Άνοιξε η «όρεξη» της Άγκυρας μετά την Συρία: «Η Ελλάδα να αναγνωρίσει την “τουρκική μειονότητα” στη Θράκη!»

Άνοιξε η «όρεξη» των Τούρκων μετά την Συρία, καθώς μεγάλα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, τα οποία ελέγχονται όλα από τον Ερντογάν, θέτουν εκ νέου ζήτημα μειονότητας στη Θράκη!

Οι Τούρκοι μετά την άκρως αμφιλεγόμενη έκθεση ύποπτης ΜΚΟ για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων (MRG), ζητούν από την Αθήνα μέσω του τουρκικού τύπου να αναγνωριστεί ως “τουρκική” η μουσουλμανική μειονότητα στην Δυτική Θράκη, βάζοντας στο “κάδρο” των προκλητικών κινήσεων και απαιτήσεων της ξανά την χώρα μας με νέες διεκδικήσεις, εκτός από το Αιγαίο και την Κύπρο.

Το τουρκικό προκλητικό δημοσίευμα αναφέρει ότι “ οργάνωση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στις 24 Οκτωβρίου με έκθεση της ζητά από την Ελλάδα να αναγνωρίσει την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Η περιοχή της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα φιλοξενεί μια μουσουλμανική τουρκική μειονότητα περίπου 150.000 ανθρώπων.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 24 Οκτωβρίου, η Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων (MRG) ανέφερε: «Οι ελληνικές αρχές πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα για να αναγνωρίσουν την τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη και να άρουν όλα τα εμπόδια για την πλήρη θεσμοθέτηση των δικαιωμάτων τους. Η Ελλάδα με σειρά μέτρων δεν αναγνωρίζει την τουρκική μειονότητα εδώ και χρόνια”, αναφέρει η έκθεση.

“Εκτιμάται ότι σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της Δυτικής Θράκης είναι τουρκικής καταγωγής και μέχρι σήμερα στερούνται το δικαίωμα να αναγνωριστούν ως τέτοιοι«, δήλωσε ο Neil Clarke, επικεφαλής των νομικών προγραμμάτων της MRG στις Βρυξέλλες.

Η Anna Alboth, συντονιστής του προγράμματος για τα ΜΜΕ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι εργάστηκε για την έκθεση αυτή για περισσότερο από ένα χρόνο.

«Κανείς δεν μιλάει για αυτό, αλλά είναι μία από τις σοβαρότερες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση»,δήλωσε η Alboth, προσθέτοντας ότι η έκθεση δημοσιεύθηκε σε τρεις γλώσσες: Αγγλικά, Τουρκικά και Ελληνικά.

Ο Ali Huseyinoglu, διδάκτωρ από το πανεπιστήμιο Trakya της Τουρκίας και γνωστός ανθέλληνας με ειδίκευση στην  μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, δήλωσε σε tweet του ότι η έκθεση είναι «μία από τις πιο ολοκληρωμένες εκθέσεις που έχουν γίνει ποτέ» σχετικά με τη μειονότητα.

Πρόκειται σαφώς για έκθεση με άρωμα τουρκικής προπαγάνδας, στην οποία πιθανότατα έχουν βάλει το χέρι τους οι τουρκικές αρχές παντοιοτρόπως.

Η ουσία είναι ότι η Τουρκία εντείνει αυτό που αναφέρεται εδώ και καιρό περί ‘υβριδικού πολέμου” κατά της Ελλάδος με όλα τα μέσα, θέτοντας συνεχώς νέα θέματα και προβλήματα στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, καθώς η ίδια καταπατά ένα σωρό νόμους του διεθνούς δικαίου, ενώ πριν μερικές ημέρες στην Συρία ο τουρκικός στρατός διέπραξε εγκλήματα πολέμου κατά των αμάχων Κούρδων, για τα οποία θα καταδικαστούν οι τουρκικές αρχές από τα διεθνή δικαστήρια.

πηγη

loading...