”Ηλεκτροσόκ” στη Τουρκία – Οι ΗΠΑ στέλνουν εσπευσμένα ενισχύσεις στους Κούρδους – Σε εξέλιξη το σχέδιο Μεγάλο Κουρδιστάν

 

”Τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρεται να ανέπτυξαν σχεδόν 100 οχήματα για στρατιωτικές και υλικοτεχνικές ενισχύσεις στην περιοχή Hasakah της Συρίας, που αυτή τη στιγμή κατέχεται από το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, YPG”, σύμφωνα με το Anadolu Agency (AA), επικαλούμενο τοπικές πηγές.

Αναλυτικά τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

”Μονάδες ενίσχυσης μετακινήθηκαν στους αγροτικούς οικισμούς Rumaylan, Shaddadid και Tell Beydar της Hasakah, που ελέγχονται από ”τρομοκράτες” του PKK/YPG, μέσω της συνοριακής πύλης al-Walid από το Ιράκ μεταξύ 6 και 8 Ιανουαρίου, ανέφεραν οι πηγές.

Η συνοδεία αποτελούνταν από σχεδόν 100 τεθωρακισμένα οχήματα, βυτιοφόρα καυσίμων και πυρομαχικά.

Το PKK έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση στις ΗΠΑ, την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς τη συριακή θυγατρική της, YPG, έχει τείνει σημαντικά τις διμερείς σχέσεις με την Άγκυρα.”

Το σχέδιο των ΗΠΑ

Η στάση της Ουάσιγκτον έναντι του Ερντογάν από τον νέο Αμερικανό πρόεδρο έχει προκαλέσει πανικό στην κυριολεξία στην Άγκυρα για το τι μέλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα με δεδομένα τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα.

Η τουρκική πολιτική ελίτ έχει όμως μπροστά της, έναν ακόμη μεγαλύτερο εφιάλτη τον οποίο τρέμει στην κυριολεξία. Πρόκειται για την πιθανή επανάληψη της περιόδου 1918, όταν οι τότε σύμμαχοι είχαν αποφασίσει να την διαμελίσουν λόγω των νεο-Οθωμανικών ονειρώξεων της τότε τουρκικής ηγεσίας. Μήπως μας θυμίζει με το σήμερα κάτι αυτό;

Όλες οι κινήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην εν λόγω ευρύτερη περιοχή, θεωρούνται ως η απαρχή της δημιουργίας ενός κουρδικού κράτους με την ένωση των Κούρδων του Ιράκ και της Συρίας.

Η συνέχεια μετά από ένα τέτοιο εγχείρημα θα περιλαμβάνει σίγουρα την ΝΑ Τουρκία και το δυτικό Ιράν μαζί με συνταρακτικά γεγονότα που θα αλλάξουν τον χάρτη της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο ”κράτος του Κουρδιστάν” θα συμπεριλάβει και την τουρκική περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ, που θα ενωθεί με τις κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ και της Συρίας, οδηγώντας στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους που θα είχε πρόσβαση στη θάλασσα, τεράστιους πόρους πετρελαίου και έναν αδιαμφισβήτητο προσανατολισμό υπέρ της Αμερικής και του Ισραήλ.

Το νέο κράτος, μαζί με το κράτος του Ισραήλ, θα αποτελούσε έναν σταθεροποιητικό παράγοντα στη Μέση Ανατολή και, σύμφωνα με δυτικές πηγές πληροφοριών, μια νέα κουρδική κυβέρνηση βρίσκεται έτοιμη στην περιοχή, κοντά σε μια αμερικανική εγκατάσταση.

https://directus.gr/

loading...