Νέο χτύπημα των Ρώσων στο Κίεβο – Το 42% της ενεργειακής υποδομής καταστράφηκε

Στόχος της Ρωσίας είναι να εναντιωθούν οι Ουκρανοί στον Zelensky

Νέο μεγάλο χτύπημα δέχθηκαν οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, ειδικά στην πρωτεύουσα Κίεβο καταστράφηκαν από ρωσικά πυρά και drones κρίσιμες εγκαταστάσεις ενέργειας.

Εκτιμάται ότι το 42% των υποδομών ενέργειας της Ουκρανίας έχει καταστραφεί.
Η στόχευση της Ρωσίας είναι σαφής, θέλουν να υπάρξει κοινωνική ένταση ώστε οι πολίτες της Ουκρανίας να ασκήσουν πίεση ή να εναντιωθούν στον Zelensky που παίζει παιχνίδια με την Δύση…
Οι αναφορές του Ρώσου Προέδρου Putin ότι δεν υπάρχει ανεξάρτητο Ουκρανικό κράτος και ότι οι λαοί Ρωσίας και Ουκρανίας είναι ενιαίο σύνολο υποδηλώνει τις μελλοντικές προθέσεις…

Το 42% των Ουκρανικών υποδομών ενέργειας έχει καταστραφεί

Στις 27 Οκτωβρίου, οι ουκρανικές στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις υποδομής δέχθηκαν ξανά επίθεση από ρωσικούς πυραύλους και UAV.

Αργά το βράδυ σήμανε συναγερμός στις περιοχές Zaporozhie, Vinnytsa, Kiev, Zhitomir, Cherkassy, Dnepropetrovsk, Odessa.

Κατά τη νυχτερινή επίθεση, ρωσικά UAV καμικάζι έπληξαν εγκαταστάσεις στον υποσταθμό Kievskaya.
Τουλάχιστον ένας μετασχηματιστής 750/330 kV καταστράφηκε.
Επίσης ο μικρότερος υποσταθμός Belotserkovskaya χτυπήθηκε επίσης από ρωσικά UAV.

Αυτό ήταν ένα στρατηγικό πλήγμα για το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν στην περιοχή του Κιέβου 1000 MVA ηλεκτρικής ενέργειας από τους πυρηνικούς σταθμούς Rivne και Khmelnitsky.
Ένα κύμα απρογραμμάτιστων διακοπών ρεύματος έπληξε την πρωτεύουσα και την περιοχή.
Η περιοχή του Κιέβου έχει άλλες μικρότερες πηγές παραγωγής ενέργειας.
Μερικά από αυτά είχαν ήδη χτυπηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.
Η παραγόμενη ενέργεια σαφώς δεν επαρκεί για την κανονική λειτουργία του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας στο Κίεβο.

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι ως αποτέλεσμα επιθέσεων με πυραύλους και UAV, τα κυλιόμενα blackouts σε όλη την πρωτεύουσα και την περιοχή του Κιέβου αναμένεται να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το Κίεβο δεν είναι σε θέση να σταθεροποιήσει την κατάσταση με τον ενεργειακό εφοδιασμό στο εγγύς μέλλον.
Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα περιοριστεί στο Κίεβο, καθώς και στις περιοχές του Κιέβου, του Chernihiv, του Cherkasy και του Zytomyr.

Που χτύπησαν οι ρωσικές δυνάμεις

Τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέστρεψαν εγκαταστάσεις ενέργειας και στρατιωτικών υποδομών στην πόλη Dnepropetrovsk και στο Pavlograd της περιοχής Dnepropetrovsk.
Ρωσικά UAV καμικάζι έπληξαν βασικό εργοστάσιο του Pavlograd.
Η παραγωγή εξαρτημάτων και καυσίμων για πυραύλους, εκρηκτικά και στοιχεία πυρομαχικών καταστράφηκε.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Kramatorsk ως αποτέλεσμα ρωσικού βομβαρδισμού.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στο έδαφος της αποθήκης της USAID, που βρίσκεται στο κτίριο της εταιρείας Interplast στην περιοχή Krasnogorka.
Η USAID προμηθεύει όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Αργά το βράδυ, ρωσικές δυνάμεις με τη βοήθεια του UAV Geran-2 έπληξαν στόχο στην περιοχή Ovidopolsky της περιοχής της Οδησσού.

