Η απόλυτη ελευθερία της έκφρασης επιστρέφει O Ε.Μασκ επαναφέρει τους λογοκριμένους λογαριασμούς του Twitter

«Δεν θα επαναφερθούν μόνο όσοι λογαριασμοί έχουν παραβεί τον νόμο ή έχουν επιδοθεί σε σκανδαλώδες spam»

Ο Έλον Μασκ κάνει πράξη την εφαρμογή του βασικού του πιστεύω, που είναι η απόλυτη ελευθερία της έκφρασης και μετά την επαναφορά του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ, θα επαναφέρει όλους τους λογαριασμούς του Twitter που είχαν λογοκριθεί από την πρότερη διοίκηση.

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι θα «ξεπαγώσει» τους λογαριασμούς που παραμένουν μπλοκαρισμένοι λόγω παραβίασης της πολιτικής του Twitter, αρκεί να «μην έχουν παραβεί τον νόμο ή να έχουν επιδοθεί σε σκανδαλώδες spam».

Όπως συνηθίζει, ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας πραγματοποίησε «δημοσκόπηση» για το ζήτημα μεταξύ των ακολούθων του στο Twitter, με το 72,4% των 3,1 εκατ. χρηστών που απάντησαν πως συμφωνούν με την άρση της φραγής.

«Ο λαός μίλησε. Η αμνηστία ξεκινά την επόμενη εβδομάδα» τιτίβισε ο Μασκ.

Θα επαναφέρει τους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς πριν συσταθεί ανεξάρτητο συμβούλιο ελέγχου περιεχομένου, όπως είχε ανακοινώσει στην αρχή.

Οι γνωστές ύποπτες διεθνιστικές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα είχαν εκφράσει ανησυχία για την απόλυτη πίστη του Έλον Μασκ στην ελευθερία του λόγου, γιατί όπως λένε μπορεί να ανοίξει την πόρτα στην παραπληροφότηση και το εμπρηστικό περιεχόμενο!

Δηλαδή, αυτές οι οργανώσεις που υποτίθεται πως υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, θέλουν οι πολίτες του πλανήτη να μην έχουν το δικαίωμα να πουν την άποψή τους ελεύθερα!

Και μάλιστα θέλουν να αποφασίζουν αυτές τι είναι παραπληροφόρηση ή όχι για να μην «παραπλανηθούν» οι χρήστες. Θέλουν δηλαδή να καταργηθεί η ευθύνη των σκεπτόμενων ανθρώπων να επιλέγουν οι ίδιοι τι θεωρούν λάθος ή σωστό που είναι η βασική αρχή της Δημοκρατίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, επανέφερε ορισμένα παγωμένα προφίλ, ανάμεσά τους ο λογαριασμός του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Οι πρώτες εβδομάδες του Μασκ στο Twitter σημαδεύτηκαν από χαοτικές αλλαγές. Ο διευθύνων σύμβουλος απολύθηκε μαζί με το μισό προσωπικό.

Επεισοδιακό ήταν και το λανσάρισμα της συνδρομητικής υπηρεσίας Twitter Blue, η οποία επέτρεπε στους χρήστες να «πιστοποιούν» τη γνησιότητα των προφίλ τους για 8 δολάρια το μήνα και αποσύρθηκε.

Την Παρασκευή, ο Μασκ προανήγγειλε ότι η συνδρομητική υπηρεσία θα επανέλθει με τρεις διαχωρισμούς.

Χρυσό σηματάκι για τις εταιρείες, γκρίζο για τις κυβερνήσεις και μπλε για απλούς χρήστες, έγραψε.

Όλοι οι λογαριασμοί θα ελέγχονται χειροκίνητα πριν ενεργοποιηθεί το σήμα της πιστοποίησης, διευκρίνισε.

loading...