ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ*

 Με μια ύπουλη δήλωση ο επαίσχυντος Κυβερνήτης επιχειρεί να «ευχαριστήσει» τον λαό με ένα έκτακτο επίδομα, στο οποίο δικαιούχοι θα είναι μόνο οι υποτακτικοί υπήκοοί του. Αυτοί που πίστεψαν τον επαγγελματία ψεύτη και έβαλαν στον οργανισμό τους το μπόλι… Έτσι πιστεύει πως θα διαιρέσει τους πολίτες. 

    Ο «λαοπρόβλητος Κυβερνήτης» εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τους μπολιασμένους, προσφέροντας έκτακτο οικονομικό βοήθημα, με μια κίνηση (δόλιας) καλής θέλησης. Νομίζει πως με ένα ξεροκόμματο θα κερδίσει το χαμένο έδαφος και θα γίνει λαοφιλής… ίσως να γίνει, αλλά μόνο στους δικαιούχους.

    Όταν η εξαθλίωση του λαού είναι δικός του άθλος… μόνο πρόσκαιρα μπορεί να γίνει δημοφιλής στους «τυχερούς», που το έχουν ανάγκη και το περιμένουν ως δώρο εξ ουρανού. Μα  μπορεί και να υποκρίνονται… δεν νοιάζονται όμως για τους «άτυχους» συμπολίτες τους, αφού αποδέχονται την διαίρεση.

     Με τον διαχωρισμό τι γίνεται; Ο μεν συμβιβασμένος που πίστεψε τον γελοίο κυβερνήτη του και έτρεξε σαν υπνωτισμένος να πάρει το μπόλι (για να γυρίσει στην κανονικότητα) εκδηλώνει φανερά την χαρά του για την προσφορά. Ενώ ο ενημερωμένος Έλληνας αδιαφορεί και περιφρονεί το επίδομα, γιατί είναι από την φύση του ανυπότακτος και ποτέ δεν συμβιβάζεται.

    Οι εξαπατημένοι που έπεσαν στην παγίδα, πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους, για την εύκολη υποταγή τους. Ίσως να  μετανοιώσουν, ίσως να ξαναπάρουν την ζωή τους πίσω. Γιατί με την ευκολοπιστία τους το μόνο που πήραν, ήταν μια ύπουλη ουσία μέσα στο αίμα τους, με πλήρη άγνοια για τις συνέπειές της. Πώς θα αντιδράσουν; Θα απαιτήσουν την τιμωρία του απατεώνα ή θα καρτερούν την σειρά τους για τον άλλο κόσμο;

    Σύμφωνα με το Νόμο που θα υπογράψει ο Δικτάτωρ για να δοθεί επίδομα, δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες. Αυτό το  απέκρυψε και τρομοκρατεί τους ανεμβολίαστους, πως όχι μόνο δεν θα πάρουν το έκτακτο, αλλά θα τους κόψει και όλα τα άλλα.  

    Δικτάτορας είναι κι ό,τι θέλει υπογράφει αντισυνταγματικά, για να διαιρεί τον λαό. Με το μήλον της έριδος, απέδειξε πως δεν είναι προνόμιο για υποτακτικούς, αλλά απόδειξη της σκλαβιάς τους. Αυτό όμως δεν αφορά τους ανεξάρτητους ΕΛΛΗΝΕΣ!   

loading...