Η καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος Kakhovka ποιον εξυπηρετεί;

Τις τελευταίες εβδομάδες, το καθεστώς του Κιέβου κατηγορεί τη Ρωσία ότι σχεδιάζει να καταστρέψει το υδροηλεκτρικό φράγμα Kakhovka στον ποταμό Δνείπερο, προκαλώντας μια καταστροφική πλημμύρα στο μεγαλύτερο μέρος της περιφέρειας Kherson στην Νότια Ουκρανία.

Το φράγμα, το οποίο έχει ύψος 30 μέτρα και έχει μήκος περίπου 3,2 χιλιόμετρα, χτίστηκε το 1956 στον ποταμό Δνείπερο ως μέρος του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka.
Διαθέτει μια τεράστια δεξαμενή νερού 18 km³ που τροφοδοτεί επίσης με νερό τη χερσόνησο της Κριμαίας της Ρωσίας.
Η δεξαμενή είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Zaporozhye, καθώς παρέχει νερό στα βασικά συστήματα ψύξης.

Η καταστροφή του στρατηγικά σημαντικού φράγματος, το οποίο είναι πλέον μέρος της Ρωσίας, θα είχε συγκλονιστικές συνέπειες, καθώς θα πλημμύριζε μια μεγάλη περιοχή χιλιομέτρων.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ένα κύμα υδάτων ύψους έως και πέντε μέτρων, θα πλημμύριζαν μια περιοχή άνω των πέντε χιλιομέτρων γύρω από το φράγμα.
Το κύμα θα χρειαζόταν μόνο δύο ώρες για να φτάσει στην πόλη Kherson.

Η κατάρρευση των πυλώνων του φράγματος θα κατέστρεφε επίσης τις διαβάσεις που χρησιμοποιούνται από τον ρωσικό στρατό παγιδεύοντας μεγάλο ρωσικό απόσπασμα στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου. Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτό θα είχε επίσης ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή δεκάδων οικισμών στην περιοχή με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς αμάχους

Πρόσφατα ο νέος επικεφαλής του ρωσικού στρατού και υπεύθυνος για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση Sergei Surovikin, δήλωσε ότι οι σχετικές πληροφορίες δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου προετοιμάζουν μια μαζική επίθεση στο φράγμα Kakhovka.

Επιβεβαίωσε ότι οι Ουκρανοί είχαν ήδη χρησιμοποιήσει το σύστημα HIMARS κατά του φράγματος αλλά ο ρωσικός στρατός κατάφερε να αναχαιτίσει αρκετούς πυραύλους.
Μόνο στις 21 Οκτωβρίου, τουλάχιστον πέντε ξεχωριστές επιθέσεις με ρουκέτες αποκρούστηκαν από την ρωσική αεράμυνα.

«Έχουμε πληροφορίες για την πιθανότητα το καθεστώς του Κιέβου να χρησιμοποιήσει απαγορευμένες μεθόδους πολέμου στην περιοχή της πόλης Χερσώνα, στοχεύοντας στο υδροηλεκτρικό φράγμα Kakhovka», προειδοποίησε ο Surovikin.

Στις 20 Οκτωβρίου, ο Volodymyr Zelensky είπε ότι η Ρωσία φέρεται να είχε τοποθετήσει εκρηκτικά στο φράγμα και ετοιμαζόταν να το καταστρέψει, μια κίνηση που συνέκρινε με τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.

«Ενημέρωσα τους Ευρωπαίους σήμερα, κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την επόμενη τρομοκρατική επίθεση, την οποία προετοιμάζει η Ρωσία στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka.
Η καταστροφή του φράγματος θα σήμαινε μεγάλης κλίμακας καταστροφή», δήλωσε ο Zelensky.

Ο Kirill Stremousov, αναπληρωτής επικεφαλής της περιφέρειας Kherson δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του καθεστώτος του Κιέβου ότι η Ρωσία είχε τοποθετήσει εκρηκτικά στο φράγμα ήταν ψευδείς.
Οι αρχές της περιφέρειας Kherson εργάζονται για την εκκένωση όσο το δυνατόν περισσότερων αμάχων, καθώς οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου κλιμακώνουν τις επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές.

