Σε κράτος – παρία έχει μετατραπεί η Ελλάδα! Πόσες προσβολές θα ανεχθούμε;

 

Ασύλληπτη πρόκληση από την Αλβανία λίγες εβδομάδες μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη

Οι επιλογές εξωτερικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύονται κάθε μέρα και πιο καταστροφικές. Η Ελλάδα παρά το ότι παραμένει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αντιμετωπίζεται πλέον ως καρπαζοεισπράκτορας ακόμα και από κρατίδια όπως η Αλβανία!

Ο Μητσοτάκης λοιπόν ανέχθηκε την τριπλή προσβολή του Ράμα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του, χωρίς όχι απλά να ζητήσει εξηγήσεις, αλλά ως ικέτης, διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την Αλβανία στην ευρωπαΐκή προοπτική!

Νωρίτερα, ο Ράμα είχε χαρακτηριίσει την Ελλάδα «εστία διαφθοράς» για την Ευρώπη, είχε ανακοινώσει την αγορά των Τουρκικών Μπαϊρακτάρ δηλώνοντας μάλιστα περήφανος που βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας, ενώ είχε απαγορεύσει στον Μητσοτάκη να επισκεφθεί μόνος του την Βόρειο Ήπειρο. Γεγονός που έγινε ανεκτό από την ελληνική πλευρά με τις γελοίες δικαιολογίες περί καιρού.

Ο Μητσοτάκης όμως εξαπάτησε το πανελλήνιο, δηλώνοντας ικανοποιημένος από την επίσκεψη, την οποία χαρακτήρισε επιτυχημένη. Ενώ δεν λησμόνησε να διαβεβαιώσει τον Ράμα ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Αλβανίας για την ολοκλήρωση της ευρωπαΐκής της ένταξης!

Σήμερα λοιπόν, η Αλβανίδα υπουργός εξωτερικών το «τερμάτισε».

Εμμέσως πλην σαφώς έθεσε για άλλη μια φορά θέμα Τσάμηδων, συνδέοντας το μάλιστα με την συμφωνία θαλάσσιων ζωνών Αλβανίας – Ελλάδας!

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Όλτα Τζάτσκα, ακολουθεί την πεπατημένη της τουρκικής διπλωματίας, όπου βάζει στο τραπέζι το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του Τσάμικου, για να πάνε οι δυο χώρες στη Χάγη.

«Δεν μιλάμε μόνο για οριοθέτηση του θαλάσσιου χώρου, αλλά και για άλλα ζητήματα που έχουμε κληρονομήσει, όπως η άρση του εμπολέμου και κατ’ επέκταση και τα έννομα αποτελέσματα που απορρέουν από αυτόν σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, αλλά και τα θέματα σεβασμού και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εδώ και στην άλλη πλευρά των συνόρων», είπε μεταξύ άλλων η Αλβανή ΥΠΕΞ στην πρώτη ενημέρωση των δημοσιογράφων για το 2023.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση ούτε από το Μαξίμου ούτε από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Τέτοια κατάντια πάντως για την πατρίδα μας, δεν θα την φανταζόταν ούτε ο μεγαλύτερος εχθρός μας.

loading...