Ο δοσίλογος Καμμένος «παίρνει στην πλάτη του» το σκάνδαλο με το 1,6 δισ. ευρώ που πήραν οι ΜΚΟ στο μεταναστευτικό

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος είπε ότι όλα είναι νόμιμα και «παίρνει στην πλάτη του» το σκάνδαλο με το 1,6 δισ. ευρώ που πήραν οι ΜΚΟ στο μεταναστευτικό σε έκτακτη συνέντευξη που έδωσε σήμερα  εμείς θεωρούμε ότι σε αυτό το τρελό πάρτι συμμετείχαν και πολλοί άλλοι κυβερνητικοί και συνεργάτες των κυβερνητικών.

Να θυμίσουμε οτι ο αρχιστράτηγος του ευρωπαϊκού στρατού επικεφαλής του επιτελείου στρατιωτικών υποθέσεων της ΕΕ αποκάλυψε το κολοσσιαίο ποσό και έθεσε ερώτημα ποιος έφαγε τα 1,6 δισ ευρώ.

Οι δηλώσεις Καμμένου είναι οι εξής:

Απαντώντας στα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» για τα κονδύλια για το προσφυγικό σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι το δημοσίευμα έγινε «για να χτυπηθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

«Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω υπογράψει ούτε ένα χαρτί, διότι όλες οι συμβάσεις ήταν κάτω από 10 εκατ. ευρώ και την αρμοδιότητα την είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε.

Επίσης, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι είναι fake news τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι τα κονδύλια που δαπανώνται στην Ελλάδα για κάθε πρόσφυγα είναι 15 φορές περισσότερα απ’ ότι στην Τουρκία, καθώς, όπως υποστήριξε, στην Τουρκία ελάχιστοι είναι οι πρόσφυγες που κάνουν αίτηση ασύλου και διαμένουν σε δομές.

«Δεν έχουν γίνει απευθείας αναθέσεις»

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει συνάψει 5 συμβάσεις για τους πρόσφυγες με την ΕΕ, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ. Ο έλεγχος των συμβάσεων, ανέφερε, γίνεται σε τρία επίπεδα: αρχικά από τα Γενικά Επιτελεία, στη συνέχεια από πιστοποιημένη εταιρεία ελεγκτών και τέλος, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ αναρτώνται ηλεκτρονικά στη Διαύγεια.

Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αρνείται ότι έχουν γίνει απευθείας αναθέσεις και ότι η στρατιωτική υπηρεσία διεκδίκησε τέτοιου είδους διαγωνισμό. Όπως είπε, «αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε τέτοια κατεύθυνση γιατί σε διαφορετική περίπτωση, οι πρόσφυγες θα έμεναν νηστικοί».

Προανήγγειλε αγωγές κατά του «Φιλελεύθερου»

Ο κ. Καμμένος ζήτησε να δημοσιευτεί η απάντησή του από την εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Σε αντίθετη περίπτωση, τόνισε, θα απελευθερώσει όλα τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έχουν πληγεί από τα δημοσιεύματα να κάνουν αστικές αγωγές, ζητώντας αποζημιώσεις από την εφημερίδα. Ανάλογες αγωγές θα καταθέσει και ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Επίσης, επιτέθηκε κατά του βουλευτή της ΝΔ και τομεάρχη Μεταναστευτικού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, λέγοντας ότι απηύθυνε κατηγορίες κατά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς αποδείξεις, ενώ οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία φτάνει στο υπουργείο διερευνάται άμεσα με εντολή του.

«Στα κονδύλια δεν συμπεριλαμβάνεται ο μάγειρας και ο καμαρώτος που ζήτησε ο Κωσταράκος»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξαπέλυσε επίθεση και κατά του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ και νυν προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, για την ανάρτηση του στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου σε σχέση με την κατάληξη των κονδυλίων ύψους 1,6 δισ. ευρώ για το προσφυγικό.

«Ο κ. Κωσταράκος δεν πρέπει να ανησυχεί, αφού στα κονδύλια αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε ο μάγειρας, ούτε ο καμαρώτος που είχε ζητήσει», δήλωσε δεικτικά ο κ. Καμμένος, εκφράζοντας την απορία του για όσα έγραψε ο κ. Κωσταράκος, καθώς, όπως σημείωσε, η διαχείριση ενός ποσού από αυτά τα κονδύλια έγινε και από τον ίδιο.

loading...

1 thought on “Ο δοσίλογος Καμμένος «παίρνει στην πλάτη του» το σκάνδαλο με το 1,6 δισ. ευρώ που πήραν οι ΜΚΟ στο μεταναστευτικό

  1. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ! ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΠΟΥΛΗ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΞΕΣ .ΗΛΙΘΙΕ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΩΣΤΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΟΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ .ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΚΛΕΨΑΤΕ.ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

Comments are closed.