Όλο αυτό το διάστημα, οι Ουκρανοί επιμένουν ότι η Ρωσία θα καταστρέψει το φράγμα, αγνοώντας τόσο τη λογική όσο και την κατάσταση στο έδαφος.
Όπως δήλωσε ο Zelensky, η καταστροφή του φράγματος θα σταματούσε την παροχή νερού στην Κριμαία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.
Εάν οι ρώσοι χτυπούσαν το υδροηλεκτρικό φράγμα Kakhovka θα παγιδεύονταν και το κυριότερο θα κατέστρεφαν περιοχές ρωσώφωνων… είναι ξεκάθαρο ότι η καταστροφή του φράγματος Kakhovka θα ευνοούσε μόνο τους Ουκρανούς…

Τι θέλει η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ στην Ρουμανία;

Τον Ιούνιο 2022, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την «Επιχείρηση Atlantic Resolve» στέλνοντας την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία και την Ομάδα Μάχης 2ης Ταξιαρχίας στο 5ο Σώμα του Στρατού των ΗΠΑ που αναπτύσσεται στην Ευρώπη.
Περίπου 4700 στρατιώτες από την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία στάλθηκαν από τη βάση τους στο Φορτ Κάμπελ του Κεντάκι σε τοποθεσίες υπό το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ιδιαίτερα σε περιοχές της Ρουμανίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Στις 30 Ιουλίου 2022, αυτά τα στρατεύματα πραγματοποίησαν επίδειξη αεροπορικής επίθεσης στην 57η αεροπορική βάση «Mihail Kogalniceanu» μαζί με την 9η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των Ρουμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υποστράτηγος Joseph P. McGee και ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Nicolae Ciuca.

Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι «έτοιμες να εισέλθουν στην Ουκρανία» σε περίπτωση περαιτέρω εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου ή επίθεσης σε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, ανέφερε το CBS News στις 21 Οκτωβρίου, επικαλούμενο πηγές στην 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας.

Η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία διεξάγει κοινές ασκήσεις με τις ρουμανικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα αμερικανικά στρατεύματα προσομοιώνουν πολεμικές επιχειρήσεις κατά των ρωσικών στρατευμάτων.
Το παράδοξο είναι ότι η Ρωσία δεν απείλησε ποτέ κανένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ.
Επίσης η απειλή ότι τα αμερικανικά στρατεύματα είναι «έτοιμα να εισέλθουν στην Ουκρανία» είναι ακόμη πιο επικίνδυνη, καθώς το καθεστώς του Κιέβου επίσημα δεν είναι μέλος της νατοϊκής συμμαχίας.

Ο αμερικανικός στρατός βασίζεται σε δυνάμεις όπως η 101η αερομεταφερόμενη μεραρχία για να αναπτύξει τα στρατεύματά της σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο μέσα σε λίγες μέρες ή και ώρες.
Όπως δήλωσε ο στρατηγός Lubas, η 101η είναι ένα ελαφρύ τμήμα πεζικού του αμερικανικού στρατού, κατά κύριο λόγο κατάλληλο για επιχειρήσεις αεροπορικής επίθεσης.
Η αποστολή του περιλαμβάνει «σχεδιασμό, συντονισμό και εκτέλεση επιχειρήσεων αεροπορικής επίθεσης μεγέθους τάγματος για να πάρει τον έλεγχο εχθρικού εδάφους».
Με το παρατσούκλι «Screaming Eagles», η μεραρχία εκπαιδεύεται να «διεξάγει επιχειρήσεις εισάγοντας ομάδες υψηλής κινητικότητας ικανές να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις, να πολεμούν πίσω από τις εχθρικές γραμμές και να εργάζονται σε αυστηρά περιβάλλοντα με περιορισμένη ή υποβαθμισμένη υποδομή».
Το τμήμα επικεντρώνεται στην κινητικότητα στο πεδίο της μάχης και στη συνεργασία με «τοπικές δυνάμεις» για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων πίσω από τις γραμμές του εχθρού.

Δεδομένης της φύσης της παρουσίας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και των ειδικών δυνάμεων στην Ουκρανία, καθώς και των δηλώσεων των Αμερικανών στρατιωτικών διοικητών, είναι σαφές ότι τα καθήκοντα της 101η Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας ταιριάζουν απόλυτα με τέτοιες μυστικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

loading...