ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ:Ετσι είναι πραγματικά το γυναικείο σώμα -Φοιτήτρια που έχει να ξυριστεί 8 χρόνια αποκαλύπτει(photos)

Φωτογραφίες του τριχωτού κορμιού της συνοδευμένες από ένα άρθρο στο οποίο υποστηρίζει την…. κατάργηση του ξυραφιού δημοσιεύει σε φοιτητική εφημερίδα μια νεαρή στη Μεγάλη Βρετανία.

Η νεαρή Γιασμίν Γκασίμοβα έχει πετάξει τα ξυραφάκια και έχει απαρνηθεί κάθε μέσο αποτρίχωσης τα τελευταία χρόνια.

«Σε μια κοινωνία που οι γυναίκες είναι αυτονόητο να αποτριχώνονται, εγώ δεν ντρέπομαι να ομολογήσω ότι δεν το κάνω. Μπορεί να τριμάρω λίγο τις τρίχες στις… επικίνδυνες περιοχές όταν πηγαίνω διακοπές, αλλά αγγίξτε με μια κανονική ημέρα και θα εκπλαγείτε με τις θαμνώδεις μασχάλες μου και τα γούνινα πόδια μου» σημειώνει η 19χρονη σε άρθρο της στην φοιτητική εφημερίδα του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, The Tab.

Η Γιασμίν παραδέχεται, επίσης, ότι έχει πέσει θύμα μπούλινγκ λόγω της τριχοφυΐας της. Συγκεκριμένα, όταν ήταν 10 ετών και άρχισαν να φαίνονται οι τρίχες το άνω χείλος της πολλοί συμμαθητές της την κορόιδευαν. Και ενώ δεχόταν μπούλινγκ, ένα χρόνο αργότερα, στα 11 της, η Γιασμίν αποφάσισε ότι ο μόνος τρόπος για να αισθανθεί ευτυχής με το δέρμα της ήταν να σταματήσει να… πολεμά το σώμα της με ξυραφάκι, κεριά και τσιμπιδάκια. «Σταμάτησα εντελώς κάθε είδους αποτρίχωση γιατί οι τρίχες μου αναπτύσσονταν πάρα πολύ γρήγορα πράγμα που σήμαινε ότι αν σπαταλούσα μια ώρα για να τις εξαφανίσω από τα πόδια μου, σε μια εβδομάδα θα ξαναφύτρωναν. Ηταν μια τεράστια ταλαιπωρία για εμένα, καθώς ποτέ δεν αισθανόμουν άνετα και γέμιζα με σπυριά καθώς οι τρίχες γυρνούσαν μέσα. Επίσης, τα άτριχα πόδια μου δεν ταίριαζαν με το υπόλοιπο τριχωτό μου σώμα», προσθέτει.

Από τη στιγμή που έπαψε να αποτριχώνεται, πάντως, η Γιασμίν υποστηρίζει ότι αισθάνεται απελευθερωμένη. Η 19χρονη, τώρα, δηλώνει χαρούμενη με την τριχωτή της όψη και τονίζει ότι ξυρίζεται μόνο αν υπήρχε κάποιος πραγματικά πολύ καλός λόγος. «Ξυρίζομαι μόνο όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, πάρα πολύ σπάνια δηλαδή. Και αυτό γιατί προτιμώ την ταλαιπωρία του ξυρίσματος από τα αναπόφευκτα περίεργα βλέμματα και την απόρριψη», αναφέρει χαρακτηριστικά και εξομολογείται ότι το μόνο σημείο που προσέχει είναι τα… φρύδια της, τα οποία βγάζει συχνά. Και καμιά φορά τις τρίχες στο σαγόνι της, όταν μεγαλώνουν υπερβολικά.

Πέρα από τον πρακτικό λόγο, πάντως, υπάρχει ένας ακόμη με κοινωνική διάσταση για τον οποίο η 19χρονη έχει απαρνηθεί το ξυραφάκι. Οπως τονίζει η Γιασμίν, επιθυμία της είναι όλες οι γυναίκες να νιώσουν καλά με την τριχοφυΐα τους όπως κάνουν και οι άνδρες. «Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν παντού τρίχες, όπως και οι άνδρες, αν και λίγο λεπτότερες και πιο ωραίες, ως κοινωνία έχουμε αποφασίσει ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι εντελώς άτριχες», αναφέρει χαρακτηριστικά η Γιασμίν και αναρωτιέται γιατί αν οι τρίχες συνδέονται με τη βρωμιά, οι γυναίκες θα πρέπει να είναι πιο καθαρές από τους άνδρες.

«Ετσι είναι πραγματικά το γυναικείο σώμα και δεν πρέπει να το κρύβουμε», καταλήγει.

loading...