Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Τηλεφωνική επικοινωνία του Δ. Αβραμόπουλου με τον Τζον Κέρι

Για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας και την αμοιβαία βούληση των δύο χωρών να...
ενισχύσουν και να διευρύνουν τη συνεργασία τους, συζήτησαν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Στη συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, που διήρκησε 25 λεπτά και πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν ακόμα οι προοπτικές της διαπραγματευτικής διαδικασίας του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας.

Επίσης μίλησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, δίνοντας έμφαση στο θέμα της Συρίας και τις γειτονικές της χώρες, καθώς και για τις σημαντικές προκλήσεις που υπάρχουν για την περιφερειακή σταθερότητα.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών, οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Κέρι συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα και οι σχετικές διευθετήσεις θα γίνουν δια της διπλωματικής οδού.

1 σχόλιο :

  1. ΟΤΙ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΕΡΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΣΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΕΡΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΕΡΙ . ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΕΡΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΕΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή