Πραγματικά πως γίνεται και ψηφίζουμε τέτοιους ψεύτες και απατεώνες , δεν μπορώ να το καταλάβω! Τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας

 “Εγώ είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα σταθεί μπροστά σας σήμερα και θα σας πει ‘δεσμεύομαι για αύξηση του κατώτατου μισθού’ “, δήλωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ιούνιο του 2017, απευθυνόμενος σε συγκέντρωση εργαζομένων στον χώρο διανομής φαγητού, σε σούπερ μάρκετ και σε εταιρείες φύλαξης.

Λίγο αργότερα, θα δήλωνε ότι τελικά, “υπάρχει δυνατότητα λελογισμένης αύξησης του κατώτατου μισθού”, ενώ το 2019, προεκλογικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, εξηγούσε λεπτομερώς το πλάνο της Νέας Δημοκρατίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με το οποίο οι χαμηλόμισθοι κυρίως, θα έβλεπαν αύξηση των οικονομικών τους σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ. Πράγμα που θα σήμαινε ότι με αύξηση 4% του ΑΕΠ, οι εργαζόμενοι θα έβλεπαν αύξηση 8% στον μισθό τους, ο οποίος σε ένα χρόνο θα άγγιζε τα 700€.

Μετά τις εκλογές όμως, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τα γύρισε! Ναι μεν το πλάνο της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτό που αναφέραμε παραπάνω, αλλά στα ψιλά γράμματα αναφερόταν η προϋπόθεση ότι ο κατώτατος μισθός δεν πρέπει να έχει ήδη αυξηθεί, κάτι που διέφυγε να αναφέρει ο Κ. Μητσοτάκης προεκλογικά. Μαθαίνουμε, λοιπόν, από τον κύριο Σταϊκούρα ότι η αύξηση που θα έκανε η Νέα Δημοκρατία, υλοποιήθηκε ήδη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αύξησε τον κατώτατο μισθό μέσα σε ένα έτος κατά 11%.

Τελικά, στις αρχές του 2020, ο Στέλιος Πέτσας δήλωνε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού ξεκινά, χωρίς βέβαια να μπορεί να δεσμευτεί για το ακριβές ποσοστό αύξησης. Τελικά, η αύξηση του κατώτατου μισθού παραμένει μέχρι και σήμερα ακόμη άφαντη…

loading...