Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Dirk Müller: "Η Ελλάδα δέχθηκε επίθεση λόγω των κοιτασμάτων που διαθέτει"

O Γερμανός οικονομολόγος Dirk Müller (Mr. Dax) αποκαλύπτει…
Η Ελλάδα διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Το ΔΝΤ θέλει την κατάρρευσή της
Εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ ο Παπανδρέου
Σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για την ...
ελληνική “διάσωση”, τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προβαίνει στο νέο του βιβλίο «Showdown», ο Γερμανός οικονομολόγος Dirk Müller, γνωστός και ως Mr. Dax.

Όπως υποστηρίζει, στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη, χαρακτηρίζει «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ», τον Γ. Παπανδρέου, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο Müller αναλύει τη θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στον πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».

«Ακριβώς στη φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και τη Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.

Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Ελληνες και το αέριο»:

«Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Müller και συνεχίζει:

«Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μια σειρά σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κανείς δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη.

Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ; Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και τη χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.

Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

«Εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» ο Παπανδρέου

Ο συγγραφέας χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Müller αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Το ΔΝΤ θέλει την κατάρρευση της Ελλάδας

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Müller υποστηρίζει ότι ο κ. Schaeuble δεν ήθελε τη συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Angela Merkel, Οτμαρ Ισινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

http://kostasxan.blogspot.gr/


6 σχόλια :

 1. Παρέμβαση εισαγγελέα για ενδεχόμενη υπόθεση φοροαποφυγής της οικογένειας Καμμένου

  Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των «ΝΕΩΝ», για την υπόθεση φοροαποφυγής του σκάφους της οικογενείας Καμμένου.
  Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, έδωσε παραγγελία στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ζητώντας...

  ...διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη εγκλημάτων φοροδιαφυγής από εμπλεκόμενα στα δημοσιεύματα πρόσωπα.

  Ο οικονομικός εισαγγελέας θα διενεργήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, θα εξετάσει εάν χρειαστεί μάρτυρες, θα υποβάλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής και σε περίπτωση που διαπιστώσει τέλεση αξιόποινης πράξης θα καλέσει ως ύποπτους τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων προκύπτουν ενδείξεις από την έρευνα του.

  Πηγή: Τα ΝΕΑ


  Σχόλιο : Πάντα γοητευτική η ώρα που φτάνει να κριθούν και οι κριτές των πάντων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΡΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗ;
   ΣΤΟΝ ΣΑΡΔΑΝΑΠΑΛΟ ΠΟΥ ΛΙΒΑΝΙΖΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ. ΣΤΗΝ «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ», τον Γ. Παπανδρέου.   Διαγραφή
 2. ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ...ΕΛΕΥΘΕΡΟ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακόμα κι οι Γερμαναράδες άρχισαν να τα λένε ... Ο κωλοτούμπας δεν ταχει ακούσει; Κι εμείς οι μακάκες τι τους κοιτάμε και δεν τους κάνουμε...κεμπάπ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ξιπνιστε ρε ΄΄΄΄ό εχων΄΄ λευτα ΄΄΄πιδαη ΄΄ό μι εχων ΄΄΄΄τον πιδανε ΄΄΄΄θελι γερες πλατες ΄΄΄και εμις δεν εχουμε΄΄΄΄΄τα κορακια ΄΄δικαμας ΄΄προτα΄΄και ΄΄΄μετα η διεθνις΄΄΄γιπες ΄΄με με τι να παλεψουμε΄΄΄ρε ΄΄΄΄΄με΄΄τι ΄με την σοφια τον αρεον ΄΄ελλινον΄΄΄΄΄΄και ΄την εξιπναδαμας΄΄΄πουτσ΄΄΄΄΄΄΄΄αν ΄΄μας αφισουν κανενα ΄΄ποσοστο 5 -10 της εκατο καλο θα ειναι και αυτο ΄΄΄γαμι΄΄΄΄χορις ΄΄΄πουτ΄΄δεν γινετε΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄για οσους ΄΄καταλαβαν ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟΝΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ή ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ? ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΤΡΕΛΑΙΑ, ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ? ΤΟ FOCUS ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ Κ...ΔΑΚΤΥΛΑ ? ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ? ΟΙ ΠΡΩΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ? ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ 2009 ΤΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΧΘΕΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΟ ....ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ? ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ? ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΦΥΣΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ? ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΓΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΙΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ? ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΡΝΗΣΗ ΓΑΠ ΕΧΑΣΑ ΤΟ 8% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΟΥ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΑΙΔΟΥΣ ΤΟ 62%. ΑΥΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή