«Θα δώσουμε δίκαιη λύση στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού», τόνισε ο Χαρίτσης

Να δοθεί «δίκαιη και βιώσιμη λύση» στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, επιθυμεί η κυβέρνηση, όπως επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει ως αντικείμενο την κατάθεση σχετικής πρότασης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η επιτροπή αυτή έρχεται να σπάσει μια αρνητική παράδοση, καθώς «μέχρι τώρα το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού δεν έτυχε της δέουσας προσοχής και υπευθυνότητας, ενώ πολλές φορές αντιμετωπίστηκε ευκαιριακά, για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων».

Ο υπουργός ανέφερε ότι η επιτροπή πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της το αργότερο εντός πέντε μηνών, ωστόσο επειδή η επόμενη χρονιά είναι εκλογική, στόχος είναι να καταλήξει στα συμπεράσματά της νωρίτερα, και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2019, ώστε να ακολουθήσει διακομματικός διάλογος και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση εντός της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το θέμα απέκτησε μεγαλύτερη σημασία τα τελευταία χρόνια της κρίσης με τη μετανάστευση στο εξωτερικό δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων, ιδίως νέων, επισημαίνοντας ότι «είναι χρέος μας να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής αυτών των ανθρώπων στην πολιτική ζωή και τα δημόσια πράγματα της χώρας μας και να ενισχύσουμε τους δεσμούς τους με την Ελλάδα».

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ενώ συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, Νομικής, Σπύρος Βλαχόπουλος, Πολιτικών Επιστημών, Δημοσθένης Δώδος, Εκλογικής Κοινωνιολογίας, Ηλίας Νικολακόπουλος και Συγκριτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χριστόπουλος, καθώς στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Πολίτη.

loading...

2 thoughts on “«Θα δώσουμε δίκαιη λύση στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού», τόνισε ο Χαρίτσης

  1. ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ «ΒΕΤΟ» ΤΟ ΚΚΕ!
    13/10/2018

    Το κόλπο των αναβολών χρησιμοποιεί η συγκυβέρνηση των αθλίων συριζοκομμουνιστών και των συνοδοιπόρων τους, για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων από τις χώρες που κατοικούν.

    Έτσι, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουάξ-Κουάξ, που έχει αρμοδιότητα τους Απόδημους, ανέφερε στην επιτροπή της βουλής, ότι «ενημερώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, ότι η Επιτροπή θα έχει ολοκληρώσει το σχέδιο νόμου για την ψήφο των Αποδήμων σε πέντε μήνες οπότε και θα δοθεί το νομοσχέδιο στην διαβούλευση…».

    Το οποίον σημαίνει, καλό Μάρτιο – Απρίλιο, για να τεθεί το νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση – αν δεν υπάρξει νέα αναβολή. Προσθέστε και κάποιους μήνες για να ολοκληρωθεί μια στοιχειώδης διαβούλευση με τις οργανώσεις των Ομογενών, πάμε στο καλοκαίρι. Αλλά, εν τω μεταξύ, θα έχουν διεξαχθεί οι βουλευτικές εκλογές τον Μάιο και για μία ακόμα φορά δεν θα ψηφίσουν οι απόδημοι!

    (ΥΓ) 1: Στην φωτογραφία διακρίνονται με κόκκινο τα ελάχιστα κράτη στον κόσμο, των οποίων οι απόδημοι δεν μπορούν να ψηφίσουν από τις χώρες που κατοικούν. Μόνη ευρωπαϊκή χώρα που στερεί το δικαίωμα ψήφου από τα εκατομμύρια των αποδήμων της, η Ελλάδα!

    (ΥΓ) 2: Και για να μην κοροϊδευόμαστε: οι απόδημοι Έλληνες δεν πρόκειται να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου ΠΟΤΕ, γιατί έχει θέσει «βέτο» το ΚΚΕ, που με τυχόν συνυπολογισμό της ψήφου των αποδήμων, θα μείνει εκτός βουλής – και κρατικών επιχορηγήσεων!

  2. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!Μας κοροιδευουν και ξοδευουν τα λεφτα των φορολογουμενων σε επιτροπες κλπ.Λες και ειναι δυσκολο να κανουν το αυτονοητο!!!!!Ενω ξεσηκωνουν το συμπαν για την ψηφο στα 17 ποιουν αιδημονα σιωπη για την ψηφο των ομογενων.Ταυτοχρονα επειδη διαβλεπουν μονιμα ψηφοθηρικα οφελη απο τους λαθρο προωθουν την πολιτογραφηση τους στο Ελληνικο κρατος.Βαρεθηκαν ακομα και τους Ελληνες ομοιδεατες ψηφοφορους.Τους ειναι εκ νοοτροπιας αδυνατο να ελεγχονται γιαυτο επιζητουν την τυφλη ψηφο των λαθρο η των ανωριμων 17ρηδων. Ειναι τοσο δημοκρατες που βλεπουν μονο το κομματικο και προσωπικο τους συμφερον.Η χρονια αυτιστικη-μυωπικη τους ιδιοτελεια τους εχει ουσιαστικα αποκτηνωσει.Εν προκειμενω επειδη νοιωθουν οτι προηγουνται στους 17ρηδες και στους λαθρο προωθουν το μετρο ενω με τους ομογενεις (που ειναι εκατομμυρια) κανουν πισω επειδη εκει δεν κανουν χαρτι.Ομως ταυτοχρονα επαγγελονται τους δημοκρατες!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ.Ενας εσμος ανεπαρκων απατριδων(οχι ολοι) που υποδυονται τους πολιτικους ταγους η την Ελιτ χωρις την πρεπουσα ευθυνη χωρις την επιγνωση των οριων και μετρου μεσα στο εθνικο συνολο.Δυστυχως η διατηρηση κυριαρχων εθνων απαιτει στοιχειωδη πατριωτισμο ακομα και εθνικισμο.Αλλιως επερχεται η διαλυση και η σκλαβια.Ο εχθρος λοιπον ante portas και ειναι δυστυχως Ελληνας.

Comments are closed.