Μπ.Νετανιάχου: «Ο Ερντογάν με αποκαλούσε Χίτλερ κάθε΄6 ώρες – Καλύτερος φίλος του ο Μ.Ομπάμα» Τι ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

 

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε στην Αμερικανίδα δημοσιογράφο Μπάρι Βάις και αναφέρθηκε στις κατηγορίες που έχει δεχτεί ως «αυταρχικός ηγέτης», ενώ στις σχέσεις που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος κάποτε τον αποκαλούσε «Χίτλερ κάθε 6 ώρες».

«Πάντα βάζω τον εαυτό μου σε εκλογές. Δεν αμφισβήτησα ποτέ τις εκλογές. Κοίτα, ο καλύτερος φίλος του Ερντογάν για αρκετά χρόνια ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα.  Ηταν κολλητοί.

Νομίζω ότι αυτό άλλαξε αφότου ο Ερντογάν έριξε περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή και ουσιαστικά μετέτρεψε την Τουρκία σε μια λιγότερο λαμπρή δημοκρατία.

Οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί. Συνήθιζε να με αποκαλεί Χίτλερ κάθε 6 ώρες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως «είχαμε μια φιλική συζήτηση τις προάλλες, και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Νομίζω ότι είναι σημαντικό. Οχι επειδή εγκρίνω απαραίτητα όλα όσα κάνει ο Ερντογάν, δεν το κάνω.

Αλλά – όπως ο Μπαράκ Ομπάμα είχε καλές σχέσεις με την Τουρκία και ακριβώς όπως ο πρόεδρος Μπάιντεν συναντά τους ηγέτες της Κίνας ή τους ηγέτες άλλων χωρών στην περιοχή μας που δεν είναι ακριβώς λουξεμβουργιανές δημοκρατίες – αυτό κάνει η εξωτερική πολιτική».

loading...