Σφοδρή επίθεση Ν.Κοτζιά σε ΝΔ για ΠΓΔΜ: «Μιλάτε εσείς που αφήσατε χωρίς λύση το Σκοπιανό»

Με καυστικούς τόνους σχολιάζει, σε «tweet» που ανήρτησε το βράδυ του Σαββάτου στον προσωπικό του λογαριασμό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τη στάση της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σχετικά με την ελληνική στρατηγική.

«Η ΝΔ θέλει να αποκαλύψουμε δημόσια την διαπραγματευτική μας στρατηγική για ονοματολογικό/ΦΥΡΟΜ.

Πρόβλημα που εκείνη άφησε άλυτο καθότι ο Μητσοτάκης συγκρούονταν, χωρίς να παραιτηθεί, με εσωκομματικούς αντίπαλους.

Συγκρούσεις που συνεχίζονται. Γι’ αυτό και αδυνατεί να προτείνει λύση» αναφέρει ο κ. Κοτζιάς, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση που άνοιξε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, να παραιτηθούν, εάν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, όπως το Σκοπιανό.

«Δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους»

είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ακυρώνοντας έτσι την ιδέα για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μαξίμου: Να μας πει ο Μητσοτάκης την πρότασή του για την ονομασία

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου, ζητώντας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να σοβαρευτεί». Τον κατηγόρησε, επίσης, για «μικροκομματική σκοπιμότητα» και του ζητά «να γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό» τη θέση του για το ονοματολογικό.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Ο κύριος Μητσοτάκης είναι καιρός να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας. Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό.

Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρός του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δε θα γίνει και πρόβλημα της χώρας».

loading...

2 thoughts on “Σφοδρή επίθεση Ν.Κοτζιά σε ΝΔ για ΠΓΔΜ: «Μιλάτε εσείς που αφήσατε χωρίς λύση το Σκοπιανό»

  1. Καλά βρε ΗΛΙΘΙΟΙ , ποιος είναι Κυβέρνηση , ποιος έχει τον πρώτο λόγο στην όλη διαδικασία , ποιος ζητά την σύγκληση των πολιτικών αρχηγών γι' αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα , θα καταλάβετε επιτέλους ότι είστε κυβέρνηση και πρέπει κάποτε να σοβαρευτείτε , εδώ παίζονται σοβαρά και επικίνδυνα παιχνίδια τα οποία μπορεί να εξελιχθούν εις βάρος της πατρίδος μας και εσείς τσακώνεστε σαν τον γύφτο με το πουλάρι ποιος θα το καβαλήσει πρώτος όταν γεννηθεί, ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ;

Comments are closed.