο, και στο να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ (όπως όλοι οι διευθυντές) στις αποφάσεις των υγειονομικών επιτροπών, προκειμένου να μειώσει ποσοστά αναπηρίας σύμφωνα με τις «άνωθεν εντολές»;

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ θα κάνει η συγκεκριμένη ασθενής και θα το φτάσει στα άκρα, όπως πλέον και πάρα πολλοί άλλοι, που ζητούν ΗΔΗ τη συνδρομή της δικαιοσύνης. Το ΑΙΣΧΟΣ αυτό με ορισμένους, οι συμπεριφορές στον άνθρωπο λες και είναι σκουπίδι, πρέπει να κοπεί μαχαίρι.

Επίσης, πρέπει να μπει ΤΕΛΟΣ στην ΑΝΩΝΥΜΙΑ των επιτροπών. Να ξέρει ο κάθε ασθενής ΠΟΙΟΙ είναι απέναντι του, ΠΟΙΟΙ αποφασίζουν για την τύχη του, για την ΖΩΗ του.

Τα έχουμε πει αμέτρητες φορές, τα φωνάζουμε, και θα τα φωνάζουμε ΜΠΑΣ και τα ακούσουν όλοι εκείνοι που κατά τους ισχυρισμούς τους, «καταβάλλουν προσπάθειες και πετυχαν να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών».

Μόνο αυτό δεν επέτυχαν. Το αντίθετο μάλιστα. Η ταλαιπωρία κυρίες και κύριοι των ασθενών, γίνεται όλο και μεγαλύτερη, και…. Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ, δυστυχώς για εσάς, ΔΕΝ πετάει, ούτε παίρνει και … «επιβάτες».

Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης
[email protected]

loading...