Προέλαση προς το Κίεβο: Η μεγαλύτερη στρατιωτική φάλαγγα μετά τον Β’ΠΠ με 2.500 οχήματα μπήκε στη πόλη!

Δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν σήμερα Δευτέρα δείχνουν ότι την μεγαλύτερη στρατιωτική φάλαγγα μετά τον Β’ΠΠ, ένα τεράστιο κονβόι με ρωσικά άρματα μάχης ΤΟΜΑ κλπ., συνολικά περί τις 2.500 οχήματα να πλησιάζει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, διακρίνεται μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που εκτείνεται σε μήκος 27 χιλιομέτρων.

Άρματα μάχης Τ-72Β3, ΤΟΜΑ BMP-3, BMP-2, BTR-82, α/α Tor-M1/-2, Βuk M1/2 κλπ, μπαίνουν στο Κίεβο με αποστολή μέχρι την Κυριακή να έχουν ρίξει το καθεστώς του Κιέβου, να έχουν καταστρέψει τις παραστρατιωτικές ομάδας και τα κτίρια των μυστικών υπηρεσιών και τα κτίρια που εδρεύουν ακόμα δυτικοί μισθοφόροι, καταλαμβάνοντας το διοικητικό κέντρο της πόλης.

Οι γέφυρες του Δνείπερου καταστράφηκαν από Ουκρανούς σαμποτέρ που υποχωρώντας καταστρέφουν τις υποδομές της χώρας και κατ’αυτό τον τρόπο οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις των Ρώσων είχαν μείνει χωρίς υποστήριξη έναντι τριπλάσιων ή και πενταπλάσιων Ουκρανών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών (4.000 αλεξιπτωτιστές και ειδικές δυνάμεις έναντι 15.000).

Οι ουκρανικές μονάδες έχουν οχυρωθεί σε μία ακτίνα 4 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου, καθώς οι αλεξιπτωτιστές δεν προχώρησαν στο εσωτερικό της πόλης, ενώ οι μεμονωμένες μονάδες Spetsnaz, καταδεικνύουν στόχους στο ρωσικό πυροβολικό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ρωσική Αεροπορία, με εξαίρεση τα επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα που στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανήκουν στην Αεροπορία και όχι στον Στρατό, όπως στις χώρες του ΝΑΤΟ, τα μεταφορικά αεροσκάφη και ελάχιστα εγγύς υποστήριξης Su-25, δεν έχει κάνει ουσιαστικά την εμφάνισή της, όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Είναι σαφές ότι συντηρεί τις δυνάμεις της πιθανολογώντας σύγκρουση με τις Αεροπορίες του ΝΑΤΟ!

Το κομβόι αυτό έφτασε ήδη στα βορειοδυτικά προάστια στην περιοχή του αεροδρομίου «Αντόνοφ», περιλαμβάνει εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα, άρματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και συνεχίζει να κινείται νότια, προς τη νότια διέλευση του Κιέβου όπου έχει διαρρηχθεί η αμυντική τοποθεσία.

Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι και παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες έχουν καταλάβει το Χάρκοβο, χωρίς να διαθέσουν φρουρά για την φύλαξή της, κατέστρεψαν όλες τις υποδομές του καθεστώτος του Κιέβου (βασικά το κτίριο της ασφάλειας, όπως μετέδωσε και ο διεθνολόγος Θρασύβουλος Ευτυχίδης) και αποχώρησαν προκειμένου να δεχθούν ενισχύσεις και να συνεχίσουν την προέλαση προς το Κίεβο!

Μάχες διεξάγονται μόνο σε περιοχές εκτός του Χάρκοβου, όπου εκκαθαρίζονται ουκρανικές παραστρατιωτικές ομάδες.

Το ίδιο συνέβη και στην Μελιτούπολη, αλλά και σε όλες τις πόλεις που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι και εκδίωξαν τις ουκρανικές δυνάμεις. Στην Μαριούπολη πάντως, η νεοναζιστική Ταξιαρχία Αζόφ ναρκοθετεί την πόλη και απειλεί να την τινάξει στον αέρα αν επιχειρήσουν οι Ρώσοι να εισέλθουν στην πόλη

loading...