Μήνυμα της ομάδας Ζευς προς την Τουρκία: «Δεν μας επηρεάζουν οι προκλήσεις» – «Έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε όποτε χρειαστεί»

«Είμαστε έτοιμοι σε διαρκή εκπαίδευση για παν ενδεχόμενο και είμαστε πανέτοιμοι για να αντεπεξέλθουμε οπού κληθούμε» ήταν το μήνυμα του έμπειρου επισμηναγού Γιώργου Παπαδάκη στον ΣΚΑΪ, μέλους της ομάδας Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος ρωτήθηκε για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων.

«Το κλίμα δεν μας επηρεάζει, έχουμε πειθαρχία και είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε όποτε χρειαστεί. Ο ελληνικός λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του» διεμήνυσε, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του συναδέλφου του στην ομάδα Ζευς Δημήτρη Βολακάκη που συγκίνησε το πανελλήνιο στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Ο επισμηναγός Παπαδάκης δήλωσε ότι έχει 2.000 ώρες πτήσης, 1.500 μόνο στα μαχητικά F-16. «Η πτήση του demo είναι πολύ απαιτητική είμαι από τους τυχερούς που έχουν τη δυνατότητα να πετάνε αυτή την πτήση, γιατί σε φτάνει στα άκρα σου… Ο ανθρώπινος οργανισμός και το αεροπλάνο φτάνουν στα όρια τους, μέχρι τα 9G που είναι τα όρια ανθρώπινου οργανισμού και αεροπλάνου» εξήγησε.

Ο έμπειρος χειριστής σημείωσε ότι το demo έχει ως αποστολή της την τόνωση ηθικού τόσο των ενόπλων δυνάμεων όσο και των απλών πολιτών, και να δείξει τις δυνατότητες που έχει το F-16 που είναι ο κύριος στόλος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

loading...