Οι νοοτροπίες και η ιδεολογία ενός λαού δεν αλλάζει όσα χρόνια και αν περάσουν. Μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά!!!

Απλά ντύνονται με έναν άλλο μανδύα που φαίνεται στους πολλούς ότι είναι κάτι καλύτερο κάτι πιο δημοκρατικό. Στην πραγματικότητα όμως τίποτα δεν έχει αλλάξει είναι ακριβώς το ίδιο με άλλο πρόσωπο!!! Οι ιδεολογίες και οι πρακτικές που αιματοκυλισαν τον κόσμο υποστηρίζονταν από γνωστά κράτη που ήταν σύμμαχοι τότε αλλά συνεχίζουν να είναι σύμμαχοι και τώρα!!! Αυτοί λοιπόν δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε.

Με δύο παγκόσμιους πολέμους στο ενεργητικό της και εκατομμύρια νεκρούς η Γερμανία είναι λογικό να βλέπει τις κινησεις της Τουρκίας σαν απλά πταίσματα.Θα ήταν υποκρισία η χώρα που αιματοκύλισε τον κόσμο, να ζητά να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για ψιλοπαρανομίες.Απλά εμείς ζητάμε πολλά από την Γερμανία ή πιστεύουμε ότι έχει αλλάξει.

Για τη Γερμανία αυτά είναι πταίσματα προφανώς …

 Είναι η αντιπαράθεση των χωρών μας σε δύο παγκοσμίους πολέμους;

Είναι ότι και στους δυο αυτούς πολέμους, σε αντίθεση με εμάς, η Τουρκία ήταν ουσιαστικά στο πλευρό τους; 

Είναι ο φόβος τους για ένα νέο κύμα μεταναστατών, αν ο Ερντογάν δώσει το σύνθημα;

Είναι οικονομικοί οι λόγοι; Οι γερμανικές εξαγωγές; Ο φόβος για την κατάρρευση του τουρκικού τραπεζικού συστήματος; Τα χρυσοφόρα συμβόλαια για τα υποβρύχια;

Είναι ότι μας βλέπουν ως κάτι κουραστικούς τύπους, που όλο τους ζητάνε πράγματα;

Είναι ότι. παρά το τεράστιο οικονομικό της μέγεθος, η Γερμανία δεν διαθέτει ακόμη τη διπλωματική εμπειρία και ωριμότητα να χειριστεί τέτοιες σύνθετες κρίσεις;

Η ουσία είναι πως το γερμανικό κατεστημένο – και η Μέρκελ προσωπικά – πρωτοστατούν στον «αγώνα» να μην επιβληθεί καμία κύρωση από την ΕΕ στην Τουρκία.

Και ας έχει κάνει σουρωτήρι τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου.

Και ας έχει εισβάλει σε τρία γειτονικά κράτη (Κύπρο, Συρία, Ιράκ) καταλαμβάνοντας εδάφη τους.

Και ας έχει εμπλακεί στις ένοπλες συγκρούσεις σε Λιβύη και Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Και ας παραβιάζει καθημερινά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της.

Για τη Γερμανία αυτά είναι πταίσματα προφανώς …

Και γενναίες φωνές όπως του Μάνφρεντ Βέμπερ δεν αρκούν για να αντισταθμίσουν τις σταθερά φιλοτουρκικές κεντρικές επιλογές της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής. 

Αγγλοαμερικανοί ποιος είναι ο φίλος σας και ποιος ο εχθρός σας; Σε ποιους πολέμους οι Τούρκοι ήταν μαζί σας; Τί πρόσφεραν οι μικροί Έλληνες; Θυμάστε πώς μας αποκάλεσε ο Τσώρτσιλ; Κατά κάποιο τρόπο ξεπληρώσαμε την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, ειδικά στους Ρώσους! Και σεις Ρώσοι ξεχνάτε ότι το Στάλιγκραντ σώθηκε με την καθυστέρηση των Γερμανικών δυνάμεων στην Κρήτη; Όλοι αυτοί, τί περιμένετε λοιπόν; Να τους δείτε πάλι έξω από την Βιέννη; Ποια η αλληλεγγύη σας σε μας και στην Αρμενία; Και σεις “εταίροι” Γερμανοί, που σας ενδιαφέρει μόνο το οικονομικό σας όφελος, τα ίδια προϊόντα θα πουλάτε αλλά αυτή τη φορά σε τρεις Τουρκίες αντί σε μία, αν αυτή διαμελιστεί. Άρα όλους μας συμφέρει ο κατακερματισμός της!!!

loading...