Απελεύθερος: Το παρασκήνιο για την Εθνική Ασφαλιστική

Σε κενό σημαντικών ειδήσεων βρήκε το Χ.Α  η επιδείνωση κινδύνου διεθνώς, όπως αποτυπώθηκε στην απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς.

Οι αισιόδοξοι θεωρούν ότι η εισαγόμενη διόρθωση προσφέρει ευκαιρίες και προσδοκούν ότι το αυριανό Eurogroup θα βάλει έναν οδικό χάρτη για όσα πρέπει να γίνουν. 

ΕΤΕ- Εθνική Ασφαλιστική: Με άνοιγμα data room και υποβολή δεσμευτικών προσφορών, συνεχίζεται ο διαγωνισμός πώλησης τουλάχιστον του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Αυτό αποφάσισε το χθεσινό Δ. Σ της τράπεζας, αφού είχε προηγηθεί συνεννόηση με το ΤΧΣ.

ΕΤΕ- Εθνική Ασφαλιστική ΙΙ: Η Εθνική παρουσίασε στο ΤΧΣ νομικές γνωμοδοτήσεις, βάσει των οποίων δεν τίθεται θέμα ακυρότητας, αν απευθυνθεί στους τρεις μόνο ( Fosun, Gongbao, Wintime) από τους τέσσερις, οι οποίοι είχαν υποβάλει, πέρσι, δεσμευτικές.
Mένει εκτός η Exin. To ΤΧΣ το αποδέχθηκε και ο διαγωνισμός, θεωρητικά, συνεχίζεται.

Fosun: Μένει βέβαια να φανεί αν η Fosun επιμείνει στην απειλή απόσυρσης του ενδιαφέροντός της, μετά την απόφαση της ΕΤΕ να μην της χορηγήσει περίοδο αποκλειστικότητας.
Όπως έχει γράψει η στήλη, στην τράπεζα πιστεύουν ότι η Fosun «μπλοφάρει»
Υ.Γ «Κλειδί» για να υπαναχωρήσει η Fosun θα αποτελέσει, πιθανώς, το πόσο αυστηρά θα  «σκρινάρουν» οι σύμβουλοι τους ενδιαφερόμενους.

Exin: Στην περίπτωση που η Exin, παρ ότι εκτός διαγωνισμού, κάνει το θαύμα και βρει από νέους μετόχους τα 718,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας commitments letters, αλλά και τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, τι θα γίνει ; 
Θα την απορρίψουν;

Υγεία – CVC Capital: Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς από την CVC Capital Partners.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, αν η προσφορά κατατεθεί, η MIG θα ζητήσει fairness opinion από ανεξάρτητο οίκο και εν συνεχεία θα τοποθετηθεί το Δ.Σ.

MΕΡΚΟ: Στα 14,5 εκατ. ευρώ τα EBITDA χρήσης 2017 και στα 10,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη, μετά από φόρους, που αντιστοιχούν σε 2,26 ευρώ ανά μετοχή.
Με κεφαλαιοποίηση 97 εκατ. ευρώ, ο λόγος EV/EBITDA διαμορφώνεται σε 6,6 φορές και το p/e παραμένει μονοψήφιο. 
Με καθαρό ταμείο, παρά τη γενναία πολιτική μερισμάτων και επιστροφών.

Attica Συμμετοχών: Πέρασε η εξαγορά της HSW από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η εταιρεία θα πρέπει να περιορίσει την παρουσία της στις γραμμές Παροναξίας και Β. Αιγαίου, εφόσον βρεθεί ανταγωνιστής που θελήσει να μπει, με αντίστοιχης, όμως, ηλικίας πλοία.

πηγη

loading...