Λευτέρης Κρέτσος: Αν θέλαμε ΣΥΡΙΖΑ Channel με τον Καλογρίτσα δεν θα κάναμε δημόσιο διαγωνισμό

 Ο Λευτέρης Κρέτσος πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

“Αν θέλαμε να κάνουμε κανάλι, δεν θα κάναμε διαγωνισμό. Θα μπορούσαμε να τα βρούμε με τους Καναλάρχες κάτω από το τραπέζι, να τους πούμε πόσες άδειες θέλετε, σε τίμημα τις θέλετε, φτιάξτε μας και μια offshore να τελειώνουμε.

Λοιπόν, εδώ έγινε μια προανακριτική φάρσα, εκδικητική για τον Νίκο Παππά. Ακριβώς γιατί ο Νίκος Παππάς δεν έκανε τα χατίρια των καναλαρχών. Ο Νίκος Παππάς θα μείνει στην Ιστορία στον χώρο των υπουργών αυτού του υπουργείου, ως ο μόνος υπουργός, ο οποίος είδε επί των ημερών του να γίνεται διαγωνισμός και να πληρώνουν οι καναλάρχες για την χρήση του δημόσιου αγαθού που λέγεται συχνότητες. 

Αρα αν θέλαμε να κάναμε, όχι 1 αλλά 15 ΣΥΡΙΖΑ Channel, θα κάναμε αυτό που μας έλεγε η Νέα Δημοκρατία και οι καναλάρχες, “μην κάνετε διαγωνισμό”, “μην δώσετε σε υψηλή τιμή το τίμημα” και “δώστε άδειες με την σέσουλα”, αδιαφορώντας για τις τεχνικές παραμέτρους τους φάσματος και το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα.

Αν θέλαμε να δώσουμε στον Καλογρίτσα, θα μπορούσαμε να κάνουμε και ένα άλλο πράγμα. Να μη είχαμε “οριστικούς” και “προσωρινούς” υπερθεματιστές, αλλά να έμπαινε μέσα ο κ.Καλογρίτσας και να έβγαινε με μια άδεια οριστική.

Δηλαδή να μην υπήρχε η ανάγκη ελέγχου σε δεύτερη φάση. Εδώ μας εγκαλεί η Νέα Δημοκρατία, που το πρώτο που έκανε ήταν να απαλλάξει τους μετόχους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την υποβολή Πόθεν Εσχες”

loading...