Aυτό είναι το καινούργιο πυραυλικό σύστημα που βάζει το ΝΑΤΟ στο οπλοστάσιό του (φωτο)

Η Kratos Defense & Security Solutions ανακοίνωσε ότι οι δικοί της πύραυλοι πολλαπλών στόχων συμμετέχουν στην άσκηση Formidable Shield 2019 που διεξάγεται κοντά στα δυτικά νησιά της Σκωτίας, όπου σημειώνουν μάλιστα μεγάλη επιτυχία.

Η Άσκηση περιελάμβανε δύο πυραύλους μικρής εμβέλειας της Kratos και αποτέλεσαν τις επιτυχημένες πρώτες πτήσεις του πυραυλικού συστήματος Guided Oriole. Η πολυεθνική άσκηση Formidable Shield περιελάμβανε πλοία, αεροσκάφη και προσωπικό από 12 χώρες.

Η άσκηση Formidable Shield είναι μια διετής εκδήλωση που παρέχει στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ την ευκαιρία να βελτιώσουν τη διαλειτουργικότητα σε περιβάλλον αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας (IAMD). Η φετινή άσκηση περιελάμβανε πλοία από τον Καναδά, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που συμμετείχαν σε πραγματικές αλλά και προσομοιωμένες καταστάσεις πυραυλικού πολέμου.

Η Kratos, μαζί με την NSWCPHD , συνεισέφεραν για την άσκηση δύο εξελιγμένους πυραύλους μικρής εμβέλειας (SRBM). Το πυραυλικό σύστημα Oriole Thrust Vector Control (Oriole TVC) της Kratos, εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία όλους τους προβλεπόμενους στόχους.

Το Oriole TVC θα ενισχύσει τις δυνατότητες των οχημάτων της Kratos, προσφέροντας καθοδήγηση και μείωση της διασποράς. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης Formidable Shield 2019 θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν το σχεδιασμό και τις δυνατότητες των στόχων BMD στις ασκήσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν.


Οι δηλώσεις του Προέδρου της Kratos
Ο Dave Carter, Πρόεδρος της Kratos Defense & Rocket Support Services (KDRSS), δήλωσε: «Η Kratos είναι πολύ ικανοποιημένη που υποστηρίζει την άσκηση Formidable Shield 2019 και ειδικά με αυτήν την πρώτη πτήση του συστήματος Oriole TVC System .

Είμαστε υπερήφανοι για το επιτελείο μας του οποίου η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση κατέστησαν την άσκηση αυτή επιτυχημένη. Παράλληλα, είμαστε ενθουσιασμένοι για την προοπτική του συστήματος να αναβαθμίσει τις δυνατότητες των στόχων BMD χαμηλού κόστους στο μέλλον.

Η Kratos είναι αφοσιωμένη στην παροχή των πιο προσιτών, ευαίσθητων και αξιόπιστων στόχων και των οχημάτων εκτόξευσης στην αμερικανική κυβέρνησή μας και τους συμμάχους της,» ολοκλήρωσε.

loading...