Τι γνώριζαν οι γιατροί για τον καρκίνο το 1934 (και επιβεβαιώνεται σήμερα);

 Γνώριζαν το 1934 οι γιατροί ότι ο καρκίνος προκαλείται από ιό; Και πέτυχαν να τον θεραπεύσουν 100%; Αυτό ισχυρίζεται ο συγγραφέας Barry Lynes, βασισμένος σε ιστορικά στοιχεία και αποδείξεις.

Έπρεπε όμως να περάσουν σχεδόν 80 χρόνια για να πληροφορηθούμε από χείλη επιστημόνων ότι αρκετές μορφές καρκίνου θα πρέπει πλέον να αναγνωριστούν ως μεταδοτικές νόσοι. Και μάλιστα ότι οφείλονται σε μόλυνση από ιούς, μικρόβια και παράσιτα, άρα μπορούν και να προληφθούν και να θεραπευθούν.

Τα πρόσφατα στοιχεία

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (International Agency for Research on Cancer), ο οποίος αποτελεί τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization –WHO), ο καρκίνοςαναγνωρίζεται ως μια μεταδοτική ασθένεια, οφειλόμενη σε λοιμώξεις από μικρόβια, ιούς και παράσιτα. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, επιστήμονες εξέτασαν τα ποσοστά εμφάνισης 27 διαφορετικών μορφών καρκίνου σε 184 χώρες. Τα στοιχεία έδειξαν ότι ένας στους έξι καρκίνους οφειλόταν σε μολυσματικές λοιμώξεις. Με άλλα λόγια, περίπου 2.000.000 νέα περιστατικά καρκίνου κάθε χρόνο προκαλούνται από μολυσματικούς παράγοντες (μικρόβια, ιούς και παράσιτα), οι οποίοι είναι σε μεγάλο βαθμό θεραπεύσιμοι, όπως αναφέρει το BBC. Τα περισσότερα περιστατικά αφορούν κυρίως καρκίνο του στομάχου, του ήπατος και του τραχήλου της μήτρας. Υπεύθυνοι παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (γαστρικοί καρκίνοι), ο ιός της ηπατίτιδας B και C (καρκίνος του ήπατος) και ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων Human PapillomaVirus – HPV (καρκίνος του τραχήλου της μήτρας). Πάντως, το BBC υπενθυμίζει πως οι ειδικοί γνώριζαν ήδη ότι ο καρκίνος του στομάχου μπορεί να αποφευχθεί εξολοθρεύοντας το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού με αντιβίωση.

Και σεξουαλικά μεταδιδόμενοι

Όμως έχουν εντοπιστεί και άλλοι «ένοχοι». Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο ιός του έρπητα των γεννητικών οργάνων (HSV-2) και το παράσιτο της τριχομονάδας μπορούν να οδηγήσουν σε σεξουαλικά μεταδιδόμενους καρκίνους των γεννητικών οργάνων (ανδρών και γυναικών), αλλά και του προστάτη. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι οι τριχομονάδες εξαλείφονται εύκολα με αντιβίωση.

Στον κατάλογο προστέθηκε επίσης και ο κυτταρομεγαλοϊός (CMV – είδος ερπητοϊού), ο οποίος έχει ανιχνευθεί σε καρκίνους του εγκεφάλου, του μαστού, του παχέος εντέρου, του προστάτη κ.ά.

Τι συνέβη το 1934;

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του συγγραφέα Barry Lynes, το 1934 στις ΗΠΑ μια ομάδα κορυφαίων Αμερικανών βακτηριολόγων και γιατρών κατόρθωσε να θεραπεύσει ολοκληρωτικά τον καρκίνο σε κλινικά πειράματα. Όπως αναφέρει ο Lynes στο βιβλίο του «Η θεραπεία του καρκίνου που πέτυχε: 50 χρόνια αποσιώπησης» (The Cancer Cure That Worked: 50 Years of Suppression – 1987), οι Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν ότι ο καρκίνος προκαλείται από έναν παθογόνο μικροοργανισμό, ο οποίος μπορεί να καταστραφεί τελείως ανώδυνα με τη βοήθεια ειδικής ηλεκτρονικής συσκευής. Σχετικές αναφορές έγιναν τόσο σε εφημερίδες όσο και στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού ιδρύματος Smithsonian Institution, ενώ είχε προηγηθεί σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Science. Κατά τον Lynes, βασικός συντελεστής της έρευνας ήταν ο ιδιοφυής μηχανικός, εφευρέτης ιατρικών συσκευών, παθολόγος και βακτηριολόγος Royal Raymond Rife.

Ο ιός που αλλάζει μορφές

Ο Rife το 1932 απομόνωσε τον ιό του καρκίνου με τη βοήθεια ισχυρού μικροσκοπίου που ο ίδιος επινόησε. Τον ονόμασε BX virus και στη συνέχεια κατόρθωσε να τον καταστρέψει κατ΄ επανάληψη μέσω μιας συσκευής που παρήγε συγκεκριμένες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες, δηλαδή με μια γεννήτρια συχνοτήτων. Αφού πρώτα μόλυνε τα πειραματόζωα με τον ιό του καρκίνου, είδε τους όγκους να αναπτύσσονται και κατόπιν τους εξουδετέρωσε. Το 1934 λέγεται ότι εφάρμοσε για πρώτη φορά αυτή την ανώδυνη θεραπεία με απόλυτη επιτυχία και σε ανθρώπους (16 ασθενείς, 16 πλήρεις ιάσεις μέσα σε τέσσερις μήνες, επιτυχία 100% χωρίς παρενέργειες). O Rife πίστευε ότι όλες οι μορφές καρκίνου προκαλούνται από τον ίδιο ιό, ο οποίος μπορεί να αλλάζει μορφή μοιάζοντας πότε με ιό, πότε με βακτήριο και πότε με μύκητα.

Λογοκρισία και αποσιώπηση;

Ο Barry Lynes (ο οποίος έχει δεχθεί επικριτικά σχόλια ως συνομωσιολόγος) εξηγεί ότι στη συνέχεια η συγκεκριμένη θεραπεία του καρκίνου λογοκρίθηκε και αποσιωπήθηκε από μεγάλα ιατρικά περιοδικά για ευνόητους λόγους. Ο συγγραφέας αναφέρει ότι ένας αριθμός από επιστήμονες και γιατρούς γελοιοποιήθηκε και περιφρονήθηκε από το επιστημονικό κατεστημένο, σε σημείο που η όλη ιστορία να φτάσει να θεωρείται μύθος. Όμως στην πραγματικότητα, όπως ισχυρίζεται, η θεραπεία χρησιμοποιήθηκε κρυφά για πολλά χρόνια συνεχίζοντας ακόμα να γιατρεύει τόσο τον καρκίνο όσο και άλλες ασθένειες.

Ποιοι δεν ασθενούν

Ο Rife, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Californian, πέθανε το 1971 αδέκαρος και πικραμένος για την απαξίωση που του επιφύλαξαν οι συνάδελφοί του. Η απάντηση που έδωσε ο ίδιος στην εύλογη απορία γιατί δεν ασθενούν όλοι από καρκίνο, ήταν η εξής: «Αν ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ισορροπημένο μεταβολισμό, δεν κινδυνεύει να προσβληθεί από ασθένειες».

loading...